De uitspraak die Boeddha ooit deed was je gedachten worden je waarheid.
Door je eigen gedachten bepaal jij hoe je leven eruit gaat zien. Gaat dat wat ver?
Ik zal het je uitleggen. Als jij altijd maar negatief en slecht over jezelf denkt dan vertrouw je niet in jezelf. Je gelooft niet in je eigen kunnen maar denkt alleen maar dat je fouten zult maken. Je bent bang om een nieuwe uitdaging aan te gaan en vermeid enge/spannende situaties omdat je denkt dat je daar niet klaar voor bent. Je hebt vreemde ideeën over dat niemand je aardig vind en je geen toegevoegde waarde hebt. Dus ik denk dat de uitspraak Boeddha dus helemaal niet ver gezocht is. Boeddha heeft groot gelijk gehad. Hoe kan jij nu de beste versie worden van jezelf?

Positief leren denken.

Wat is jouw kracht?
Ga altijd op zoek naar je eigen kracht. Wat vind je geweldig leuk om te doen en waar kan je uren je tijd mee verdoen zonder dat je enig besef hebt van de tijd. Ga hier meer tijd aan besteden en wordt beter in deze hobby. Misschien is het dan ook tijd om na te denken of je hier niet iets mee moet gaan doen. Ben je geweldig leuk met kinderen,
gaat het contact maken je gemakkelijk af. Denk dan eens na over een opleiding in de kinderopvang. Vind je het geweldig om foto’s te maken en kan je prachtige foto’s maken, denk dan eens na over een opleiding of cursus voor fotografie. Iedereen heeft talenten.

Praat altijd positief over jezelf.
Praat over jezelf als hoe je over een goede vriendin zou praten. Je gaat toch niet een vriendin afkraken of klagen over je vriendin. Doe dit ook niet over jezelf. Je bent goed genoeg zoals je bent. Ook al gaat er iets niet goed en verslaap jij je een keer.
Dit kan gebeuren maar vertel vervolgens niet dat je lui bent omdat jij je bed niet uit kon komen of dat je dom bent omdat je geen wekker hebt gezet. Het is niet nodig om negatief over jezelf te praten. Stop er dan ook mee.

Denk jezelf sterk.
Wees je eigen cheerleader, geef jezelf dus altijd een peptalk. Waarom ben jij zo leuk. Vertel het aan jezelf, denk positief om een goed gevoel te krijgen. Heb je het even zwaar, zoek een spiegel op en kijk naar jezelf met een glimlach en bedenk je waarom jij zo blij bent met jezelf.

Ga altijd op zoek naar de mooie dingen.
Als je niet goed in je vel zit denk dan altijd aan leuke dingen. Een heerlijke vakantie die eraan komt. De zon op je gezicht, je kind dat naar je lacht. Hard lachen om een goede grap, heb altijd een mooi moment in gedachten dat je blij maakt.

Geef alleen aandacht aan leuke dingen.
Geef geen aandacht aan dingen die niet leuk zijn. Het is je moeite niet waard. Heb je een moeilijk gesprek gehad op het werk, haal je schouders op en bedenk je dat je het morgen beter kan doen. Nu laat je het los en denk je weer aan leuke dingen. Bekijk elke dag met andere ogen, kijk als een kind om je heen. En zie de schoonheid in alles wat jij mooi vind, een lachend kind, een bloem.

Wees dankbaar.
Dankbaar zijn maakt je een tevreden en gelukkig mens. Elke dag dankbaar zijn voor je leven geeft je een rijker gevoel. Dankbaar zijn voor je gezondheid, voor je huis, voor je kinderen, voor je man. Zie alle kleine klusjes die je man voor je doet dan ook als een cadeau en wees hier elke keer weer blij om.

Wees altijd je beste vriendin.
Hoe ga je om met je beste vriend/vriendin? Je hebt een luisterend oor , geeft een goed gevoel en hebt veel lol. Zorg dat je ook zo met jezelf omgaat. Heb altijd lol om je eigen fouten, je eigen gekke gedachtes die je soms horendol maken. Omarm creatieve plezierige ideeën en heb plezier in je leven. Als je altijd je eigen beste vriendin bent maakt het niet uit waar je bent want je voelt je altijd goed in je vel. Je bent namelijk jezelf en vind het heerlijk om in je eigen buurt te zijn.

 

brigitte-tohm-329292

Denken jullie altijd positief? Zijn jullie je eigen cheerleader? En hebben jullie nog tips voor elkaar om hier beter in te worden?

Stop met dromen en behaal je spaardoelen!

Elke maand van je leven geld besparen


Gebruik deze strategie en spaar voor de rest van je leven.

Lees hier de laatste blogs

2 gedachtes op “Hoe kan je positief denken om je zelfvertrouwen een boost te geven.”

  1. Er zijn Tibetanen die werken met steentjes: tijdens de dag steken ze witte steentjes in hun jaszak bij positieve gedachten en zwarte bij negatieve. ’s avonds maken ze de jaszak leeg en staan ze stil bij de afgelopen dag. Misschien een leuke oefening.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *