Positief denken

Volgens Boeddha zijn je gedachten de persoon die je gaat worden. De manier waarop je denkt is je waarheid.  Door de manier waarop je denk bepaal je hoe je toekomst eruit gaat zien. Denk positief over jezelf en vergroot hiermee blijvend je zelfvertrouwen. Dat is bijzonder, toch?

Ik zal het je uitleggen. Als je altijd maar negatief denkt over jezelf dan geloof je in je eigen kwaliteiten. Je denkt dat je nergens goed in bent en dat je altijd maar fouten blijft maken.

Je bent bang voor een nieuwe omgeving en durft een nieuwe uitdaging niet aan te gaan. Als je het allemaal maar eng vind dan blijf je altijd vastzitten waar je nu zit. Ik denk dat de boodschap  dus wel klopt. Maar hoe kun je de beste versie worden van jezelf?

Wat is jouw kracht?

Ga altijd op zoek naar je eigen kracht en maak er een gewoonte van positief denken. Wat vind je geweldig om te doen en waar kan je uren je tijd mee verdoen. Ga hier meer tijd aan besteden en wordt beter in deze hobby. Misschien is het dan ook tijd om na te denken of je hier niet iets mee moet gaan doen. Door in je kracht te staan vergroot je blijven je zelfvertrouwen. 

Ben je geweldig leuk met kinderen, gaat het contact maken je gemakkelijk af. Denk dan eens na over een opleiding in de kinderopvang. Vind je het geweldig om foto’s te maken en kan je prachtige foto’s maken, denk dan eens na over een opleiding of cursus voor fotografie. Iedereen heeft talenten.

Meer zelfvertrouwen door je positief te denken

Praat altijd positief over jezelf.

Praat over jezelf alsof je over je beste vriendin praat.
Je gaat toch niet een vriendin afkraken of klagen over je vriendin. Doe dit ook niet over jezelf. Je bent goed genoeg zoals je bent. Ook al gaat er iets niet goed en verslaap jij je een keer.

Dit kan gebeuren maar vertel vervolgens niet dat je lui bent omdat jij je bed niet uit kon komen of dat je dom bent omdat je geen wekker hebt gezet. Het is niet nodig om negatief over jezelf te praten. Stop er dan ook mee.

Denk jezelf sterk.

Wees je eigen cheerleader, geef jezelf dus altijd een peptalk. Waarom ben jij zo leuk? Vertel het aan jezelf, denk positief om een goed gevoel te krijgen.

Heb je het even zwaar, zoek een spiegel op en kijk naar jezelf met een glimlach en bedenk je waarom jij zo blij bent met jezelf.

Positief denken

 Ga altijd op zoek naar de mooie dingen.

Als je niet goed in je vel zit denk dan altijd aan leuke dingen. Een heerlijke vakantie die eraan komt. De zon op je gezicht, je kind dat naar je lacht. Hard lachen om een goede grap, denk aan dit soort mooie moment en maak jezelf blij.

Geef geen aandacht aan dingen die niet leuk zijn. Het is je moeite niet waard. Heb je een moeilijk gesprek gehad op het werk, haal je schouders op en bedenk je dat je het morgen beter gaat doen.

Wees dankbaar.

Dankbaar zijn maakt je een tevreden en gelukkig mens.
Elke dag dankbaar zijn voor je leven geeft je een rijker gevoel. Dankbaar zijn voor je gezondheid, voor je huis, voor je kinderen en voor je man. Zie alle kleine klusjes die je man voor je doet dan ook als een cadeau en wees hier elke keer weer blij om.

Wees altijd je beste vriendin.

Hoe ga je om met je beste vriend/vriendin? Je hebt een luisterend oor , geeft haar een goed gevoel en hebt veel lol. Zorg dat je ook zo met jezelf omgaat.

Heb altijd lol om je eigen fouten en gekke gedachten.  Omarm creatieve plezierige ideeën en heb plezier in je leven.

Als je altijd je eigen beste vriendin bent maakt het niet uit waar je bent want je voelt je altijd goed. Je bent namelijk jezelf en vind het heerlijk om in je eigen buurt te zijn. Maak gebruik van een aantal technieken om je zelfvertrouwen een boost te geven.

brigitte-tohm-329292

Denken jullie altijd positief? Ben jij je eigen cheerleader?

Minder geld uitgeven en meer sparen

blijei.blog

Ben je er klaar mee om van salaris naar salaris te leven? Wil je nu echt minder uitgeven en elke maand sparen?  Bekijk dan mijn praktische bespaarstrategie waardoor je geld bespaart en eenvoudige methodes gebruikt om elke maand geld opzij te zetten. 

Ontdek hoe je met elk salaris minder uitgeeft en elke maand spaart. Door minder uit te geven, spaar je meer en kan je dit jaar wel op vakantie met je gezin of die verbouwing eindelijk eens laten doorgaan. 

2 gedachtes op “Hoe kan je positief denken om je zelfvertrouwen een boost te geven.”

  1. Er zijn Tibetanen die werken met steentjes: tijdens de dag steken ze witte steentjes in hun jaszak bij positieve gedachten en zwarte bij negatieve. ’s avonds maken ze de jaszak leeg en staan ze stil bij de afgelopen dag. Misschien een leuke oefening.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *