Alle veranderingen op een rijtje

Elk jaar stijgen de prijzen weer. Dat is 2019 dan ook niet anders.
De prijzen van energie stijgen, de zorgtoeslag verandert en de boodschappen worden ook nog een stuk duurder.
Je gaat het komende jaar dus een stuk meer betalen voor de meeste rekeningen.

Wat is er duurder geworden?

Zorgverzekering

De zorgverzekering is enorm gestegen. De premies stijgen wel tot 17 euro per maand. Dat voel je dan ook wel in je portemonnee. Door op tijd over te stappen kan je nog profiteren van een goedkopere verzekering. Door deze hoger prijzen verandert de zorgtoeslag ook. Alleenstaande krijgen €4  per maand extra en een meerpersoonshuishouden krijgt er wel
€ 16 per maand bij.

Besparen in 2019

Energie

De energiebelasting op aardgas is omhoog gegaan. Dit betekent dat je meer betaald voor gas. Terwijl de prijs voor elektriciteit wel omlaag gaat. De korting van de energienota gaat helaas omlaag. Een gemiddeld gezin is nu veel duurder uit, wel 130 per jaar. Kijk dus voor het einde van het jaar of het voordelig is om over te stappen naar een andere energie maatschappij. 

Boodschappen in 2019

Boodschappen, boeken en uitjes

Het lage btw tarief van boodschappen, boeken en museums stijgt.
Dit tarief gaat van 6 % naar 9%. Door deze stijging betaal je dus meer voor je boodschappen, boeken, water, bezoek aan de kapper en je bezoek aan een museum of theater. Hierdoor is een gemiddeld gezin wel 300 euro meer per jaar kwijt.

Het is een kleine stijging in percentages maar dit voelt je toch in je portemonnee. Er zijn dan ook veel mensen die nog voor de jaarwisseling extra inslaan in de supermarkt.

De prijzen gaan dus weer flink omhoog volgend jaar. Stap dus zo snel mogelijk over naar een andere zorgverzekering en energie maatschappij als je hiermee bespaart. Wees je ervan bewust dat de prijzen van je boodschappen dus ook duurder worden in 2019.

Minder geld uitgeven en meer sparen

blijei.blog

Ben je er klaar mee om van salaris naar salaris te leven? Wil je nu echt minder uitgeven en elke maand sparen?  Bekijk dan mijn praktische bespaarstrategie waardoor je geld bespaart en eenvoudige methodes gebruikt om elke maand geld opzij te zetten. 

Ontdek hoe je met elk salaris minder uitgeeft en elke maand spaart. Door minder uit te geven, spaar je meer en kan je dit jaar wel op vakantie met je gezin of die verbouwing eindelijk eens laten doorgaan. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *