Vroeger had ik zo veel zelfvertrouwen!!!

Ik zat vroeger op turnen. Die zaterdag was er een wedstrijd. De morgen voor de wedstrijd vertelde ik mijn moeder dat ik die dag een medaille ging winnen.

Ik was niet de beste van de groep dus mijn moeder reageerde enthousiast maar sloot af met de woorden: ‘doe maar gewoon je best. Als je niet wint dan is het ook niet erg’

Maar ik hield vol dat ik die dag ging winnen. En wat gebeurde er vervolgens? Ik won de medaille. Wat was ik trots op mezelf.

Nu zoveel jaar later kan ik me deze gebeurtenis nog steeds herinneren. Ik kan mezelf nog steeds verbazen over de instelling die ik die dag had. Ik vraag me soms af waar deze overtuiging vandaag kwam en hoe ik wist wat er die dag ging gebeuren. En hoe kan het dat ik die dag de wedstrijd won, was het mijn zelfvertrouwen of had ik een voorspellende droom gehad?

train je brein om positief te denken

Train je brein

Ik probeer mijn brein altijd te trainen om positief te blijven denken. Om te denken in mijn krachten en mogelijkheden en om altijd alleen maar aandacht te geven aan de positieve en leuke dingen van het leven.

Ik zit veel beter in mijn vel als ik alleen maar vrolijke gedachtes heb over mezelf. Een uitdaging ga ik dan ook niet meer uit de weg. Ook als ik het nog nooit eerder heb gedaan vind ik het leuk om iets nieuws uit te proberen. Het is de manier om iets nieuws te leren. Ik ben dan ook iemand die graag in het diepe zwemt en nieuwe dingen onderneemt omdat ik hier veel van leer.

Hoe kan je positief leren denken

Denk niet: 
Ik kan dit niet
Straks doe ik alles verkeerd
Ik maak alleen maar fouten
Ik vind nooit werk
Niemand vind mij aardig
Collega’s praten over mij
Mensen fluisteren over mij

Denk wel: 
Ik kan dit ook al heb ik dit nog nooit gedaan
Ik ga het proberen en ik ga hierbij fouten maken
Morgen maak ik dezelfde fout niet nog een keer
Ik zorg voor een leuke werkplek
Collega’s praten met elkaar en praten niet over mij
Ik ben leuk genoeg en mensen vinden mij aardig
Mensen hebben het druk genoeg met zichzelf en praten niet over mij.

Hoe train jij je brain om ander te denken? ? Heb jij nog goede tips om positief te leren denken.

Minder geld uitgeven en meer sparen

blijei.blog

Ben je er klaar mee om van salaris naar salaris te leven? Wil je nu echt minder uitgeven en elke maand sparen?  Bekijk dan mijn praktische bespaarstrategie waardoor je geld bespaart en eenvoudige methodes gebruikt om elke maand geld opzij te zetten. 

Ontdek hoe je met elk salaris minder uitgeeft en elke maand spaart. Door minder uit te geven, spaar je meer en kan je dit jaar wel op vakantie met je gezin of die verbouwing eindelijk eens laten doorgaan. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *