10 geweldige schrijf oefeningen om de dag mee te beginnen

Ik vind het heel fijn om de dag vooruit te plannen. 
Dit doe ik door het op te schrijven. Dan schrijf ik alles op wat ik die dag ga doen. Ik maak dit heel specifiek dus ik schrijf op waar ik precies ben en hoe de dag eruit gaat zien.  
Door het op te schrijven bepaal je namelijk al voor een groot deel hoe de dag gaat verlopen. Je weet waar je aandacht aan besteed en welke dingen er vandaag juist helemaal niet belangrijk zijn. Dit geeft je helderheid en focus. 

Dit is één van de dagelijkse schrijfoefeningen die ik heel prettig vind om te doen. Lees verder om de freebie te zien die je gratis kunt downloaden.

Schrijf met deze mooie vulpennen

Schrijven vind ik iets magisch, op het moment dat je de woorden opschrijft maken deze een verbinding met elkaar.   Er ontstaat een verhaal, je neemt je lezers mee vanaf het begin punt naar de eindbestemming. 

Daarom is schrijven voor mij iets wat ik heel mooi vind. Voor het schrijven maak ik echt even tijd omdat ik dit belangrijk vind. Noem het ouderwets maar ik vind schrijven met vulpennen dan heerlijk. 

Van mijn oom heb ik ooit twee vulpennen gekregen, deze zijn behoorlijk kostbaar en ik gebruik ze dan ook al jaren. Ik vind vulpennen iets magisch hebben door de inkt uit de pen.

De leukste vulpennen voor elke dag

Het neemt me altijd weer terug naar mijn basisschooltijd, waar we leerden schrijven met vulpennen. Ik vond het toen al prachtig om met de inkt woorden op papier te schrijven. Het was voor mij net alsof ik aan het schilderen was met inkt.

Vulpennen gebruiken om je dag te beginnen

Er zijn een aantal schrijfoefeningen die ik heel fijn vind om elke dag te doen. Deze oefeningen helpen mij om de dag goed te beginnen maar helpen me ook om al mijn gedachten kwijt te raken en er wat mee te doen. 

Schrijven helpt me dan ook om beter om te gaan met al mijn gepieker en geeft me inzicht in alle problemen die ik in het dagelijkse leven tegenkom. Het is voor mij dan ook de beste manier om mezelf te begrijpen en te verwoorden.

Tien schrijfoefeningen voor elke dag:

 • Schrijf over je dag.
  Maak elke dag vijf minuten vrij om te schrijven over je dag. Schrijf in zoveel mogelijk details over wat je gaat doen, waar je bent en hoe je dag eruitziet. Beschrijf het alsof je het al hebt meegemaakt.
 •  Schrijf over een probleem
  Soms lopen we vast als er een probleem ontstaat in ons dagelijks leven. Hoe klein of groot het ook is, probeer er eens over te schrijven en beschrijf dan meerdere oplossingen. Zo kom je erachter welke oplossing de beste is.
 • Maak lijstjes
  Misschien maak je één keer per week een boodschappenbriefje. Het is juist handig om een briefje op de koelkast te plakken en hier elke dag op te schrijven wat je nodig hebt. Dit kan je natuurlijk ook doen voor je kledingkast zodat je precies weet wat je nodig hebt als je gaat winkelen.
 • Schrijf over je dromen
  Wil je een verre reis maken of een weekend weg gaan naar een andere stad? Schrijf hier een verhaal over en als je er maar vaak genoeg over blijft dromen komt het misschien ook nog eens uit.
 • Verstuur eens een brief
  Het is misschien niet meer van deze tijd maar het is toch hartstikke leuk om een handgeschreven brief te versturen. Aan je moeder, je oma of iemand anders uit de familie. Of maak eens een handgeschreven uitnodiging met een van je vulpennen.
 • Beschrijf een situatie
  In ons werk en dagelijkse leven hebben we met veel verschillende mensen te maken. Soms reageren die anders op ons dan we hadden verwacht. Dit vinden we best lastig. Schrijf eens een situatie uit die is voorgevallen. Ga vooral in op de feiten, wat is er gezegd, wat is er gebeurd en hoe hebben jij en de ander hierop gereageerd. Het is heel leerzaam om dit te beschrijven voor vervelende situaties.
 • Maak een planning
  Als je een feestje of verjaardag viert moet er veel gebeuren om dit te laten slagen. Het helpt mij altijd om alles op te schrijven, zodat ik precies weet wat er nog moet gebeuren.
 • Maak altijd aantekeningen als je iets nieuws leert
  Door dingen op te schrijven onthoud je het beter. Een goede manier om nieuwe dingen te leren is het op te schrijven. Vooral bij het leren van nieuwe informatie tijdens bijvoorbeeld een cursus werkt het goed om aantekeningen te maken.
 • Piekertijd
  Pieker je veel, maak dan even tijd om al je ideeën of dingen waar je mee zit even op te schrijven en stop dan met het piekeren.
 • Sluit de dag af
  Heb je in de ochtend geen tijd? Maak hier dan in de avond tijd voor en schrijf op wat je vandaag hebt gedaan, wat zijn je successen en waar ben je blij om. Ben je trots op jezelf, schrijf het dan op. Probeer zoveel mogelijk te focussen op het positieve van de dag.

Luxe vulpennen om mee te schrijven |Blijei.blog|

Klik op de afbeelding op deze te downloaden

Ik heb twee mooie vulpennen die ik heb gekregen van een oom. Deze vulpennen zijn behoorlijk kostbaar en waardeer ik dan ook enorm. Ik heb hier al jaren plezier van en vind het schrijven met vulpennen nog altijd een magisch moment. 

Mijn oom gaf deze vulpennen als cadeau omdat hij al op jonge leeftijd zag dat ik een talent heb voor schrijven, hij heeft mij dan altijd gemotiveerd om hier verder mee te gaan. .

Wat is jouw kostbaarste bezit?

Dit is een gesponsord artikel, dit betekend dat ik een vergoeding ontvang voor dit artikel

Minder geld uitgeven en meer sparen

blijei.blog

Ben je er klaar mee om van salaris naar salaris te leven? Wil je nu echt minder uitgeven en elke maand sparen?  Bekijk dan mijn praktische bespaarstrategie waardoor je geld bespaart en eenvoudige methodes gebruikt om elke maand geld opzij te zetten. 

Ontdek hoe je met elk salaris minder uitgeeft en elke maand spaart. Door minder uit te geven, spaar je meer en kan je dit jaar wel op vakantie met je gezin of die verbouwing eindelijk eens laten doorgaan. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *