Hoe kan jij geld verdienen met je hobby?

Hoe kan je met je hobby geld verdienen

Dit bericht bevat affiliatielinks.

Verdien jij al geld met je hobby?

Iedereen heeft een andere hobby waar hij veel tijd en geld aan besteed.

Wat is jouw hobby?

Denk niet dat het onmogelijk is om geld te verdienen met jouw hobby maar denk er eens over na. Wat doe jij graag in je vrije tijd en is het mogelijk om hier wat aan te verdienen.

Schrijf je verhalen dan is het best mogelijk dat je een boekje of gedichtenboekje kan uitbrengen. Vind je het heerlijk om te tekenen uit je losse pols, dan is de kans aanwezig dat jij hier iets mee kan doen. Misschien kan jij je tekeningen wel verkopen.

En misschien is het wel iets wat anderen mensen ook leuk en mooi vinden. Of misschien zijn er wel andere mensen die het ook leuk vinden wat je maakt of doet. Misschien willen ze wel advies omdat jij al veel ervaring hebt met je hobby.

Heb je er wel eens bij stilgestaan dat je anderen mensen kan helpen.

Tegenwoordig hebben heel veel mensen een eigen website of blog. Hierop kan jij je boodschap of je hobby delen. Je kan ook gebruik maken van sociale media om te laten zien wat je maakt voor producten. Breng jezelf  onder de aandacht.

We zijn allemaal nieuwsgierig naar andere mensen en vinden het leuk om te lezen wat jouw uniek maakt. Jouw hobby is evenveel waard als die van een ander. Schaam je dan ook nergens voor.

In Amerika zijn er veel bloggers die schrijven over de DIY-projecten die ze thuis maken. En mensen vinden het geweldig. Ben je nog niet overtuigd, ik zal je een aantal voorbeelden geven. Kijk eens op het blog van Katie Rosario of het blog van Ruth.

 

Hoe kan je met je hobby geld verdienen

 

Begin een website of een blog.

Kan jij geld verdienen met je hobby vraag jij je nu af. Zijn er mensen die op dit moment een boek of cursus kopen om meer te leren over je hobby. Om een voorbeeld te geven. Als je graag bezig bent met haken of breien dan kan je hier geld mee verdienen.

Er bestaan namelijk boeken met patronen en boeken om het haken of breien te leren. Het is dus mogelijk om hier wat mee te doen. Kijk dus of er boeken, cursussen of workshops zijn over jouw hobby. Heb je nu nog steeds vragen, voel je vrij om mij een bericht te sturen.

Kan jij geld verdienen met je hobby

Denk aan dit project alsof je voor een klas staat. Jij bent de leraar, jij bent de ervaringsdeskundige.
Er is een klas die het leuk vind om naar je te luisteren. Wat heb jij ze te vertellen.

Dit zijn nieuwe leerlingen, die hebben niet de ervaringen die jij wel hebt. Als je morgen opnieuw begint met je hobby waar moet je dan mee beginnen?

Waar heb jij veel tijd aan verspild omdat je dit in eerste instantie niet goed deed. Waar had je moeite mee en waar kan je andere mensen mee helpen. Denk niet te moeilijk maar begin als een beginner.

Neem de lezer mee in je verhaal. Begin bij het begin en vertel ze alles wat ze moeten weten.

Hou altijd in je achterhoofd dat als je geld wilt verdienen met je hobby je hier hard voor moet werken. Dit gaat niet vanzelf maar het is nodig dat je hier veel tijd en energie in steekt. Het komt je allemaal niet aan waaien.

Als je gaat werken moet je ook werken voor je geld, als je geld wilt verdienen met je hobby moet je hier ook  voor werken. Het is zeker mogelijk maar het gaat niet vanzelf.


Bouw een netwerk

Zorg ervoor dat je iedereen verteld wat je doet of maakt. Zorg ervoor dat je een mooie website of blog in elkaar zet. Maak je website netjes en overzichtelijk zodat je een goede eerste indruk maakt. Maak gebruik van een menu zodat je lezer alles kan terugvinden op je website of blog.

Het is nodig dat je website of blog persoonlijk is. Maak het dus zichtbaar wie je bent en wat je doet.

Vertel je verhaal in makkelijk taalgebruik op je website. Maak echt contact met mensen, doe dit door je manier van schrijven maar ook doordat je goed nadenkt over de onderwerpen waarover je schrijft.

Als jij over het maken van schilderijen schrijft is het logisch dat je schrijft over een schildersezel of over soorten verf. Maar als je opeens gaat schrijven over je vakantie naar Italië is dat heel vreemd. Blijf je dus altijd bewust van je onderwerpen en je doelgroep.

Zorg voor een fanclub door echt contact te maken. Stuur één keer per week een mailtje als je een nieuw artikel plaatst, stel vragen aan je lezers om erachter te komen waar ze moeite mee hebben en waar ze hulp bij nodig hebben.

Hoe kan je met je hobby geld verdienen

Blijf contact onderhouden

Als je een netwerk of fanclub hebt opgebouwd moet je elke week contact maken met je netwerk.
Dit kan door een mailtje te sturen of door een gesprek te voeren. De volgende stap is dat je een verdienmodel gaat inzetten.

In het voorbeeld van de schilder is het mogelijk om een workshop of cursus te gaan geven. Hier kan je dan een bedrag voor vragen. Ook is het mogelijk dat je een e-boek schrijft over de juiste schildersmaterialen of over een mogelijke schildertechniek.

Je schrijft alleen een e-boek op het moment dat je zeker weet dat je fanclub hierin is geïnteresseerd.
Je komt erachter waar je netwerk in geïnteresseerd is door in contact te blijven met je netwerk.  Door het schrijven van je mailtjes is het goed mogelijk dat je fanclub je een mailtje terugstuurt.

De kans is groot dat er vragen worden gesteld in deze mailtjes. Mensen vragen zich bijvoorbeeld af of ze ook een ander soort verf kunnen kopen om te schilderen of vragen zich af hoelang ze geopende verf kunnen bewaren.

Dit is een manier om onderzoek te doen naar je doelgroep. Wat je vervolgens kunt doen is alle vragen op te schrijven om na te gaan of mensen dezelfde vragen stellen.

Als je er op deze manier achter komt dat dezelfde vragen of problemen steeds terugkomen dan kan je hier iets mee doen. Stel je voor dat je netwerk graag in de buitenlucht schildert maar er steeds tegenaan loopt dat de verf een hele andere kleur krijgt door het zonlicht.
Dan is het een goed idee om een e-boek te schrijven over hoe je dit probleem kan voorkomen.

 

Hoe verdien je geld aan je hobby

 

Conclusie

Heb je wel eens hardop gezegd als ik toch eens van mijn hobby mijn beroep zou kunnen maken.
Dan kan ik elke dag doen wat ik echt leuk vind.

Het is mogelijk om van je hobby je beroep te maken. Onderzoek of dit mogelijk is voor jouw hobby.

Zijn er boeken, cursussen of workshops rondom jouw hobby? Dan is het mogelijk dat je kunt verdienen aan je hobby.

Een van de mogelijke manieren om hiermee aan de slag te gaan is door het starten van een website of blog.

Schrijf op je website over de dingen die je doet of maakt en deel je boodschap met de wereld.

Ook kan je sociale media inzetten om te laten zien wat je precies doet en kan je mensen laten zien waar je echt goed in bent.

Geld verdienen met je hobby is hard werken, het is nodig dat je een netwerk opbouwt.

Je moet mensen vinden die het ook leuk vinden wat je doet en die van je willen leren.

Misschien omdat ze net beginnen met dezelfde hobby of omdat ze het mooi of leuk vinden wat je doet.

Zorg ervoor dat je verbinding maakt met dit trouwe groepje volgers en stuur elke week een mailtje. Schrijf over de dingen waar je mee bezig bent en schrijf over je nieuwste artikelen.

De vragen en problemen die dit groepje aan je terugkoppelt zijn onderdeel van je verdienmodel. Door de vragen te beantwoorden en de problemen op te lossen heb je informatie om een product te gaan maken.

Als jij je netwerk kan helpen met het oplossen van hun problemen door een e-boek of cursus ga je geld verdienen met je hobby.

 

Wil je ook geld gaan verdienen met je hobby of weet je niet goed of je met jouw hobby geld kan verdien?

Stuur mij een bericht met je vragen. 

 

Lees ook de volgende artikelen:

Waarom niemand je blog leest

Waarom bloggers coaching moeten aanbieden

 

Advertenties

You may also like

1 reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.