Vier de zomervakantie dit jaar in je eigen huis

Zit een zomervakantie er voor jou niet in? Nu niet, volgend jaar niet en de komende jaren gewoon niet.

Omdat je hier echt geen geld voor hebt. Of je het niet de moeite waard vindt om veel uit te geven aan een verre bestemming.

Als je overgeleverd bent aan het Nederlandse weer dan is het toch altijd weer afwachten. Want we kunnen er niet van uitgaan dat we een warme zomer gaan beleven.

Vind je het vervelend dat de hele straat met de caravan of het vliegtuig is vertrokken en jij alleen achterblijft? Baal jij als een stekker als je iedereen de straat uit ziet rijden omdat jij als enigste thuis blijft.

Wees niet getreurd, ook als je thuis blijft kan je een geweldige zomer beleven. Er zijn juist veel voordelen als je ervoor kiest om niet op vakantie te gaan. 

Zomer vakantie vieren in huis

De voordelen:

Geen vakantiestress.

Er zijn een aantal voordelen als je thuis blijft in de zomervakantie. De meeste mensen vinden het erg lastig om te bedenken wat voor kleding ze mee  moeten nemen.

Hier moet je toch wel even goed over nadenken. Want het weer kan zomaar omslaan en het is misschien in de avonden toch wat kouder dan overdag. De meeste mensen zijn dan ook behoorlijk gestrest over de kleding die ze mee moeten nemen.

Ben je er wel eens op het laatste moment achter gekomen dat je niet veel zomerkleding hebt om aan te trekken? 
Dit is mij wel eens overkomen en het is echt niet fijn om je vakantie op deze manier te beginnen.

Waar ik ook altijd last van krijg is het gevoel dat ik iets vergeet. Maar dan kan ik er maar niet achter komen wat ik dan precies vergeet. Met als gevolg dat ik mijn hele koffer nog maar eens overhoop haal.

En er pas op mijn eindbestemming achter kom wat ik was vergeten.Op vakantie gaan is geweldig maar de voorbereiding geeft toch wel wat spanning. Daar heb je 
dus helemaal geen last van als je ervoor kiest om gewoon thuis te blijven.

Je hoeft geen onderzoek te doen naar de goedkoopste vakantiebestemming

Als je er voor kiest om niet op vakantie te gaan bespaart dit je veel tijd. Je hebt veel tijd over omdat je niet op zoek hoeft te gaan naar een vakantie bestemming.

Je hoeft geen tijd te besteden aan het onderzoeken van de beste reisperiode en de goedkoopste bestemming in die periode.

Het is niet nodig om reisgidsen door te bladeren over de stad of de omgeving waar je naartoe gaat.

Tijdens de zomervakantie wil je genoeg leuk uitjes kunnen doen met het gezin. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je je gaat vervelen. Dit hoef jij dus allemaal niet te doen als je lekker thuis blijft. 
Zomervakantie voor minder geld

Je hoeft niet alles te delen.

Als je op je eindbestemming bent en je wilt een duik nemen in het zwembad is de kans groot dat je niet de enige bent. (behalve als je een villa huurt)

Als je thuis blijft kan je een opblaas zwembad in je tuin neerzetten. Als het dan echt tropisch warm is kan je altijd verkoeling zoeken in je eigen zwembad.

Niet op vakantie gaan heeft ook veel voordelen

Wat kan het heerlijk zijn om een eigen zwembad te hebben. Een zwembad waarin je helemaal alleen in kunt badderen en die je met niemand hoeft te delen. Dat is toch geweldig.

En als je thuis blijft is er ook nog een ander groot voordeel. Je hoeft geen handdoek over je strandbedje te liggen.
Vinden jullie het ook zo vervelend als er geen enkel strandbedje meer over is?

Ik vind dat als je op vakantie bent je lekker moet uitslapen.
En niet om negen uur bij het zwembad hoeft te liggen. 

No place like home

Je eigen huis is toch de fijnste plek die er is. Daarom is het ook helemaal niet erg als je deze zomer thuis blijft.

Je eigen bed slaapt toch het lekkerst. Ik vind het echt verschrikkelijk om ergens anders te slapen. De eerste nacht slaap ik dan ook nooit. Ik kan de slaap dan niet vatten. 
Mijn hoofdkussen vind ik nooit fijn liggen.

De tweede nacht ben ik dan ook altijd doodop en lig ik er vroeg in. Thuis blijven heeft wat mij betreft dan ook het grote voordeel dat je in je eigen slaapkamer slaapt en je eigen badkamer gebruikt.

Hoe fijn is dit.  Er is gewoon geen andere plek waar je helemaal jezelf kunt zijn. 

Iedereen heeft een taak in de zomervakantie.

Als je thuis blijft ben jij de buurvrouw of buurman die de buurt veilig houdt. Je weet welke gezinnen er op vakantie zijn en je kan dan mooi een oogje in het zeil houden.

Iedereen heeft een taak in het leven. Jij bent er voor de buurtpreventie. Door thuis te blijven zorg je ervoor dat de buurt een stukje veiliger is. Dat is toch een waardevolle taak te noemen.

Maak je niet druk om de mening van anderen

We hebben allemaal de neiging om ons druk te maken over wat anderen van ons vinden. En dat is iets wat we van nature doen. 

Omdat we aardig gevonden willen worden en geaccepteerd willen worden. We zoeken dan ook naar goedkeuring en aandacht van de mensen om ons heen.

Maar laten we er eens mee stoppen om ons druk te maken over anderen. De vraag waar ga jij naartoe deze zomer komt je waarschijnlijk je neus uit.

Vind je het vervelend om dan eerlijk te vertellen dat je niet weg gaat.Stop ermee om jezelf een rotgevoel te geven. 
Dat is nergens voor nodig.

Ook in je eigen achtertuin kan je genieten van het weer en leuke dingen doen met je gezin. Het gaat altijd om het samenzijn en om het beleven van nieuwe herinneringen.

Het maakt niet uit of je dan in Nederland bent of in Spanje.

Geniet van de zomer en doe zoveel mogelijk leuke dingen.

 

Minder geld uitgeven en meer sparen

blijei.blog

Ben je er klaar mee om van salaris naar salaris te leven? Wil je nu echt minder uitgeven en elke maand sparen?  Bekijk dan mijn praktische bespaarstrategie waardoor je geld bespaart en eenvoudige methodes gebruikt om elke maand geld opzij te zetten. 

Ontdek hoe je met elk salaris minder uitgeeft en elke maand spaart. Door minder uit te geven, spaar je meer en kan je dit jaar wel op vakantie met je gezin of die verbouwing eindelijk eens laten doorgaan. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *