Je verjaardag vieren in je eigen huis

 

De belangrijkste dag van het jaar komt er weer aan, je verjaardag. Kijk je hier elke jaar weer naar uit omdat het vandaag alleen maar om jou draait?

Het vieren van je verjaardag kan helaas behoorlijk prijzig zijn, op het moment dat je moet bezuinigen zal je ervoor kiezen om je verjaardag niet te vieren. Want hoe moet je dit betalen?

Je voelt je gefrustreerd omdat je niet weet hoe je met deze situatie moet omgaan. Je bent gek op een feestje en vind dat je het verdiend om je verjaardag te vieren.

Hoe kan je een feestje vieren zonder hier veel aan uit te geven?

Gelukkig zijn er een aantal manieren waarop jij een geweldige verjaardag kunt vieren zonder hier veel aan uit te geven.

 

Goedkoop je verjaardag vieren

Maak gratis een originele uitnodiging voor je verjaardag.

Ook met een klein budget kan je een leuk feestje geven. Vier je verjaardag door een leuke uitnodiging te maken, dit kan je zelf doen als je niet creatief bent. Een geweldig programma waarmee je dit heel makkelijk kan maken is canva.

Goedkoop je verjaardag vieren
Afbeelding van canva

Dit programma kan je gratis gebruiken en het is supermakkelijk. Je gaat naar de website en zoekt op birthday. Vervolgens krijg je heel veel opties waar je uit kan kiezen. Het enigste wat je vervolgens nog doet is je naam en je datum in vullen. En waar jij je verjaardag viert, dit is wel zo handig.

Klik op de afbeelding om naar de website te gaan. Bewerk de uitnodiging die je leuk vind.
Vervolgens kies je ervoor om je uitnodiging uit te printen of te downloaden als bestand. Dan kan je het vervolgens gebruiken in een email.

Hoeveel kan je uitgeven?

Als je weet hoeveel je budget is voor je feest denk er dan over na waar je het gaat vieren.

Wil je weinig geld uitgeven dan is het beter om het thuis te vieren in plaats van een zaal af te huren.

Als je huis te klein is voor een grote groep mensen en je huurt geen zaal overweeg dan een andere locatie. Het strand of het park kan een prima optie zijn bij mooi weer.

Ben je gek op thema feesten maar wil je hier niet te veel aan uitgeven? Geef dan een themafeest waarvan je nog een outfit in je kast hebt hangen. Als je ook nog eens de juiste muziek in huis hebt dan hoef je dat allemaal niet meer te regelen.

Het huren van kleding, het decoreren van je feest en het verzorgen van hapjes en drankjes loopt echt te veel op bij een themafeest als je hier alles nog voor moet kopen.  Kies daarom alleen voor een thema als je hier geen kleding en decoratie meer voor hoeft te kopen.

Goedkoop je verjaardag vieren

 

Decoratie voor je feest

Maak van je locatie echt een feestlocatie. Richt het gezellig in door slingers en ballonnen. Gebruik je een thema gebruik dan genoeg decoratie die past bij het thema. Kan je niet veel besteden aan versiering?

Vraag eens bij familie of vrienden of zij nog slingers hebben die je kunt gebruiken. Het is niet nodig om dit allemaal te kopen.

Wat je natuurlijk ook kunt doen is je eigen versiering maken. Maak je eigen slingers van stof of maak je eigen feest attributen.

Versier een aantal leuke vazen met bloemen, je kan er ook voor kiezen om één bloem in elke vaas te doen.

Gebruik een etagère om je hapjes gezellig op uit te stellen. Als je dit zelf niet hebt kan je kopjes neerzetten en hierop een bord plaatsen. Of leen dit bij je vrienden of familie.

Je verjaardag goedkoop vieren

Kijk eens bij een goedkope winkel voor feestartikelen. Hier kan je vaak leuke bordjes en bekertjes vinden voor een kleine prijs.

Zorg voor een grappige fotobooth. Richt een hoekje in met grappige maskers of een opvallende lijst die je op karton plakt. Laat in dit hoekje een camera staan of vraag mensen foto’s te maken met hun mobiel. Met hilarische foto’s als gevolg.

Je verjaardag goedkoop vieren

Wat zet je op tafel?

Goedkope hapjes en drankjes

Als je op de Amerikaanse manier je verjaardag viert vraag je iedereen om zijn eigen eten en drinken mee te nemen. Dit is heel fijn voor als er mensen komen met allergieën. Die nemen dan hun eigen eten mee zodat jij je daar niet druk over hoeft te maken.

Zorg voor een lange gezellige tafel waar iedereen zijn hapjes en drankjes op kan uitstallen. Maak er een tapasbar van waar iedereen iets lekkers kan pakken

Wil je niet te veel geld uitgeven aan drank? Maak dan een grote schaal met bowl. Doe hier vruchten in en drank. Zet de bowl in het zicht zodat mensen hier automatisch van pakken.

Een goedkope feestsnack is popcorn. Het is super goedkoop om je eigen popcorn te maken. Maak je eigen popcorn voordat het feest begint en gebruik verschillende smaken.
Ik heb hieronder een filmpje gevonden met een paar heerlijke smaken.

Voor je maaltijd kan je ervoor kiezen om soep met brood te serveren. Een andere optie is dat je patat maakt en hamburgers bakt. Laat iedereen zijn eigen broodje beleggen. Of regel wraps die mensen zelf kunnen beleggen.

Gezonde hapjes

Gezonde alternatieven voor hapjes zijn vaak goedkoper. Zet plakjes komkommer, snackworteltjes en paprika op tafel. Als je dit met een leuk dipschaaltje serveert kan je dit ook nog eens feestelijk neerzetten.

Een andere tips is het maken van fruitspiesjes. Rijg stukjes aardbei, banaan en druiven aan een stokje. Dit ziet er superleuk uit, hoeft niet duur te zijn en is ook nog eens gezond.

 

Goedkoop je verjaardag vieren

 

Conclusie

Vind jij het vieren van je verjaardag superleuk en kijk je hier elk jaar weer naar uit.

Vind je het lastig om het dit jaar te vieren omdat je door omstandigheden hier niet veel aan kan uitgeven?

Door de tips in dit artikel kan je de belangrijkste dag van het jaar toch doorbrengen met de belangrijkste mensen in je leven.

Ben je gek op themafeestjes? Kies er dan voor om een thema feest te geven met spullen die je al eerder hebt gekocht.

Maak van je locatie echt een feestlocatie. Zorg voor leuke versiering, als je dit niet in huis hebt kan je het altijd zelf maken.

Als je niet veel kan uitgeven aan hapjes en drankjes vier je verjaardag dan op de Amerikaanse manier en laat iedereen een hapje en drankje meenemen.

Als je dit niet leuk vindt kies er dan voor om een grote schaal met bowl te maken, doe hier vruchten en drank in.

Kies ervoor om een goedkope maaltijd te serveren, denk aan soep met brood of broodjes hamburgers en patat.

Met deze tips weet ik zeker dat je op een originele en leuke manier toch je verjaardag kan gaan vieren. Ook als je weinig kan besteden is het mogelijk om een feestje te vieren.

Heb jij nog andere leuke tips om je verjaardag goedkoop te vieren? Wat zijn je beste tips?

 

 

Stop met dromen en behaal je spaardoelen!

Elke maand van je leven geld besparen


Gebruik deze strategie en spaar voor de rest van je leven.

Lees hier de laatste blogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *