Door fouten te maken leer je veel over jezelf.

Fouten maken hoort erbij en het maken van fouten is heel gezond. Het leert je waar je onzekerheden liggen en wat je nodig hebt om te groeien. Door meer ervaring en kennis zal je dingen niet nog een keer verkeerd doen.

Waarom hebben we een hekel aan fouten?

Doordat we fouten maken kunnen we beter worden in de dingen die we doen. Fouten maken is heel gezond en hier hoef jij je dan ook niet voor te schamen.  Als je een taak hebt uitgevoerd en dit ging niet helemaal vlekkeloos weet je meteen waar je niet goed in bent. We zijn allemaal mensen en maken fouten.

Zo erg is dit dan ook niet. We vinden het niet fijn om fouten te maken omdat we graag sterk en krachtig willen overkomen en niet kwetsbaar of onzeker. We willen perfect zijn maar besef je goed dat iedereen moet leren.  
We beginnen allemaal onderaan zonder kennis en ervaring. Accepteer dan ook dat niemand perfect is, de fouten die je gaat maken zijn je leermomenten. Omarm ze en zie het als het opdoen van extra ervaring. 

 Je eigen gedachten en gevoelens.

Sta eens stil bij je manier van denken en wat voor invloed dat op je heeft. Als je nagaat wat je dacht in een bepaalde situatie begrijp je waarom je op een bepaalde manier reageerde. Soms denk je dat je iets niet goed doet en dat maakt je onzeker.  Je gedachtes geven je een gevoel, de gedachte dat je niet slim bent geeft je een heel naar vervelend gevoel. 

Ook kan je jezelf afvragen of je gedachtes wel echt waar zijn of dat je deze anders kan invullen. Als je bijvoorbeeld dacht dat je niet slim genoeg was kan je deze gedachte ook anders invullen. Dan denk je erover na dat dit een nieuwe taak is en je daar dus hulp bij nodig hebt. 

Dat maakt je niet minder slim maar het is iets nieuws en je moet het nog leren. Vraag jezelf dan ook af wat je de volgende keer anders kan denken, voelen en doen. 
Leer van deze ervaring en ontdek wat je nodig hebt om het een volgende keer wel te laten slagen.

Neem de verantwoordelijkheid over je eigen leven.

Wees je ervan bewust dat de fouten die je maakt je eigen verantwoordelijkheid zijn. Dit kan je niet op een ander afschuiven. Kom er achter wat je de volgende keer beter kan doen en maak een plan om jezelf te verbeteren. 

Tot slot

De beste manier om iets te leren is het een keer helemaal verkeerd doen. Het helemaal verkeerd doen is naar mijn mening heel gezond en juist heel leerzaam. 

We moeten fouten maken om te kunnen leren. Hierdoor worden we steeds beter in de dingen die we doen. Het is menselijk om fouten te maken en het is geen ramp. Wees je altijd bewust van de invloed van je gedachtes en gevoelens en vraag jezelf altijd af wat je hebt geleerd. 

Minder geld uitgeven en meer sparen

blijei.blog

Ben je er klaar mee om van salaris naar salaris te leven? Wil je nu echt minder uitgeven en elke maand sparen?  Bekijk dan mijn praktische bespaarstrategie waardoor je geld bespaart en eenvoudige methodes gebruikt om elke maand geld opzij te zetten. 

Ontdek hoe je met elk salaris minder uitgeeft en elke maand spaart. Door minder uit te geven, spaar je meer en kan je dit jaar wel op vakantie met je gezin of die verbouwing eindelijk eens laten doorgaan. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *