Vroeger had ik zo veel zelfvertrouwen!!!

Ik zat vroeger op turnen. Die zaterdag was er een wedstrijd. De morgen voor de wedstrijd vertelde ik mijn moeder dat ik die dag een medaille ging winnen.  

Ik was niet de beste van de groep dus mijn moeder reageerde enthousiast maar sloot af met de woorden: ‘doe maar gewoon je best. Als je niet wint dan is het ook niet erg’

Maar ik hield vol dat ik die dag ging winnen. En wat gebeurde er vervolgens? Ik won de medaille. Wat was ik trots op mezelf.

Nu zoveel jaar later kan ik me deze gebeurtenis nog steeds herinneren. Ik kan mezelf nog steeds verbazen over de instelling die ik die dag had. Ik vraag me soms af waar deze overtuiging vandaag kwam en hoe ik wist wat er die dag ging gebeuren. En hoe kan het dat ik die dag de wedstrijd won, was het mijn zelfvertrouwen of had ik een voorspellende droom gehad?

dont-stop-until-your-proud.png

Train je brein

Ik probeer mijn brein altijd te trainen om positief te blijven denken. Om te denken in mijn krachten en mogelijkheden en om altijd alleen maar aandacht te geven aan de positieve en leuke dingen van het leven.

Ik zit veel beter in mijn vel als ik alleen maar vrolijke gedachtes heb over mezelf. Een uitdaging ga ik dan ook niet meer uit de weg. Ook als ik het nog nooit eerder heb gedaan vind ik het leuk om iets nieuws uit te proberen. Het is de manier om iets nieuws te leren. Ik ben dan ook iemand die graag in het diepe zwemt en nieuwe dingen onderneemt omdat ik hier veel van leer.

Hoe je anders moet denken

Denk niet: 
Ik kan dit niet
Straks doe ik alles verkeerd
Ik maak alleen maar fouten
Ik vind nooit werk
Niemand vind mij aardig
Collega’s praten over mij
Mensen fluisteren over mij

Denk wel: 
Ik kan dit ook al heb ik dit nog nooit gedaan
Ik ga het proberen en ik ga hierbij fouten maken
Morgen maak ik dezelfde fout niet nog een keer
Ik zorg voor een leuke werkplek
Collega’s praten met elkaar en praten niet over mij
Ik ben leuk genoeg en mensen vinden mij aardig
Mensen hebben het druk genoeg met zichzelf en praten niet over mij.

Hoe train jij je brein om anders te denken? Heb jij nog goede tips voor ons?

Stop met dromen en behaal je spaardoelen!

Bespaartips om elke maand te sparen

 

Raak je helemaal in paniek als er een extra rekening op de mat valt? En zorgen deze rekeningen ervoor dat je geen leuke dingen kunt doen? 

 Als je elke maand al je geld uitgeeft zorg je niet goed voor jezelf.  Je spaart niet voor eventuele noodgevallen en zet ook geen geld opzij om  leuke dingen van te doen. 

Sparen is de oplossing als je van salaris naar salaris leeft. Hierdoor heb je altijd genoeg geld en raak je nooit meer in de stress als er weer een rekening op de mat valt.

Leven van salaris naar salaris is niet meer nodig. Door deze strategie zorg je ervoor dat je vol zelfvertrouwen omgaat met je geld en er altijd voldoende op je rekening staat.

 

Lees hier de laatste blogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *