Wist je dat de titel ervoor zorgt of mensen je blog wel of niet lezen. Je moet er dus voor zorgen dat je een krachtige titel schrijft die mensen nieuwsgierig maakt en de aandacht trekt.

Hoe schrijf je nu een krachtige titel?

Een titel zorgt ervoor dat iemand je stuk leest. Het is zelf zo dat tachtig procent van de mensen je titel ziet en hiervan klikt maar twintig procent op je blog. De titel is de eerste indruk en moet daarom ook ijzersterk zijn.

In de zoekresultaten moet je titel er echt uitspringen en de aandacht trekken. Dit moet ook allemaal in een mum van tijd gebeuren omdat we allemaal een korte concentratieboog hebben. Daarnaast moet je titel echt aansluiten op je doelgroep.  Als je schrijft voor veganisten is onderstaande titel goed te gebruiken.

5 simpele stappen om veganistisch te gaan eten in de komende 30 dagen.

Als je een andere doelgroep hebt moet je hier dus je titel op aansluiten. De volgende titel is dan ook geschreven voor freelance schrijvers. Hoe ik in 4 maanden tijd 2000 euro heb verdiend aan mijn freelance schrijf website.

Hoe kan je krachtige titels schrijven voor je blogpost waar lezers wel op klikken

Een krachtige titel is urgent

Dit betekend dat je lezer er op moet klikken omdat hij bang is anders wat te missen. Dit herken je vast wel bij een uitverkoop van een winkel, je hebt het gevoel dat je nu wel wat moet kopen omdat de prijs nu zo gedaald is.

De onderstaande titels spelen hier goed op in:

-Dit moet je lezen voordat deze acties is verlopen.
-Volg nu deze cursus voor 50 procent korting.
-Waarom je vandaag nog moet beginnen met het starten van je eigen bedrijf.

 De krachtige titel moet uniek zijn

Sta er eens bij stil dat je lezers elke dag veel verschillende titels zien. Het is heel belangrijk dat je titel dan opvat en anders is dan alle andere titels.

Een aantal voorbeelden die hier goed op inspelen zijn onderstaande titels:

-Waarom je beter kan gaan schaken dan gaan werken op kantoor.
-Hoe kan je sociale media vermijden als blogger
-Zo schrijf je artikelen die beter zijn dan elke bestseller auteur.

Schrijf een krachtige titel die waardevol is

Lezers zullen pas op je artikel klikken als ze het idee hebben echt wat aan je artikel te hebben. Als een lezer denkt wat te kunnen leren of iets te kunnen gebruiken waar je over schrijft kan je de lezer overtuigen om je titel te klikken.
De volgende titels spelen hier goed op in.

-Een makkelijke manier om nooit meer last te krijgen van groene aanslag
-20 tips voor het verbeteren van je Engels
-Zo schrijf je de perfecte sollicitatiebrief

Je titel moet specifiek zijn

Je schrijft een duidelijke titel om je lezer te vertellen waar je artikel over gaat. Het is in een oogwenk duidelijk waar je over schrijft. Een aantal voorbeelden van titels zijn dan:

-Leer hoe je in 4 stappen een website kan bouwen
-Gebruik deze plugins om je website te verbeteren
-Tips hoe je canva gebruikt voor je website.

Hoe kan je een krachtige titel schrijven voor je blogpost waar lezers wel op moeten klikken

 Een goede site waar je altijd inspiratie op kan doen is Buzzfeed.
De titels zijn origineel en trekken de aandacht van je lezers.

Welke woorden moet je gebruiken in je titel?

In de afbeelding hieronder zijn een aantal woorden die veel gebruikt worden in een krachtige titel. De woorden ‘hoe kan’ doen het erg goed. Met deze titel kan je lezers iets leren.

Je kan dit gebruiken voor het maken van een titel voor een recept zoals ‘hoe maak je erwtensoep’. Of hoe maak je een rits.
Andere opties zijn te beginnen met een getal zoals  ’14 manieren om sneller te lezen’ of ‘top 10 beste producten voor pluizig haar.’

 

hoe kan je krachtige titels schrijven voor je blogpost waar mensen wel op moeten klikken

Conclusie

De titel zorgt ervoor dat mensen je blog lezen. Het moet dan ook een krachtige titel zijn die de aandacht trekt en waar lezers wel op moeten klikken.

Een krachtige titel moet uniek, specifiek, waardevol en urgent zijn voordat je lezer op je titel klikt. Er zijn een aantal woorden die goed werken, gebruik deze in je titels zodat meer mensen je blog lezen.

Sta dus stil bij de kracht van je titel voordat je een blog publiceert. Wil je meer lezen oven het schrijven van een blog? 

Wat voor hulpmiddel gebruik jij om je titels te schrijven?

Minder geld uitgeven en meer sparen

blijei.blog

Ben je er klaar mee om van salaris naar salaris te leven? Wil je nu echt minder uitgeven en elke maand sparen?  Bekijk dan mijn praktische bespaarstrategie waardoor je geld bespaart en eenvoudige methodes gebruikt om elke maand geld opzij te zetten. 

Ontdek hoe je met elk salaris minder uitgeeft en elke maand spaart. Door minder uit te geven, spaar je meer en kan je dit jaar wel op vakantie met je gezin of die verbouwing eindelijk eens laten doorgaan. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *