Ben jij niet de meest uitgesproken persoon op een feestje. Zal jij niet zo snel het woord nemen of voor een grote groep mensen een verhaal vol passie en overgave vertellen. Dan ben je vast een introvert persoon, je bent rustig en op de achtergrond en mensen moeten je leren kennen. Veel mensen hebben moeite met introverte personen, want zo zeggen zij ik weet niet goed wat er in hem omgaat. Ik weet niet wat hij denkt of wat hij ergens van vind want hij verteld het maar niet. Frustrerend vinden veel mensen dit.
Dus hoe kan je een introvert persoon dan toch verleiden om meer op de voorgrond te treden?

Gebruik de volgende tips

Wees zelf eens stil.
De eerste tip is eigenlijk heel simpel maar wees zelf eens stil. Een introvert persoon zal pas het woord nemen als er een stilte valt. Dan pas zal deze het gevoel hebben nu ook iets te kunnen vertellen. Introverte mensen vinden het heel lastig om met veel mensen om te gaan die aandacht vragen. Waarom? Dan vallen ze een beetje weg en worden ze niet meer gezien en gehoord.

Wees geduldig.
Wil je een introvert persoon iets leren wees dan geduldig. Laat hem iets uitproberen wat hij nog nooit eerder heeft gedaan. Weet dat het niet vlekkeloos zal gaan maar dit is het leerproces. Iedereen moet ergens beginnen en we moeten allemaal fouten maken. Bespreek na afloop hoe het gegaan is en vraag de ander uit. Neem hier echt even de tijd voor en stel genoeg vragen.

Denkmachines.
Introverte mensen zijn echte denkers, ze denken voortdurend. Ze zijn  elke situatie aan het analyseren en aan het uitpluizen. Hierdoor zijn ze vaak niet heel snel in hun verbale reactie. Als je een introvert persoon iets vraagt weet dan dat er niet direct een antwoord komt maar dat hier tijd voor nodig is.

Van een mug een olifant maken.
Een introvert persoon is elke situatie aan het uitpluizen en zal elke fout dus ook groter maken dan het is. Wees je hier bewust van en geef introverte mensen veel complimenten en maak fouten niet te zwaar. Een introvert persoon maakt van een mug een olifant en kan dus van een klein foutje iets heel groots maken in zijn hoofd. Verduidelijk altijd je feedback en wees heel specifiek in wat er dan een volgende keer beter moet gaan.

Conclusie

Een aantal tips die het voor jullie makkelijk maken om met introverte mensen om te gaan. Of om jezelf beter te begrijpen als je zelf ook introvert bent. Herkennen jullie jezelf hierin of herkennen jullie mensen in je omgeving??

allef-vinicius-253169

Stop met dromen en behaal je spaardoelen!

Elke maand van je leven geld besparen


Gebruik deze strategie en spaar voor de rest van je leven.

Lees hier de laatste blogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *