Dit bericht bevat affiliatielinks.

Snel geld verdienen als student tijdens je studie.

Studeren is een tijdrovende klus. Je bent veel tijd en energie kwijt aan je studie.

Je hebt een drukke planning en moet veel doen in een korte tijd.

Een bijbaan naast je studie is dan iets waar je geen of weinig tijd voor hebt. Of is iets wat je liever niet doet. Eet je elke dag een goedkope maaltijd zoals een bordje noedels met ei?
Of ga je elke week een aantal keer naar huis om bij je ouders te kunnen eten?

Als student moet je veel dingen afzeggen. Waar andere mensen dingen plannen om te doen en hier grote bedragen aan uitgeven is dat voor jou niet mogelijk. Een vakantie plannen over een half jaar is leuk maar een aanbetaling van een paar honderd euro brengt je lichtelijk in paniek. Want waar haal je dat vandaan als je het niet hebt.

Ik denk dat veel studenten een bijbaan hebben naast hun studie. Anders kan je geen biertje betalen in de kroeg en dat is toch echt wel iets wat veel studenten graag doen.

Maar wat kan je nu doen als je een student bent die het echt heel druk heeft met zijn studie. En geen tijd heeft om nog een bijbaan te hebben naast zijn studie.

Of als je het gewoon te druk hebt om nog een bijbaan te hebben, aangezien je elk weekend aan het reizen bent om bij je ouders en andere vrienden op bezoek te gaan aan de andere kant van het land.

Hoe kan je dit nu aanpakken? Is er een gemakkelijke manier om geld te verdienen voor studenten zonder dat je hier een diploma voor nodig hebt? En zijn er dan bijbanen die elke student in opleiding kan doen?

Ik ging op zoek naar de beste baantjes voor studenten. Misschien heb je er nog niet eerder bij stilgestaan. Maar kijk eens naar onderstaande lijst om erachter te komen of er wat voor je tussen zit.

Snel geld verdienen als student zonder diploma

Snel Geld verdienen als student

Wat voor bijbaantjes hebben veel studenten?

Als je maar één dag per week werkt zal je nog niet veel verdienen met een bijbaan. Maar blijf gemotiveerd. Je doet een opleiding voor een reden. Als je diploma binnen is zal je veel meer gaan verdienen en kan je trots op jezelf zijn.

Veel studenten werken in de horeca, in de supermarkt of in een winkel. Andere baantjes die makkelijk te combineren zijn met een opleiding zijn oppassen, dieren uitlaten of post bezorgen.

Verkoop je samenvattingen

Dit is een super goede manier om zelf te leren. Ik leer snel nieuwe informatie door informatie op te schrijven, voor mij werkt dit goed. Ik weet dat dit voor veel mensen erg goed werkt. Doordat je dingen opschrijft blijft het namelijk ergens opgeslagen in je brein, je verwerkt de informatie dan beter dan wanneer je iets leest.

Dus stel je eens voor dat je altijd samenvattingen maakt voor je proefwerken. Hoe mooi is het dan als je deze samenvattingen vervolgens kunt verkopen. En hiermee andere studenten kunt helpen.

Ik ben op zoek gegaan naar een aantal sites waar je samenvattingen kunt verkopen. Op deze sites deel je de samenvattingen of uittreksels. Elke keer als jouw samenvatting door iemand wordt gedownload dan verdien je hier geld mee. Dit kan jij dus ook!!

Gebruik de volgende sites om je samenvattingen te verkopen:
Knoowy
Stuvia
Kennis delen

Klinkt dit te mooi om waar te zijn? Dat begrijp ik. Ik vond het ook een geniale manier om bij te verdienen tijdens je studie. In dit artikel worden twee studenten geïnterviewd die op deze manier duizenden euro’s per jaar verdienden. Het is dus echt mogelijk om hier geld mee te verdienen.

Lees ook dit artikel. Deze studenten hebben hier dus veel geld mee verdient. Het bewijs dat het dus echt mogelijk is. Schrijf je altijd al een samenvatting? Maak hier vanaf vandaag gebruik van en verkoop je samenvattingen dus via de bovenstaande websites.


Studentenuitzend bureau

Veel student en hebben dezelfde soort bijbaantjes. Studenten werken vaak in een winkel, de  horeca of in de supermarkt. Ben jij nu echt op zoek naar wat anders. Ga dan eens kijken of er niet een vacature online staat bij een van de volgende uitzendbureaus. Deze zijn speciaal gericht op studenten. Misschien zit er wel wat voor je tussen.

Het is natuurlijk helemaal geweldig als jij een baan kunt vinden die ook nog eens aansluit bij je opleiding. Neem een kijkje bij de volgende uitzendbureaus:

Studentenwerk
Studenttalent
Xl uitendbureau

Geef bijles

Dit is een tijdrovende bijbaan maar is wel iets waar je veel van leert. Juist doordat je mensen helpt met hun vragen zal je zelf ook meer leren over de stof. En als je ergens goed in bent waarom maak je hier niet gebruik van.

Wees niet bang dat je de beste moet zijn van de klas voordat je hier mee kunt beginnen.  Als je genoeg kennis hebt en meer weet dan iemand die je gaat helpen dan kan je echt bijles geven.

Als jij ergens mee begint van wie heb je dan liever bijles, van een klasgenoot die ook net begint of iemand die al meer ervaring heeft? Waarschijnlijk wil je liever bijles krijgen van iemand die al meer ervaring heeft, dit is heel logisch en dat willen we allemaal. Dus gebruik je ervaring om te laten zien wat je al hebt geleerd.

Begin een blog

Schrijf met het doel om mensen te helpen met het oplossen van hun problemen.  Als je een groot aantal bezoekers hebt kan je gebruik gaan maken van affiliaties voor de producten die je aanbeveelt.

Schrijf een tutorial over hoe je iets gebruikt en wees duidelijk over waarom je dit aanraadt.
Een voorbeeld is dat je schrijft over alles wat jou helpt tijdens je studie. Schrijf over de dingen die je leert met als doel om andere mensen te helpen.

Waardoor leer je sneller, kan je in een half uur een boek volledig doorlezen? Dit is geweldig, deel je tips hiervoor met andere studenten. Heb je en nieuw programma ontdekt deel dit dan met andere studenten. En promoot dit product dan door een affiliatie link te gebruiken.

Snel geld verdienen als student zonder diploma
Begin met affiliatie marketing

Wat is affiliatie marketing? Dat is het promoten van producten voor bedrijven, het doorverkopen van producten. Bij veel affiliatie netwerken heb je een website nodig.

Maar bij shopstyle collective en bij shareasale kan je je aanmelden zonder website. Je maakt een Pinterest profiel en maakt pins met een uniek affiliatie code en pint dit naar je profiel.
Wil je leren hoe jij dit ook kan doen? Volg dan de gratis onlinecursus verdien geld met Pinterest.

Hoe kan je nu als student aan de slag gaan met affiliatie marketing? Maak borden die gericht zijn op je interesses en ga aan de slag om hier afbeeldingen voor te pinnen. Denk aan de dingen die je nodig hebt om te studeren of dingen die je elke dag gebruikt.

Ben je geïnteresseerd in fashion maak dan een aantal borden. Maak dan borden met kleding en sieraden of schoenen. Pin dan zoveel mogelijk pinns van andere mensen naar je borden en maak zelf pinns door de afbeeldingen van de affiliatienetwerken waar je lid van bent te pinnen.  Schrijf een goede beschrijving waar je gebruik maakt van zoekwoorden. Vergeet niet de #affiliatie in je beschrijving toe te voegen. Pas de internetlink altijd aan en voeg hierin je unieke affiliatiecode.

Voorkom dat je een spammer wordt en pin dan ook pinns van andere gebruikers.  De regel van Pinterest is 20/80. Dit betekent dat je 20÷ eigen pinns pint en 80÷ de pins van anderen.

Vragenlijst invullen.

Er zijn meerdere bedrijven waarbij je vragenlijsten gaat invullen tegen een vergoeding.  De vergoeding per ingevulde vragenlijst is niet hoog en alleen als je hier echt heel enthousiast mee aan de slag gaat zal het je enigszins wat opleveren. Wat je naast het invullen van vragenlijsten ook nog doet is reclames bekijken.

Een aantal sites waar jij je kan aanmelden:
Opinieland
Globalmarket
Euroclix

Aanbiedingen bij EuroClix

Ask een task

Ask een task is een nieuwe manier van werken. Je helpt een bedrijf bij het doen van een klein klusje. Dit wordt ook wel micro werken genoemd. Als je deze kleine taak hebt gedaan ontvang je hierover een vergoeding.

Dit kan je doen op je mobiel of op je computer. Als je hier elke dag tijd voor vrij maakt kan je toch weer een leuk bedrag bij elkaar verdienen.

Voor studenten die een taalstudie volgen.

Als je een taalstudie volgt kan jij je talent gebruiken om als vertaler aan de slag te gaan. Maak gebruik van je kennis en help anderen met je talenknobbel.

Veel bedrijven zijn op zoek naar mensen die gemakkelijk een artikel kunnen vertalen. Dus als je een Engelstalige studie volgt of een Spaanstalig studie bied je dan aan als vertaalhulp.

Dit kan je doen door je aan te melden via fiverr.

Dit is een platform waar bedrijven en freelancers elkaar ontmoeten. Een ideale manier waarbij jezelf kan aanmelden als vertaler.

Snel geld verdienen als student
Verkopen van je boeken

Verkoop je schoolboeken door aan andere studenten en verdien hier een kleine bijdrage aan.

Dit is een handige manier om je boeken door te kunnen geven. Als student weet je dat andere klasgenoten op zoek zijn naar boeken. Maak hier slim gebruik van en biedt je boeken aan.

Waarschijnlijk zal je hier niet heel aan verdienen. Je verkoopt je boeken vaak niet voor de prijs waarvoor je het hebt gekocht. Dus hang briefjes op in je school of plaats een bericht op je facebook profiel om je boeken te verkopen. Of verkoop je boeken via marktplaats.

Verkoop jezelf

Dit doe je bij een sollicitatiegesprek maar waarom doe je dit alleen bij een sollicitatiegesprek?

Stel je voor dat je heel goed bent in het schrijven van artikelen of het voeren van klantgesprekken vertel hier dan eens over in je omgeving. Mond op mondreclame gaat snel en is zeer effectief. Dit zal er dan ook voor zorgen dat als mensen iemand zoeken voor dit soort diensten je naam eerder genoemd zal worden.

Deze tips las ik laatst van Phil maning. Phil werkt als freelanceschrijver. Hij geeft ook een cursus waarbij hij mensen leert om ook aan de slag te gaan als freelanceschrijver. Hij schreef dat hij een bedrijfskaartje heeft gemaakt voor zijn eigen diensten.

Phil gelooft erin dat mond op mondreclame de beste reclame is. Als hij nieuwe mensen ontmoet verteld hij over zijn werk en waar hij goed in is. Hij geeft vervolgens zijn bedrijfskaartje mee. Hij gelooft er namelijk in dat mensen dit onthouden en dit ervoor zorgt dat deze mensen hem aanbevelen als er iemand wordt gezocht voor de diensten waar hij goed in is.

Heb jij mensen in je omgeven die dit doen? Vind je het slim of vervelend?

Snel geld verdienen als student zonder diploma
De grootste fout die ik zelf heb gemaakt

Ik zal je vertellen dat ik tijdens mijn studie altijd heb gedacht ik kan nog geen werk doen wat past bij mijn studierichting. Ik verzon allemaal excuses en dacht bij mezelf ik ben hier nog niet klaar voor.

Een van de excuusjes was dat ik vond dat ik eerst mijn opleiding moest afmaken. Ergens werken zonder een diploma dat leek me maar niets.
Nu ik daarop terugkijk vind ik het zonde. Als ik eerder actief op zoek was gegaan naar een baan in mijn studierichting dan had dit ervoor kunnen zorgen dat ik veel mee ervaring had opgedaan.

Tegenwoordig is ervaring het belangrijkste wat er is. Veel bedrijven nemen alleen maar mensen aan die veel ervaring hebben. Als je nu nog studeert is het goed om hier eens bij stil te staan. Hoe kan jij ervoor zorgen dat je meer ervaring opdoet dan andere studenten van je studierichting.?

Hoe neem jij een extra stap zodat je eerder bij de finish bent dan andere studenten.

 

Ben je een student en heb je nog andere tips voor een goede bijbaan naast je studie?

 

 

 

Stop met dromen en behaal je spaardoelen!

Elke maand van je leven geld besparen


Gebruik deze strategie en spaar voor de rest van je leven.

Lees hier de laatste blogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *