Kan je mediteren tijdens het lopen?

Meditatie is heel ontspannend, je hoeft even helemaal niets te doen en nergens aan te denken. Mediteren in stilte is dan ook de beste manier om te mediteren. Maar voor veel mensen is stilte vreemd of ongemakkelijk. We groeien op in een wereld waar altijd geluid en prikkels aanwezig zijn en stilte is iets wat we helemaal niet gewend zijn.

Waarom stilte.

In een stille ruimte heb je helemaal geen afleiding en ben je helemaal teruggeworpen op jezelf. Het enige waar je dan op kan concentreren is jezelf, je eigen lichaam, je eigen gedachtes en gevoelens. En dit is in het begin misschien vreemd en ongemakkelijk. Maar het levert je veel op als je regelmatig mediteert want je leert jezelf veel beter kennen.

Loopmeditatie.

Een manier om te mediteren en daarbij ook nog te bewegen is loopmeditatie.
Ook wel walking meditation genoemd. Het is dan de bedoeling dat je een aantal kilometer gaat lopen in complete stilte. Dit hoeft niet alleen te zijn, je kan ook met iemand lopen en afspreken dat je even in stilte gaat lopen. Als je dan gaat lopen ben je heel bewust van je manier van ademhalen. Wees je ook bewust van je eigen lichaam en de bewegingen die je maakt. Laat je gedachte niet afdwalen maar denk even helemaal niets. Dat is in het begin heel lastig, helemaal niets denken maar oefening baart kunst.
Het is fijn om deze tijd te nemen om helemaal te ontspannen. Ik merk bij mezelf  dat ik na een meditatie opeens bruis van de creativiteit, ik krijg allemaal nieuwe ideeën. Of ik weet opeens een briljante oplossing waar ik eerder nog niet op gekomen was.

Conclusie.

Mediteren is heel gezond, neem tijd voor jezelf om te mediteren.
Er zijn verschillende manieren om te mediteren, een van de manieren is om in stilte te wandelen. Ga jij het proberen?

Advertenties

You may also like

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.