Dit bericht bevat affiliatielinks

Gebruik hoge korting om leuke dingen te doen.

Te veel betalen is jezelf en je spaardoelen niet serieus nemen.

Je lacht jezelf uit en neemt het totaal niet serieus waar je mee bezig bent.

Het is zonde van je harde werk als je hard aan het sparen bent en vervolgens al je geld in een weekend over de balk smijt.

En het zal niet lang duren voordat je keihard onderuitgaat.

Wat heeft het voor zin om te sparen. Het is logisch dat je niet gemotiveerd bent als het je keer op keer weer niet lukt.

Het is niet aan jou besteed maak je jezelf wijs. En je gaat weer verder op de bekende voet.

Als je wilt genieten van het leven maar ook veel wilt sparen moet je het toch echt anders aanpakken.

Het is nodig dat je gebruik gaat maken van kortingen en acties. En het is nodig dat je deze activiteiten gaat plannen.

Hoe gebruik je kortingen om minder uit te geven aan leuke dingen

Maar voordat we naar de volgende stappen gaan stel jezelf eens de volgens vraag.

Spontaan leuke dingen doen of uitjes plannen. Wat doe je nu?

Hoe pak je het nu aan?

Spontaan leuke dingen doen is impulsief zijn en een leuk uitje bedenken. Spontaan bedenken om uit eten te of zomaar naar de stad gaan.

Als het 25 graden is en je zit heerlijk in de tuin kan je bedenken, ik ga niet koken vandaag. Ik ga vandaag lekker uit eten. Je belt een paar vrienden op en een half uur later zit je op een terras met een wijntje in je hand.

Je drinkt een paar flessen wijn met je vrienden en aan het einde van een gezellige avond komt de rekening.  Dan verslik je je en schrik je enorm.  Wat?? Moet je dat betalen?

En daar gaat je geld weer. Daar werk je dan hard voor en sparen lukt je dan ook niet. Dat frustreert je enorm want je wilt zo graag die verre reis maken of de bruiloft kunnen betalen aan het einde van het jaar. Maar hoe ga je dit nu doen?

Plan leuke activiteiten. 

Een spontaan uitje kost je meer dan een gepland uitje. Huh? Gepland, hoezo plan je leuke dingen? Dit doe je omdat je er dan minder geld aan uitgeeft. En dat wil je toch als je structureel een bedrag wilt sparen.

Een gepland uitje is slim zijn en van tevoren bedenken wat je gaat doen. Wil je met de kinderen in de meivakantie naar een pretpark of naar de bioscoop, plan dit dan. Ga op zoek naar aanbiedingen en bekijk verschillende prijzen en locaties.

En zorg ervoor dat je een deel van je spaargeld gebruikt voor deze uitgaven. Dit is onderdeel van je begroting en dit zal er dan ook voor zorgen dat je minder uitgeeft.

Leef aan de hand van je begroting en geef niet meer uit aan leuke dingen. Dit zal ervoor zorgen dat je minder spontaan iets gaat doen. Wordt het leven hierdoor minder leuk? Absoluut niet, je gaat alleen meer creatieve oplossingen verzinnen om zuiniger te leven.

Wil je graag wat leuks doen maar heb je geen geld om net als je vrienden elk weekend uit te gaan? Verzin dan een oplossing waarbij je vrienden toch kan blijven zien. Nodig je vrienden uit om wat bij jou te komen drinken of vraag vrienden of je daar een keer langs kunt komen voor een filmavond.

Een uitje wat je vooruit plant dat zijn de uitjes waarvoor je spaart. Je kijkt rond voor acties. Wil je uit eten maak dan gebruik van acties van groupon. En kies een leuk restaurant in de buurt waar je voor een mooi bedrag kan eten.

Wat doe je nu?

Hoe ziet je leven er nu uit? Bedenk je nu op het laatste moment dat je zin hebt om te gaan BBQ met je vrienden. Moet je dan nog al je boodschappen kopen. Snel nog even vlees kopen, brood, sausjes en al je andere benodigdheden.

Grote fout. Waarom? Als je dit van tevoren weet kan je de aanbiedingen in de gaten houden en voor een mooi bedrag je vriezer vullen met vlees en alvast wat sauzen inslaan voor bij het eten.

Of maak je de volgende fout? Als je gezellig op een terras zit en de alcohol vloeit rijkelijk dan sta je misschien wat minder stil bij je spaardoelen. Ergens een hapje eten vind je dan reuze gezellig maar dit zal er wel voor zorgen dat je teveel betaald. Door ergens spontaan te gaan eten geef je teveel uit.  Dit is echt zonde als je veel wilt sparen.

Hoe gebruik je kortingen om leuke dingen te doen

Waarom je verkeerd bezig bent.

Je geeft veel te veel geld uit als je spontaan bezig bent. Zomaar ergens een hapje eten zorgt ervoor dat je te veel betaald. En dit is niet nodig.

Voordat je op vakantie gaat neem je de tijd om te onderzoeken welke accommodaties er zijn en kijk je naar de verschillende prijzen.

Waarom doe je dit dan niet bij het plannen van leuke uitjes en activiteiten. Dat is toch best vreemd?

Je gaat je spaardoelen niet halen als je niet bewust bent van je eigen financiële situatie.

Misschien probeer je het echt. Je weet wat je spaardoel is. Je hebt een vision board gemaakt en weet hoeveel je wilt sparen. Maar als je zomaar uit eten gaat of een dag naar het strand gaat heb je een probleem.

Je gaat je spaardoelen niet behalen als je zomaar veel geld uit blijft geven.

Als je geld wilt sparen is het nodig dat je een begroting gaat maken.

Schrijf in je kasboek hoeveel je elke maand kan uitgeven aan leuke dingen. Dit bedrag ga je dus bewust gebruiken om kortingsbonnen te kopen en op een creatieve manier activiteiten te plannen.

Je kan niet zomaar geld over de balk smijten.

Het is leuk om leuke dingen te doen. We zijn allemaal sociale wezens maar als je wilt sparen moet je keuzes maken.

Het bedrag dat je in gedachte hebt staat niet opeens morgen op je spaarrekening.

Daar moet je toch echt zelf voor zorgen.

Download het werkboek en schrijf je spaardoelen op. Weet waarvoor je het doet en gebruik het werkboek om elke maand jezelf weer te motiveren.

En stop met het over de balk smijten van je geld.

Hoe gebruk je kortingen om leuke dingen te doen

Plan je uitgaven

Geen planning hebben is een grote fout als je bewust bezig wilt zijn met je toekomst.

Doordat je geen planning gebruikt is de kans groot dat je niet genoeg spaart om je spaardoelen te behalen.

Je moet heel bewust op zoek gaan naar de beste koopjes en die vooruitplannen.

Misschien is het dan wel minder spontaan maar je weet waar je voor spaart. Wees je bewust van je spaardoelen zodat je betere keuzes maakt over hoe je met je geld omgaat.

Leuke dingen doen zonder gebruik te maken van een korting is het bestelen van je eigen portemonnee. Dit in combinatie met het niet gebruik maken van een planning en je bent een arme student voor de rest van je leven.

Laat je planning en voorbereiding de beste strategie zijn die ervoor zorgt dat je spaargeld gaat groeien.

Stop met spontane uitjes.

Stel jezelf eens de volgende vragen voordat je een impulsieve beslissing neemt.

Kan ik hier ergens anders minder voor betalen?

Heb ik gekeken op internet of ik ergens anders minder kan betalen.

Wat kan ik zelf doen om minder uit te geven.

Heb ik geld voor dit uitje begroot.

Kan ik dit via groupon of via vakantieveilingen kopen?

Stel jezelf deze vragen en bedenk je of je bij een ander restaurant, een ander pretpark of een ander zwembad minder betaald. Stop jezelf om nog langer impulsief met je geld om te gaan.
Doe je onderzoek zodat je weet of je ergens ander minder kan betalen.

Denk er altijd goed over na of je zelf iets kunt doen om minder uit te geven, ga je naar de bioscoop, neem zelf een zak snoep mee zodat je alleen wat drinken hoeft te halen.
Ga je naar het strand, neem zelf broodjes en drinken mee.

Maak een begroting voor jezelf zodat je weet hoeveel je uit kunt geven aan leuke dingen. Voordat je iets leuks gaat doen moet je weten of je hier voor kan betalen en daarnaast ook nog kan sparen. Is dit niet geval doe het dan niet. Anders zal je spaargeld niet gaan groeien.

Als je door een spaaractie of door een bon van groupon, of vakantieveilingen minder kan betalen dan raad ik je aan om hier mee aan de slag te gaan. Het is beter om een uitje te plannen zodat je niet de hoofdprijs betaald.

Korting en acties

Je moet gebruik maken van kortingen en acties als je ervoor wilt zorgen dat je spaargeld gaat groeien. Behaal je spaardoelen met gemak omdat het belangrijk voor je is.

Maak gebruik van acties van vakantieveilingen of  groupon.

Schrijf elke maand in het werkboek op hoeveel je kan uitgeven aan leuke dingen.

Nu is het tijd om de agenda erbij te pakken. Hoe ziet de maand eruit. Zijn er verjaardagen, feestjes en andere geschenken die je moet aanschaffen. Zijn er vakanties of vrije dagen waarvan je weet dat je iets wilt gaan doen.

Bepaal vervolgens wat je kunt uitgeven en kijk op de site van vakantieveilingen of groupon.

Koop hier vervolgens een aantal tickets voor en lees altijd goed de voorwaarden.

Gebruik kortingen om leuke dingen te plannen

Ben je er klaar voor om een plezier spaarpot samen te stellen.

Als je nu maar wat doet en elke keer te veel geld over de balk smijt dan gaat je spaargeld niet groeien.

Ik zeg dit omdat dit een valkuil is van mezelf en van veel mensen.

Een begroting voor het doen van leuke dingen is nodig als je een spaardoel hebt. Ik spreek uit ervaring, op het moment dat ik mijn spaardoelen en begroting uit het oog verlies is het een chaos.

Ik heb geen idee waar ik mee bezig ben en merk dat dit mij veel onrust geeft.

Met als resultaat dat ik erin trap. Ik plan spontane uitjes en geef veel te veel geld uit. En ik baal ervan als ik aan het einde van de maand mezelf hierop betrap.

Waarom ik baal? Ik wil ook een verre reis maken en de hypotheek extra betalen.

Maar daar heb ik dan ook een hulpmiddel bij nodig. Een overzicht en een manier om leuke dingen te begroten helpt mij dan ook om te genieten van het leven maar ook geld opzij te zetten voor de dingen die ik belangrijk vind.

Ben ik altijd zo geweest? Nee dat ben ik niet. Dat heb ik ook moeten leren. Ik geloof wel heel erg in leven beneden je stand en altijd minder uitgeven dan er binnenkomt.

Maar dan is het verder nog mijn eigen verantwoordelijkheid om volwassen en verstandig met mijn inkomen om te gaan.

Vraag jezelf eens af of je iemand bent die spontaan uitjes regelt en daarmee dus geld over de balk smijt of je een slimme spender bent die goed met zijn geld omgaat.

Wil je zelf ook leren hoe je verstandig met je geld omgaat?

Download dan het budget werkboek en ga hiermee aan de slag.

Gebruik super hoge kortingen om leuke dingen te doen.

Wil je ook leren hoe je een begroting kunt maken voor de leuke dingen van het leven. Laat je spaargeld groeien maar doe ook genoeg leuke dingen.

De budget planner is een gratis werkboek vol met advies en oefeningen om je te helpen om meer te sparen. En daarnaast nog genoeg leuke dingen te doen.

Want je wilt sparen maar daarnaast ook nog een leuk leven hebben.

Dit is een zeer behulpzaam werkboek om je te helpen meer overzicht te krijgen en is precies wat je nodig hebt om gemotiveerd te blijven en actief te blijven sparen.

Als ik dit werkboek jaren geleden al had ontwikkeld had ik deze stappen al eerder kunnen toepassen. Dit had me kunnen helpen om de chaos te voorkomen.

Stop de chaos in je eigen leven en download dit werkboek.

Download het werkboek

* indicates requiredStop met dromen en behaal je spaardoelen!

Elke maand van je leven geld besparen


Gebruik deze strategie en spaar voor de rest van je leven.

Lees hier de laatste blogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *