Je verjaardag goedkoop vieren 

Het vieren van je verjaardag kan helaas behoorlijk prijzig zijn, op het moment dat je moet bezuinigen zal je ervoor kiezen om je verjaardag niet te vieren. Want hoe moet je dit betalen?

Je verjaardag vieren vind je belangrijk maar je kan hier niet te veel aan uitgeven.  Hoe kan je nu toch een leuk feestje vieren zonder hier veel aan uit te geven. 

Gelukkig zijn er een aantal manieren waarop jij een geweldige verjaardag kunt vieren zonder hier te veel aan uit te geven.

Maak gratis een originele uitnodiging voor je verjaardag.

Ook met een klein budget kan je een leuk feestje geven.
Vier je verjaardag door een leuke, originele uitnodiging te maken, maak dit zelf via het programma canva.

Goedkoop je verjaardag vieren
 

Dit programma kan je gratis gebruiken en het is supermakkelijk. Je gaat naar de website en zoekt op birthday. Vervolgens krijg je heel veel opties waar je uit kan kiezen. Het enigste wat je vervolgens nog doet is je naam en je datum in vullen. En waar jij je verjaardag viert, dit is wel zo handig.

Bewerk de uitnodiging die je leuk vind.
Vervolgens kies je ervoor om je uitnodiging uit te printen of te downloaden als bestand. Dan kan je het vervolgens gebruiken in een email.

Hoeveel kan je uitgeven?

Als je weet hoeveel je budget is voor je feest denk er dan goed over na waar je het gaat vieren.

Wil je weinig geld uitgeven dan is het beter om het thuis te vieren in plaats van een zaal af te huren.

Als je huis te klein is voor een grote groep mensen en je huurt geen zaal overweeg dan een andere locatie. Het strand of het park kan een prima optie zijn bij mooi weer.

Ben je gek op thema feesten maar wil je hier niet te veel aan uitgeven? Geef dan een themafeest waarvan je nog een outfit in je kast hebt hangen. Als je ook nog eens de juiste muziek in huis hebt dan hoef je dat allemaal niet meer te regelen.

Het huren van kleding, het decoreren van je feest en het verzorgen van hapjes en drankjes loopt echt te veel op als je hier alles nog voor moet kopen.  Kies daarom alleen voor een thema als je hier alleen nog maar een paar kleine dingen voor hoeft aan te schaffen. 

Decoratie voor je feest

Maak van je locatie echt een feestlocatie. Richt het gezellig in door slingers en ballonnen. Vier je een thema feest gebruik dan genoeg decoratie die past bij het thema.

Kan je niet veel besteden aan versiering? Vraag eens bij familie of vrienden of zij nog slingers hebben die je kunt gebruiken. Het is niet nodig om dit allemaal zelf te kopen.

Wat je natuurlijk ook kunt doen is je eigen versiering maken. Maak je eigen slingers van stof of maak je eigen feest attributen.

Versier een aantal leuke vazen met bloemen, je kan er ook voor kiezen om één bloem in elke vaas te doen.

Gebruik een etagère om je hapjes gezellig op uit te stellen. Als je dit zelf niet hebt kan je kopjes neerzetten en hierop een bord plaatsen. Of leen dit bij je vrienden of familie.

Je verjaardag goedkoop vieren

Kijk eens bij een goedkope winkel voor feestartikelen. Hier kan je vaak leuke bordjes en bekertjes vinden voor een kleine prijs.

Zorg voor een grappige fotobooth. Richt een hoekje in met grappige maskers of een opvallende lijst die je op karton plakt. Laat in dit hoekje een camera staan of vraag mensen foto’s te maken met hun mobiel. Met hilarische foto’s als gevolg.

Je verjaardag goedkoop vieren

Wat zet je op tafel?

Goedkope hapjes en drankjes

Als je op de Amerikaanse manier je verjaardag viert vraag je iedereen om zijn eigen eten en drinken mee te nemen.
Dit is heel fijn voor als er mensen komen met allergieën.
Die nemen dan hun eigen eten mee zodat jij je daar niet druk over hoeft te maken.

Zorg voor een lange gezellige tafel waar iedereen zijn hapjes en drankjes op kan uitstallen. Maak er een tapasbar van waar iedereen iets lekkers kan pakken

Wil je niet te veel geld uitgeven aan drank? Maak dan een grote schaal met bowl. Doe hier vruchten in en drank.
Zet de bowl in het zicht zodat mensen hier automatisch van pakken.

Een goedkope feestsnack is popcorn. Het is super goedkoop om je eigen popcorn te maken. Maak je eigen popcorn voordat het feest begint en gebruik verschillende smaken.Voor je maaltijd kan je ervoor kiezen om soep met brood
te serveren. Een andere optie is dat je patat maakt en hamburgers bakt. Laat iedereen zijn eigen broodje beleggen. Of regel wraps die mensen zelf kunnen beleggen.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Download het gratis werkboek en krijg weer grip op je geldzaken

Gezonde hapjes

Gezonde alternatieven voor hapjes zijn vaak goedkoper. 
Zet plakjes komkommer, snackworteltjes en paprika op tafel. Als je dit met een leuk dipschaaltje serveert kan je dit ook nog eens feestelijk neerzetten.

Een andere tips is het maken van fruitspiesjes. Rijg stukjes aardbei, banaan en druiven aan een stokje. Dit ziet er superleuk uit, hoeft niet duur te zijn en is ook nog eens gezond.

Goedkoop je verjaardag vieren

Geef minder geld uit aan je verjaardag

Minder geld uit geven aan je verjaardag is niet moeilijk.
Bedenk goed waar je het feest viert , wat je nodig hebt en wat je kunt lenen van familie en vrienden. 

Je verjaardag goedkoop vieren is dus echt mogelijk. Heb jij nog andere leuke tips?

Minder geld uitgeven en meer sparen

blijei.blog

Ben je er klaar mee om van salaris naar salaris te leven? Wil je nu echt minder uitgeven en elke maand sparen?  Bekijk dan mijn praktische bespaarstrategie waardoor je geld bespaart en eenvoudige methodes gebruikt om elke maand geld opzij te zetten. 

Ontdek hoe je met elk salaris minder uitgeeft en elke maand spaart. Door minder uit te geven, spaar je meer en kan je dit jaar wel op vakantie met je gezin of die verbouwing eindelijk eens laten doorgaan. 

1 gedachte op “Je verjaardag goedkoop vieren, 11 budget tips”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *