Gebruik hoge korting om leuke dingen te doen.

Als je regelmatig te veel betaald en aan het einde van de maand niet spaart neem je de spaardoelen die je belangrijk vind niet serieus. 

Als het goed is weet je waar je voor spaart, je weet wat voor bedrag er nodig is en hoeveel je elke maand opzij moet zetten. Maar misschien vind je het lastig om dat vol te houden.

Als je wilt genieten van het leven maar ook veel wilt sparen moet je het toch anders aanpakken.

Het is nodig dat je gebruik gaat maken van kortingen en acties. En het is nodig dat je deze activiteiten gaat plannen.

Hoe gebruik je kortingen om minder uit te geven aan leuke dingen

Spontaan leuke dingen doen of uitjes plannen. Wat doe je nu?

Hoe pak je het nu aan?

Spontaan leuke dingen doen is impulsief zijn en een leuk uitje bedenken. Spontaan uit eten gaan is leuk maar is een stuk duurder dan eten met een korting bon of gebruik maken van een goede actie. 

Als het 25 graden is en je zit heerlijk in de tuin heb je misschien geen zin om te koken. Je belt een paar vrienden op en een half uur later zit je op een terras met een wijntje in je hand.

Je drinkt een paar flessen wijn met je vrienden en aan het einde van een gezellige avond komt de rekening.  Dan verslik je je en schrik je enorm.  Wat?? Moet je dat betalen?

En daar gaat je geld weer. Daar werk je hard voor en sparen lukt je elke maand weer niet. Dat is frustrerend want je wilt zo graag die verre reis maken aan het einde van het jaar. Maar hoe ga je dit nu doen?

Plan leuke activiteiten. 

Een spontaan uitje kost je meer dan een gepland uitje. 
Huh? Gepland, hoezo plan je leuke dingen? Dit doe je omdat je er dan minder geld aan uitgeeft. En dat wil je toch als je structureel een bedrag gaat sparen.

Een gepland uitje is van tevoren bedenken wat je gaat doen. Wil je met de kinderen in de meivakantie naar een pretpark of naar de bioscoop, plan dit dan. Ga op zoek naar aanbiedingen en bekijk verschillende prijzen en locaties.

Zorg ervoor dat je een deel van je spaargeld gebruikt voor deze uitgaven. Dit is onderdeel van je begroting en dit zal er dan ook voor zorgen dat je minder uitgeeft.

Leef aan de hand van je begroting en geef niet meer uit aan leuke dingen. Dit zal ervoor zorgen dat je minder spontaan iets gaat doen. Wordt het leven hierdoor minder leuk? Absoluut niet, je gaat alleen meer creatieve oplossingen verzinnen om zuiniger te leven.

Een uitje wat je vooruit plant zijn de uitjes waarvoor je spaart. Je kijkt rond voor acties. Wil je uit eten maak dan gebruik van acties van groupon. En kies een leuk restaurant in de buurt waar je voor een mooi bedrag kan eten.

Wat doe je nu?

Hoe ziet je leven er nu uit? Bedenk je nu op het laatste moment dat je zin hebt om te gaan BBQ met je vrienden. Moet je dan al je boodschappen nog kopen. Snel nog even vlees kopen, brood, sausjes en al je andere benodigdheden.

Grote fout. Waarom? Als je dit van tevoren weet kan je de aanbiedingen in de gaten houden en voor een mooi bedrag je vriezer vullen met vlees en alvast wat sauzen inslaan voor bij het eten.

Hoe gebruik je kortingen om leuke dingen te doen

Waarom je verkeerd bezig bent.

Je geeft veel te veel geld uit als je spontaan bezig bent. Zomaar ergens een hapje eten zorgt ervoor dat je te veel betaald. En dit is niet nodig.

Voordat je op vakantie gaat neem je de tijd om te onderzoeken welke accommodaties er zijn en kijk je naar de verschillende prijzen. Waarom doe je dit dan niet bij het plannen van leuke uitjes en activiteiten. Dat is toch best vreemd?

Je gaat je spaardoelen niet halen als je niet bewust bent van je eigen financiële situatie. Misschien probeer je het echt. Je weet wat je spaardoel is. Je hebt een vision board gemaakt en weet hoeveel je opzij moet zetten. 

Als je geld wilt sparen is het nodig dat je een begroting gaat maken. Schrijf in je kasboek hoeveel je elke maand kan uitgeven aan leuke dingen. Dit bedrag ga je dus bewust gebruiken om kortingsbonnen te kopen en op een creatieve manier activiteiten te plannen.

Je kan niet zomaar geld over de balk smijten.

Het is leuk om leuke dingen te doen. We zijn allemaal sociale wezens maar als je wilt sparen moet je keuzes maken. Het bedrag dat je in gedachte hebt staat niet opeens morgen op je spaarrekening.

Daar moet je toch echt zelf voor zorgen.Download het werkboek en schrijf je spaardoelen op. Weet waarvoor je het doet en gebruik het werkboek om elke maand jezelf weer te motiveren.

En stop met het over de balk smijten van je geld.

Hoe gebruk je kortingen om leuke dingen te doen

Stop met spontane uitjes.

Stel jezelf eens de volgende vragen voordat je een impulsieve beslissing neemt.

  • Kan ik hier ergens anders minder voor betalen? 
  • Heb ik gekeken op internet of ik ergens anders minder kan betalen.
  • Wat kan ik zelf doen om minder uit te geven.
  • Heb ik geld voor dit uitje begroot.
  • Kan ik dit via groupon of via vakantieveilingen kopen?

Denk er altijd goed over na of je zelf iets kunt doen om minder uit te geven, ga je naar de bioscoop, neem zelf een zak snoep mee zodat je alleen wat drinken hoeft te halen.
Ga je naar het strand, neem zelf broodjes en drinken mee.

Gebruik kortingen om leuke dingen te plannen

Ben je er klaar voor om een plezier spaarpot samen te stellen.

Als je nu maar wat doet en elke keer te veel geld over de balk smijt dan gaat je spaargeld niet groeien. Maak je geen zorgen, dat is een valkuil voor veel mensen. 

Een begroting voor het doen van leuke dingen is nodig als je een spaardoel hebt. Ik spreek uit ervaring, op het moment dat ik mijn spaardoelen en begroting uit het oog verlies is het een chaos.

Ik heb geen idee waar ik mee bezig ben en merk dat dit mij veel onrust geeft. Met als resultaat dat ik erin trap. Ik plan spontane uitjes en geef veel te veel geld uit. En ik baal ervan als ik aan het einde van de maand mezelf hierop betrap.

Waarom ik baal? Ik wil ook een verre reis maken en de hypotheek extra betalen. Maar daar heb ik dan ook een hulpmiddel bij nodig. 

Een overzicht en een manier om leuke dingen te begroten helpt mij dan ook om te genieten van het leven maar ook geld opzij te zetten voor de dingen die ik belangrijk vind.

Ben ik altijd zo geweest? Nee dat ben ik niet. Dat heb ik ook moeten leren. Ik geloof wel heel erg in leven beneden je stand en altijd minder uitgeven dan er binnenkomt.

Maar dan is het verder nog mijn eigen verantwoordelijkheid om volwassen en verstandig met mijn inkomen om te gaan.Vraag jezelf eens af of je iemand bent die spontaan uitjes regelt en daarmee dus geld over de balk smijt of je een slimme spender bent die goed met zijn geld omgaat.

Wil je zelf ook leren hoe je verstandig met je geld omgaat?Download dan het budget werkboek en ga hiermee aan de slag.

Budget werkboek

Wil je ook leren hoe je een begroting kunt maken voor de leuke dingen van het leven. 

Download de budget planner om je activiteiten vooruit te  plannen en hier minder aan uit te geven.

Minder geld uitgeven en meer sparen

blijei.blog

Ben je er klaar mee om van salaris naar salaris te leven? Wil je nu echt minder uitgeven en elke maand sparen?  Bekijk dan mijn praktische bespaarstrategie waardoor je geld bespaart en eenvoudige methodes gebruikt om elke maand geld opzij te zetten. 

Ontdek hoe je met elk salaris minder uitgeeft en elke maand spaart. Door minder uit te geven, spaar je meer en kan je dit jaar wel op vakantie met je gezin of die verbouwing eindelijk eens laten doorgaan. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *