Maak popcorn voor je gezin

Eet jij graag popcorn met je gezin? Eet je dit graag in de bioscoop of thuis als je een film kijkt? Neem je het elke week weer standaard mee in je boodschappenkarretje.

Er zijn van die apparaten die hun investering dubbel en dwars waard zijn. Een van die apparaten in huis is dan ook deze popcorn machine. We houden van popcorn, we vinden het heerlijk om hiervan te snoepen.

Eerst heb ik het proberen klaar te maken in een koekenpan. Maar ik vond dit niet heel prettig werken. Ik vond het niet fijn met een inductie kookplaat en het was erg lastig in te schatten wanneer het nu precies klaar was. Met als gevolg dat de popcorn te lang in de pan had gezeten en niet meer lekker was.

Door het gebruiken van een popcorn machine kan je binnen vijf minuten popcorn maken. Hier hoef je niet veel voor te doen en je popcorn smaakt altijd goed! Je doet de maiskorrels in het apparaat en zet het apparaat aan. Vervolgens wacht je even totdat het apparaat de popcorn begint uit te spugen. Pas wel op want het kan heet zijn. Laat kinderen dit niet alleen doen en zorg dat er altijd een volwassene bij is.

Vroeger hadden we elke vrijdag avond een uitje met het gezin. We gingen dan met elkaar naar de videotheek. Met een pasje zochten we een aantal dvd’s uit en dan ging er altijd standaard een gigantische bak met popcorn mee. Echt een Amerikaanse familiebak, je hebt ze vast wel eens gezien in de film.

Popcorn is dan ook nog steeds een favoriete snack voor bij de film. Voor veel mensen is dit het geval. Ik denk dat dit komt omdat we altijd popcorn eten in de bioscoop en dat we hierdoor het kijken van een film en het eten van popcorn met elkaar verbinden in ons brein.

 

De popcorn machine

 

De popcorn machine

Voor het maken van je eigen popcorn is een het nodig dat je een popcorn machine aanschaft. Het kan ook klaargemaakt worden in een koekenpan maar ik vind deze manier niet fijn werken. Ik vind het makkelijker en sneller om een popcorn machine te gebruiken. Door deze machine smaakt je popcorn altijd goed!

In de bovenstaande foto zie je popcorn machine die ik zelf gebruik, ik ben hier heel tevreden over. Deze machine is een favoriet onderdeel van mijn keuken en ik gebruik hem elke week. Omdat het zo gemakkelijk is om het klaar te maken is het geen enkele moeite om zelf je popcorn te maken. Hierdoor kies ik er snel voor om deze gezonde snack klaar te maken.

Hoe maak je popcorn met deze machine

Het is zo makkelijk om dit klaar te maken en het kost je ook nog eens heel weinig tijd. Je doet de maiskorrels in de machine en zet het apparaat aan. Vervolgens wordt dit heel warm. Door de verhitting ploft de schil open van de maiskorrels en ontstaat popcorn. De popcorn ploft en komt dan uit het apparaat, het apparaat spuugt de popcorn uit.

Pas op want het is echt warm, ik raad aan om dit niet door kinderen te laten gebruiken. De popcorn is heel warm en vliegt echt uit het apparaat.

Als ik mijn apparaat aanzet pak ik altijd een bak om alles op te kunnen vangen. Als alles in de bak zit doe ik het apparaat uit. Vervolgens doe ik altijd een scheutje olijfolie en zout over de popcorn. Dit vind ik persoonlijk heel lekker.

Om het nog specialer en feestelijker te maken kan je de popcorn in een speciaal bakje doen. Maak er echt een feestje van om je eigen gemaakte popcorn op te eten.

Popcorn eten

Popcorn is gezond

Popcorn is een gezonde snack. Deze snack bestaat uit gepofte mais, het bevat veel voedingsvezels en antioxidanten.
De antioxidanten werken ontstekingsremmend en voorkomen dat vetachtige stoffen zich in de bloedvaten nestelen en aderverkalking veroorzaken.

Popcorn is alleen gezond op het moment dat je het zelf klaarmaakt met een scheutje olie in plaats van boter.
De popcorn van de supermarkt of de bioscoop is niet gezond omdat hier te veel suiker, zout en vet aan is toegevoegd.

Als je dus voortaan zelf je popcorn klaarmaakt en op smaak brengt kan je hier onbeperkt van snoepen. Voeg dan niet te veel vet, suiker of zout toe.  

Zelf popcorn maken is goedkoop

Het maken van je eigen popcorn is heel goedkoop. Voor het maken van je eigen popcorn heb je een zakje maiskorrels nodig. Dit is een zakje met maiskorrels die speciaal bedoeld is voor het maken van popcorn. Dit zakje kost maar één of twee euro in de supermarkt. Hier kan je echt wel een maand mee doen als je elke week popcorn klaarmaakt voor twee personen. Dit is dus een hele goedkope manier van snacken.

Als je dit vergelijkt met de popcorn zakjes in de supermarkt betaal je veel meer geld.
Hier koop je steeds weer een nieuw pakje voor een paar euro. Dit kan je dan maar één keer klaarmaken. Als je elke week popcorn eet is het dan goedkoper om een popcornmachine aan te schaffen en een zakje maiskorrels.

Conclusie

Als je graag popcorn eet met je gezin is het een goede investering om een popcorn machine aan te schaffen.

Het is een eenmalige investering die de moeite waard is, popcorn maken is namelijk heel goedkoop.

Voor twee euro koop je een zakje speciale maiskorrels en hier kan je een maand lang elke week popcorn van maken.

Dus voor twee euro kan jij een maand popcorn maken. Dit is dus echt de moeite waard.

Popcorn is een gezonde snack als je het zelf klaarmaakt. Gebruik dan niet te veel vet en gebruik niet te veel suiker of zout.

Popcorn van de supermarkt of de bioscoop is niet gezond omdat hier veel vet, suiker en zout voor wordt gebruikt.

Minder geld uitgeven en meer sparen

blijei.blog

Ben je er klaar mee om van salaris naar salaris te leven? Wil je nu echt minder uitgeven en elke maand sparen?  Bekijk dan mijn praktische bespaarstrategie waardoor je geld bespaart en eenvoudige methodes gebruikt om elke maand geld opzij te zetten. 

Ontdek hoe je met elk salaris minder uitgeeft en elke maand spaart. Door minder uit te geven, spaar je meer en kan je dit jaar wel op vakantie met je gezin of die verbouwing eindelijk eens laten doorgaan. 

1 gedachte op “Hoe je voor twee euro een hele maand popcorn kan maken voor je gezin”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *