Bespaar geld met je boodschappen

Elke week is het weer nodig dat je nieuwe boodschappen doet. Al het eten is weer op en de kast moet weer worden gevuld. Het is zonde om veel uit te geven aan boodschappen. Toch is dit iets wat veel mensen doen. Dit is niet nodig door een aantal handige trucjes. Misschien heb je er nog nooit eerder bij stilgestaan dat je een aantal dingen doet waardoor je geld verspilt. Verander deze dingen om minder uit te geven en doe je boodschappen een stuk slimmer. 

Geef minder uit aan je boodschappen


De juiste volgorde

Veel mensen maken een boodschappenlijstje voor de hele week zonder te kijken wat ze nog in huis hebben. Misschien wil je een gerecht maken waar je nog niets voor in huis hebt. Dit betekent dat je dan veel uitgeeft aan één maaltijd. Als je op een andere manier je boodschappenlijst samenstelt ben je veel minder kwijt. 

Eerst kijken wat er nog in huis is

Probeer er altijd voor te zorgen dat je zo min mogelijk ingrediënten moet kopen voor een maaltijd. Dit doe je door te kijken wat er nog in huis is. Bekijk eerst je vriezer, koelkast en voorraadkast voordat je een boodschappenlijst maakt. Er is altijd eten waar je nog wat mee kunt klaar maken. Het maakt dan niet uit of dit een krop sla is of een blik soep. De basis van je maaltijden is dan ook altijd de voorraad van je koelkast, vriezer of voorraadkast. 

De bespaarcalculator die je zoveel geld bespaart

Bekijk de aanbiedingen

Als je alles hebt bekeken weet je wat er nog in huis is. Nu weet je ook wat je nodig hebt als je boodschappen gaat doen. Blader vervolgens door de folders. Maak gebruik van de app reclamefolder en ontdek welke aanbiedingen interessant zijn voor je gezin. Stel vervolgens meerdere maaltijden samen met de spullen die je nog in huis hebt. Maak pasta als je de saus , groenten en gehakt al in huis hebt, ligt er nog een krop sla in de koelkast maak hier dan een salade van of gebruik het in wraps die nog in je vooraadkast liggen. Wees zo creatief mogelijk
met het samenstellen van je maaltijden.

Maaltijden samenstellen

Stel je voor dat je nog champignons, paprika en pasta saus in huis hebt. Dan is het heel logisch om alleen een pak paste mee te nemen als je boodschappen doet. Als je op deze manier je maaltijden samenstelt ben je veel goedkoper uit dan dat je zonder plan je boodschappen doet.

Boodschappen hoeven je niet arm te maken. Stel je maaltijden altijd samen met de spullen die je nog in huis hebt. Dan vul je alleen aan wat je echt nodig hebt.

Gebruik jij deze manier al?

Minder geld uitgeven en meer sparen

blijei.blog

Ben je er klaar mee om van salaris naar salaris te leven? Wil je nu echt minder uitgeven en elke maand sparen?  Bekijk dan mijn praktische bespaarstrategie waardoor je geld bespaart en eenvoudige methodes gebruikt om elke maand geld opzij te zetten. 

Ontdek hoe je met elk salaris minder uitgeeft en elke maand spaart. Door minder uit te geven, spaar je meer en kan je dit jaar wel op vakantie met je gezin of die verbouwing eindelijk eens laten doorgaan. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *