Schrijf je goede stukken op je blog maar nemen je bezoekers aantallen maar niet toe?

Weet je niet wat je moet doen om nog beter te worden in het schrijven van je artikelen?

Het is belangrijk dat je een aantal dingen doet voordat je een artikel publiceert.
Je schrijft voor je doelgroep en past je manier van schrijven aan je lezer aan. Vervolgens weet je wat het doel is van je artikel. Het artikel wat je gaat schrijven is behulpzaam voor je lezer en je lezer weet wat hij kan doen nadat je artikel gelezen is.

Als jij bijvoorbeeld schrijft over hoe je een ananas het snelst in stukken kan snijden is het wel de bedoeling dat je lezer begrijpt hoe hij dit kan doen.  Als je lezer niet begrijpt hoe hij dit kan doen na het lezen van je artikel sla je de plank mis.

Zorg dus voor goede informatie waar je lezer ook wat aan heeft. Wil je meer lezen over hoe je kan schrijven voor je doelgroep lees dan mijn artikel over waarom niemand je blog leest.

Hoe kan je krachtige titels schrijven voor je blogpost waar lezers wel op moeten klikken

Je schrijft dus voor je lezer maar je schrijft tegelijkertijd ook voor andere bloggers. Waarom je ook voor andere bloggers schrijft? Als jij een artikel leest wat jouw doelgroep interessant en waardevol vind is de kans groot dat je dit deelt voor je doelgroep.
Dit werkt ook zo met andere bloggers.

Als jij schrijft over een nieuw paar winterlaarzen waarmee je stijlvol de winter doorkomt is de kans aanwezig dat een andere blogger in de fashion branche je artikel leest. En die andere blogger kan je artikel dan weer delen op zijn eigen blog.

Hoe schrijf je nu een krachtige blogpost?

Je schrijfstijl

Heb je wel eens een les bijgewoond op school waar je van in slaap viel? De leraar bleef maar praten en je aandacht was heel ergens anders. Het was saai, niet levendig en niet interessant. Aan het einde van de les had je geen idee wat je hier van had geleerd.

Dit wil jij niet overbrengen op je lezers. Zorg er dus voor dat je schrijft op een boeiende en interessante manier. Maak het levendig door voorbeelden te gebruiken of verhalen te vertellen. En zorg ervoor dat je niet een preek aan het geven bent over wat je lezer anders moet doen. Maar schrijf op een manier alsof je een gesprek met je lezer aan het voeren bent.

Aan het einde van je artikel is het nodig dat je vragen stelt. Je vraagt lezers om te reageren op je stuk. Of je vraagt of je lezer het artikel wil delen met zijn vrienden. Een andere mogelijkheid is dat je lezers vraagt om zich in te schrijven voor een cursus of nieuwsbrief.

Het aantal woorden

Iedereen heeft een eigen manier van schrijven die hij prettig vind.
Het is goed om te weten dat artikelen van minimaal 2000 woorden hoog eindigen in de google zoekmachine. Het aantal woorden verschilt per branche. Ik heb dit voor jullie op een rijtje gezet.

Hoe kan je krachtige titels schrijven voor je blogpost waar lezers wel op moeten klikken

Ga op zoek naar de zoekwoorden van je publiek en gebruik deze in je artikel.
Een handige tool die je kan gebruiken is Kwfinder. Dit is een online zoekwondertje.
Je voert een zoekwoord in en krijgt te zien op welke woorden mensen zoeken.
Speel hier dan handig op in door hier gebruik van te maken in je stukken.

hoe schrijf je krachtige titels voor je blogpost waar lezers wel op moeten klikken

Ik heb hierboven gezocht op woorden blogpost. De weergave staat hier in het groen. Dit betekend dat er veel op gezocht wordt en er niet veel concurrentie is.

Nu kan ik er voor kiezen om de zoekwoorden die allemaal verschijnen te gebruiken in mijn artikel. Ook kan ik er voor kiezen om de zoekwoorden waar lezers op zoeken in de titel te gebruiken.

 

Waar kan je over schrijven?

Waar kan je nu over schrijven als je helemaal geen inspiratie hebt?

Wat zijn nu onderwerpen waar je over kan schrijven?

Zoals ik al eerder heb geschreven is het bij elk stuk wat je schrijft nodig dat je weet voor welke lezers jij aan het schrijven bent. Bij elke gepubliceerd artikel weet je wat je doel hiermee is en wat je lezer gaat doen na het lezen van je artikel.

Als je echt geen inspiratie hebt lees dan eens mijn andere artikel.
Hierin geef ik een aantal tips voor tools die ikzelf gebruik om inspiratie mee op te doen.

Ook heb ik nog een aantal onderwerpen verzameld waar je altijd over kan schrijven.

Drie tactieken om beter om te gaan met stress op je werk

Een belangrijke levensles.

Wat heb jij meegemaakt in je leven waardoor je veel hebt geleerd?  En hoe heb je er voor gezorgd dat je weer uit deze situatie bent gekomen?

Veel bekende bloggers schrijven over een persoonlijke situatie van schulden.
Ze gaan op zoek naar mogelijkheden om geld te besparen en meer geld te verdienen.
Als ze dan ervoor hebben gezorgd dat ze uit de schulden komen en hier niet meer in terugvallen is dit hun succesverhaal.

Hier kunnen deze bloggers dan andere mensen mee helpen. Door het delen van een persoonlijk verhaal of dieptepunt kan je ervoor zorgen dat mensen zich kunnen herkennen in je verhaal. En ze voelen zich geïnspireerd om hun eigen leven te kunnen veranderen.

Iedereen houd van een goed verhaal. Wat is jouw dieptepunt en hoe ben je hier uit gekomen. Kan je andere mensen hiermee helpen?

Deel een product wat je leven heeft veranderd

Op het internet zoeken je lezers naar inspiratie. Is er een product, boek of cursus dat je leven heeft veranderd. Was je altijd een slechte kok totdat je dat ene kookboek in je handen kreeg. En waarom was dit boek dan zo goed dat het je leven heeft veranderd?

Schrijf hierover zodat je lezers zich kunnen herkennen in je verhaal.  Niet iedereen is nu eenmaal heel goed in koken. Schrijf dan ook een grappig en herkenbaar verhaal waardoor je lezer zich in je situatie kan inleven. En wees behulpzaam dus plaats dan ook een link naar het boek of het product waar je over schrijft.

Hoe kan je krachtige titels schrijven voor je blogpost waar lezers wel op moeten klikken

Deel een review van een klant

Dit is voor bloggers van bedrijven een mooie manier om de interesse te winnen van nieuwe klanten. Als een goede vriendin je verteld dat die rimpel crème echt werkt ben je eerder geneigd om deze ook te gaan kopen.  Dus als klanten enthousiast zijn over een product zijn je lezers eerder geneigd om dit ook te gaan kopen.

Deel vooral hoe het leven van je lezers is veranderd door deze cursus of door je boek. Het geeft een goed beeld voor mensen die dit ook willen kopen of dit de moeite waard is.

Schrijf een beoordeling

Als blogger schrijf je altijd voor je lezer. Je zorgt voor waardevolle en behulpzame informatie waar je lezer wat aan heeft. Als je een boek, een cd of film tegenkomt waar je lezer wat aan heeft kan je hier gebruik van maken. Ga het boek lezen en schrijf hierover zodat je lezer weet wat jij hiervan vind.  Kan je het boek wel of niet aanraden en waarom dan precies?

Geef altijd eerlijk je mening en zorg ervoor dat je duidelijk beschrijft waarom je iets vind. Het belangrijkste van een beoordeling is of je het je lezer kan aanraden of juist niet. Plaats altijd een link naar het artikel zodat je lezer meer kan lezen over dit product.

Doe een interview

Een ander interessant onderwerp voor op je blog is een interview. Ga eens een collega blogger interviewen of een expert in je vakgebied. Zorg voor informatie waar je lezer wat aan heeft. Je lezers zullen het super leuk vinden om  meer te lezen over anderen in je branche. Het is daarnaast ook goed voor elke blogger om te netwerken en je blog bekend te laten worden voor een groter publiek.

hoe schrijf je een krachtige titel waar lezers wel op moeten klikken

Deel een mislukking

Maak je verhalen persoonlijker door een verhaal te delen over iets wat is mislukt. Lezers komen naar je blog om meer over jouw te lezen. Laat dan ook een stukje van jezelf zien. Dit zullen lezers leuk en herkenbaar vinden om te lezen. We zijn allemaal mensen en er gaat bij iedereen wel eens wat fout.

Dus heb jij een opleiding gedaan die totaal niet bij je paste? Of heb je bepaalde fouten gemaakt toen je net een blog begon waar je veel van hebt geleerd? Deel deze mislukkingen omdat je lezers zich hierin kunnen herkennen en ze hierdoor meer van jouw persoonlijkheid zien.

 

Hoe schrijf je nu een goede titel?

80 procent van de mensen ziet je titel en 20 procent klikt erop bij het zoeken.

De titel die je gebruikt voor je stuk moet dus ijzersterk zijn en er uitspringen.

Een titel moet echt de aandacht trekken, dit moet in een kort moment gebeuren.
We hebben nu eenmaal een korte concentratieboog. Daarnaast moet je titel echt aansluiten op je doelgroep.  Als je schrijft voor veganisten is onderstaande titel goed te gebruiken.

5 simpele stappen om veganistisch te gaan eten in de komende 30 dagen.

Als je een andere doelgroep hebt moet je hier dus je titel op aansluiten.
De onderstaande titel is dan ook geschreven voor freelance schrijvers.

Hoe ik in 4 maanden tijd 2000 euro heb verdiend aan mijn freelance schrijfwebsite.

Hoe kan je krachtige titels schrijven voor je blogpost waar lezers wel op klikken

Je titel moet urgent zijn.
Dit betekend dat je lezer er op moet klikken omdat hij bang is anders wat te missen. Dit herken je vast wel bij een uitverkoop van een winkel, je hebt het gevoel dat je nu wel wat moet kopen omdat de prijs nu zo gedaald is.

De onderstaande titels spelen hier goed op in.

Dit moet je lezen voordat deze acties is verlopen.
Volg nu deze cursus voor 50 procent korting.
Waarom je vandaag nog moet beginnen met het starten van je eigen bedrijf.

 Je titel moet uniek zijn

Begrijp dat je lezers veel titels zien op een dag. Je moet er voor zorgen dat je titel er echt uitspringt. Wees dus anders dan de rest en probeer zo creatief mogelijke je titels te bedenken.

Een aantal voorbeelden die hier goed op inspelen zijn onderstaande titels:

Waarom je beter kan gaan schaken dan gaan werken op kantoor.
Hoe je sociale media kan vermijden als blogger
Zo schrijf je artikelen die beter zijn dan elke bestseller auteur.

Je titel moet waardevol zijn

Lezers zullen pas op je artikel klikken als ze het idee hebben echt wat aan je artikel te hebben. Als een lezer denkt wat te kunnen leren of iets te kunnen gebruiken waar je over schrijft dan pas zal je de lezer kunnen overtuigen om te klikken. De volgende titels spelen hier goed op in.

Een makkelijke manier om nooit meer last te krijgen van groene aanslag
20 tips voor het verbeteren van je Engels
Zo schrijf je de perfecte sollicitatiebrief

Je titel moet specifiek zijn

Je schrijft een duidelijke titel om je lezer te vertellen waar je artikel over gaat. Je wilt dat je lezer in een oogwenk kan zien waar je over schrijft. Een aantal voorbeelden van titels zijn dan:

Leer hoe je in 4 stappen een website kan bouwen
Gebruik deze plugins om je website te verbeteren
Tips hoe je canva kan gebruiken voor je website.

Hoe kan je een krachtige titel schrijven voor je blogpost waar lezers wel op moeten klikken

 Een goede site waar je altijd inspiratie op kan doen is Buzzfeed.
De titels zijn origineel en trekken de aandacht van je lezers.

Welke woorden moet je gebruiken in je titel?

Zoals je in de afbeelding hieronder kan lezen zijn er een aantal woorden die veel gebruikt worden in een krachtige titel. De woorden ‘hoe kan’ doen het erg goed.

Met deze titel kan je lezers iets leren.    Je kan dit gebruiken voor het maken van een titel voor een recept zoals ‘hoe maak je erwtensoep’. Of hoe maak je een rits.
Andere opties zijn te beginnen met een getal zoals  ’14 manieren om sneller te lezen’ of ‘top 10 beste producten voor pluizig haar.’

 

hoe kan je krachtige titels schrijven voor je blogpost waar mensen wel op moeten klikken

Conclusie

Als je een blogpost schrijft weet je voor wie je dit schrijft, je hebt een doel voor je artikel voordat je begint met schrijven. Ook weet je wat je lezer kan doen met de informatie die je deelt. Doordat je weet voor wie je schrijft weet je op wie jij je richt, en kan je de manier van schrijven hierop aanpassen.

Schrijf altijd vermakelijk en informatief. Zorg ervoor dat je lezers niet verveeld raken bij het lezen van je stukken maar zorg voor een prettige schrijfstijl. Schrijf dan ook met je en ik vorm. Schrijf alsof je een gesprek voert met je lezer. Zorg voor een conversatie in je manier van schrijven.

Het aantal woorden voor je blogpost kan verschillen per brache, in het overzicht wordt het duidelijk hoeveel woorden jij kan gebruiken voor je stuk.

Als je geen idee hebt waar je over kan schrijven zijn er een aantal onderwerpen waar je altijd over kan schrijven. Schrijf over een levensles waar je veel van hebt geleerd.                  Je kan een product delen waar je veel aan hebt gehad, ook kan je een revieuw delen van een tevreden klant.

Je kan een product beoordelen wat waardevol is voor je lezers. Schrijf over een mislukking die je hebt meegemaakt maar wel veel van hebt geleerd.
Een andere optie is een interview te doen met een belangrijke expert in je vakgebied.

Een goede krachtige blogtitel moet uniek, specifiek, waardevol en urgent zijn voordat je lezer op je titel klikt. Gebruik de veelgebruikte woorden in je titel en je kan een sterke titel produceren.

Ik hoop dat ik je weer heb geïnspireerd om aan de slag te gaan En dat je nu weet hoe je zelf een sterke titel kan maken voor je artikel.

Stop met dromen en behaal je spaardoelen!

Elke maand van je leven geld besparen


Gebruik deze strategie en spaar voor de rest van je leven.

Lees hier de laatste blogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *