Vroeger had ik zo veel zelfvertrouwen!  Ik was als een boom die niet meer van zijn plek ging verplaatsen wat er ook gebeurde. Ik zat vroeger op turnen en op een zaterdag had ik een wedstijd. Die morgen vertelde ik mijn moeder dat ik die dag een medaille ging winnen. Ik wist gewoon dat ik die dag die wedstrijd ging winnen. Ik was niet de beste van de klas dus mijn moeder vertelde me dat het haar geweldig leek maar dat ik maar gewoon mijn best moest doen. Als ik de wedstrijd niet won was dat helemaal niet erg. Maar ik bleef volhouden dat ik die dag ging winnen. En je raad natuurlijk al wat er die dag gebeurde. Ik won en haalde een medaille, wat was ik ontzettend trots op mezelf.

Nu zoveel jaar later kan ik me deze gebeurtenis nog steeds herinneren. Ik kan mezelf nog steeds verbazen over de instelling die ik die dag had. Ik vraag me soms af waar deze overtuiging vandaag kwam en hoe ik wist wat er die dag ging gebeuren. En hoe kan het dat ik die dag de wedstrijd won, was het mijn zelfvertrouwen of had ik een voorspellende droom gehad?

dont-stop-until-your-proud.png

Ik probeer mijn brein altijd te trainen om positief te blijven denken. Om te denken in mijn krachten en mogelijkheden en om altijd alleen maar aandacht te geven aan de positieve en leuke dingen van het leven. Ik zit veel beter in mijn vel als ik alleen maar vrolijke gedachtes heb over mezelf. Ik vind dan ook dat ik geen uitdaging uit de weg moet gaan, als ik iets spannends vind is het voor mij juist een mogelijkheid om te leren. Ik ben dan ook iemand die graag in het diepe zwemt en nieuwe dingen onderneemt omdat ik hier veel van leer.

Hoe jij je brein kan trainen

Denk niet: 
Ik kan dit niet
Straks doe ik alles verkeerd
Ik maak alleen maar fouten
Ik vind nooit werk
Niemand vind mij aardig
Collega’s praten over mij
Mensen fluisteren over mij

Denk wel: 
Ik kan dit ook al heb ik dit nog nooit gedaan
Ik ga het proberen en ik ga hierbij fouten maken
Morgen maak ik dezelfde fout niet nog een keer
Ik zorg voor een leuke werkplek
Collega’s praten met elkaar en praten niet over mij
Ik ben leuk genoeg en mensen vinden mij aardig
Mensen hebben het druk genoeg met zichzelf en praten niet over mij.

 

 

leer-positief-te-denken.jpg

Hoe train jij je brein om anders te denken? Heb jij nog goede tips voor ons?

Stop met dromen en behaal je spaardoelen!

Elke maand van je leven geld besparen


Gebruik deze strategie en spaar voor de rest van je leven.

Lees hier de laatste blogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *