Wat doe jij graag met je gezin als je geen geld kan uitgeven?

 

Ik weet zeker dat je soms zin hebt om eens iets leuks te doen met je gezin.

Er zijn van die dagen dat je zin hebt om wat leuks te doen. Je hebt geen behoefte om de hele dag in huis rond te lopen of je weet dat het vakantie is waardoor je kinderen de hele dag thuis zijn.

Om het gezellig te houden vind je het beter om wat leuks met de kinderen te gaan doen.
Maar wat ga je nu doen als je geen geld wilt uitgeven. Of als je op dit moment moet besparen omdat er een grote rekening aankomt.

Zit jij dan met je handen in het haar en voel jij de stress in je lijf. Zorgt deze stress ervoor dat je geïrriteerd bent zodat jij je gaat afreageren op de rest van het gezin.

Het is niet nodig om je gestrest te voelen, er is geen geld nodig om wat leuks met je gezin te doen.

Geld maakt het leven gemakkelijk maar geld maakt mensen niet per definitie gelukkiger. Mensen met veel sociale contacten zijn veel gelukkiger dan mensen met een goed inkomen die eenzaam zijn.

De manier waarop je met je kinderen omgaat bepaalt of je een goede vader of moeder bent, niet de dingen die je voor je kinderen koopt. Het is natuurlijk niet leuk als je niet alles kan kopen voor de kinderen, dit geeft je soms het gevoel dat je niet genoeg je best doet voor je kinderen.

Gratis activiteiten voor het hele gezin|Blijei.blog|

Maar begrijp dat je kinderen behoefte hebben aan een vader of moeder die er voor ze is, die om ze geeft en die van ze houdt op onvoorwaardelijke wijze. Ben jij zo’n vader of moeder dan ben je goed bezig. Als je wat leuks wilt gaan doen met je kinderen is het belangrijkste dat je hier  plezier in hebt en echt je volledige aandacht besteed aan je kroost.

Hier zijn de beste ideeën om goedkope of gratis activiteiten te doen met jouw gezin.
Wees creatief en bedenk nieuwe ideeën zodat je altijd wat leuks kan doen voor weinig geld.  Maak de tijd die je met elkaar doorbrengt de beste tijd die er is.

Het zijn de herinneringen die je leven gaan vormen, zorg ervoor dat deze herinneringen  onvergefelijk zijn.

Wat kan je thuis doen?

Thuisblijven klinkt heel saai. Maar dat hoeft niet saai te zijn, maak er wat leuks van.

Voor kinderen is het heel leuk zijn om een boek uit te kiezen. Lees een verhaal met je kinderen en vraag dan of je kinderen dit verhaal kunnen naspelen. Gebruik een aantal oude kleren of verkleedkleren en helpt je kinderen om het verhaal te kunnen uitbeelden.

Oefen het met ze en ga hier actief mee aan de slag. Neem het toneelstuk op zodat je het kan laten zien aan de opa’s en oma’s. Een andere mogelijkheid is dat kinderen na het lezen van een verhaal een kleurplaat of ander knutselwerk gaan maken. 

Doe inspiratie op met Pinterest of andere afbeeldingen van Google.  

]Voorleesboek, gratis activiteiten |blijei.blog| 


Speel spelletjes

Kaart spelletjes als pesten of spelletjes als monopoly blijven altijd favoriet. Of een spel wat ook niet kan ontbreken in dit rijtje is natuurlijk mens erger je niet. Als iedereen echt fan is van spelletjes kan je ook een competitie aangaan waarbij er meerdere spellen gespeeld worden. Voor de winnaar is er een prijs te winnen. Of de winnaar mag kiezen wat er die avond gegeten wordt.

Spellen spelen met de kindernen |Blijei.blog| 

Heb je op dit moment geen spellen in huis? Vraag eens in je omgeving of je een spel mag lenen. Een andere mogelijkheid is om naar de tweedehands winkel te gaan en daar een spel aan te schaffen voor een klein bedrag. Misschien is het niet helemaal compleet maar dit mag de pret niet drukken.

Filmdag

Een andere mogelijkheid is om een filmdag te houden. Ga lekker op de bank zitten en maak gebruik van Netflix. Kijk eens lekker een aantal films met elkaar. Maak je eigen popcorn en laat je betoveren door de Disneyfiguren.

Puzzelen

Haal eens een grote puzzel van zolder en ga eens met het hele gezin aan de slag. Zet een muziekje op, maak het gezellig. Kijk eens hoe ver jullie komen met elkaar.

Tuin

Wat je ook kan doen zijn spelletjes in de tuin. Naast het ouderwetse potje voetbal kan het ook een idee zijn om een midgetgolfbaan in je tuin te maken of een jeu de boules parcours.
Zet een circuit af waardoor het balletje gespeeld moet worden. Of maak eens een spelletjescircuit in de tuin.

Spellen spelen in de tuin |Blijei.blog 


Speurtocht

Dit is een activiteit die wel wat voorbereiding vraagt maar het kan heel simpel in elkaar gezet worden. Pak eens een set stoepkrijt en loop een rondje door de buurt. Maak eens een speurtocht en daag je gezin uit om deze met een aantal opdrachten te maken onderweg.

In de buurt

Als het mooi weer is kan je ook eens in je buurt op stap gaan. Vaak zijn er meer mogelijkheden dan je zelf denkt. Ga eens naar de speeltuin om lekker te spelen met de kinderen.
Kinderen vinden het heerlijk om al je aandacht te krijgen en even lekker te kunnen spelen.

Een andere optie is naar het park te gaan met een picknickmand. Neem wat eten en drinken mee en wat speelgoed. Ga lekker op een kleed of op een bankje zitten en geniet van het samenzijn.

Gratis activiteiten met gezin |Blijei.blog|

Als het te duur is om naar de dierentuin te gaan is een andere gratis optie de kinderboerderij.
De kinderboerderij is een plek waar kinderen in contact komen met dieren en andere kinderen.
Een kinderboerderij wordt meestal door vrijwilligers gedraaid waardoor het gratis is om hiernaartoe te gaan.


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Goedkope uitjes

Elke gezin is anders, het kan natuurlijk heel leuk zijn om actief bezig te zijn. Misschien is jouw gezin elk weekend wel aan het fietsen of aan het hardlopen. Of gaan jullie altijd zwemmen. Superleuk als je een gezamenlijke interesse met elkaar deelt.

Een ander optie is Geocoaching. Dit is het vinden van een verborgen schat.
Het betekend eigenlijk dat mensen een boodschap ergens hebben verstopt. Deze plek is terug te vinden via een app. Met je locatie wijzer op je telefoon kan je dan op zoek gaan naar de plek waar iemand iets verstopt heeft. Vervolgens ga je dan zoeken naar de plek. Superleuk om dit met elkaar te doen.

Ga eens naar de bibliotheek. Hier kan je gratis naar toe gaan. Je kan hier een tijdschrift of een boek lezen, voor kleine bedragen zijn er ook regelmatig activiteiten te doen. Maar als je het leuk vindt om te lezen dan is dit een ideale plek om heen te gaan.

Gratis activiteiten voor het hele gezin.

Wat ga je doen als je maar een klein budget hebt omdat er een grote rekening aankomt.
Of wat kan je doen als je helemaal geen geld wilt uitgeven.

Als jij je schuldig voelt omdat je niet alles kan kopen voor je kinderen begrijp dan dat een goede vader of moeder niet rijk hoeft te zijn. Een goede vader of moeder geeft al zijn aandacht en liefde aan zijn kinderen en houdt onvoorwaardelijk van zijn kinderen.
Er zijn genoeg activiteiten die je kan doen met een klein budget zodat je altijd wat leuks kan doen met het gezin.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *