Bespaar je nu veel als je helemaal niet mee doet aan de kerstgekte?

Een beetje ongezellig is het wel om helemaal niet mee te doen met de kerstsfeer. Daarom kiezen veel Nederlanders er voor om elk jaar weer een kerstboom aan te schaffen en hier de bijbehorende versiering voor aan te schaffen. Maar hoeveel kost het eigenlijk om elk jaar weer mee te doen?

Door onderzoek te doen naar de gemiddelde prijzen kwam ik erachter dat we met elkaar toch een behoorlijk bedrag uitgeven aan de kerstdagen. Ben je benieuwt hoeveel dit is?

Hoeveel geef je uit tijdens de kerstdagen?

De meeste mensen kiezen ervoor om een echte kerstboom aan te schaffen. Een nordmann is dan een kerstboom die we meenemen naar huis. Een gemiddelde nordmann verschilt natuurlijk in prijs, een kleinere boom kost minder dan een grote boom. De prijzen verschillen tussen de 27 en de 52 euro per boom. Als we een gemiddelde boom nemen dan ben je hier ongeveer veertig euro aan kwijt.

Dan heb je alleen nog een boom uitgekozen en dat is een beetje kaal. De boom wil je natuurlijk ook nog inrichten. De meeste mensen kopen dan één keer in de vijf jaar nieuwe versiering en geven hier ongeveer 45 euro aan uit.

Stel je voor dat je dit zestig jaar van je leven koopt dan koop je dus zestig kerstbomen van veertig euro. En dertig keer kerstversiering van 45 euro. Dit zorgt ervoor dat je in die zestig jaar 2400 euro uitgeeft aan kerstbomen en 1350 euro aan kerstversiering. Je geeft in die zestig jaar wel 3750 euro uit aan de kerstdagen. Wat een geld niet?

Als je altijd airmiles verzameld heb je geluk. Er is namelijk een geweldige actie. Heb je meer dan 1429 airmiles verzameld? Dan krijg je nu tien euro korting op je kerstboom. 

hoe duur is een kerstboom? |Blijei.blog|

Is een kunstboom goedkoper?

Is het dan goedkoper om een kunstboom te kopen? Een kunstboom kan je tien jaar gebruiken. Dit is dus een stuk voordeliger dan elk jaar een nieuwe kerstboom te kopen.

Alleen een kunstboom is natuurlijk niet heel gezellig. Deze wil je ook nog inrichten. Als we ervan uitgaan dat de kunstboom vijftig euro kost en je hier tien jaar mee doet dan koop je in de periode van zestig jaar maar zes kunstbomen. Als we van het onderzoek uitgaan koop je ook met een kunstboom één keer in de vijf jaar nieuwe versiering.

Als je dus zestig jaar gebruik maakt van kunstbomen dan betekend dit dat je dan maar 300 euro kwijt bent aan kunstbomen. Koop je een keer in de vijf jaar nieuwe versiering dan kost dit je 1350. Je geeft in deze zestig jaar dan 1650 uit aan de kerstdagen.
Dit is wel een groot verschil.

Mijn advies voor de kersdagen

Ik vind kerstbomen erg gezellig en kies er dan ook voor om een echte kerstboom aan te schaffen. Dit kost meer dan een kunstboom maar dat vind ik niet erg. Wel kies ik er voor om geen nieuwe kerstversiering aan te schaffen. We hebben meerdere dozen met kerstballen staan. Hierdoor hebben we blauwe, witte en gekleurde ballen. De kerstballen die ik al jaren gebruiken komen uit een doos van de Blokker. Deze vind ik heel fijn omdat er verschillende kleuren in de doos zitten. Elk jaar kan ik dan weer een andere kleur uitkiezen.

Goedkope kersbomen

Wil je nog een mooie kerstboom aanschaffen voor in huis? Maak dan gebruik van deze actie en geef minder uit aan je kerstboom. Bestel nu je kerstboom met 10 euro korting als je meer dan 1429 airmiles hebt verzameld. 

 

Minder geld uitgeven en meer sparen

blijei.blog

Ben je er klaar mee om van salaris naar salaris te leven? Wil je nu echt minder uitgeven en elke maand sparen?  Bekijk dan mijn praktische bespaarstrategie waardoor je geld bespaart en eenvoudige methodes gebruikt om elke maand geld opzij te zetten. 

Ontdek hoe je met elk salaris minder uitgeeft en elke maand spaart. Door minder uit te geven, spaar je meer en kan je dit jaar wel op vakantie met je gezin of die verbouwing eindelijk eens laten doorgaan. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *