Havermout is een gezond ontbijt. Het is een graan wat langzaam verteerd wordt door je lichaam waardoor er geen hoge suikerspiegel ontstaat. Hierdoor krijg je energie om de dag goed mee te beginnen. Havermout bevat veel vezels waardoor je goed vol zit. Havermout bevat weinig calorieën waardoor het heel goed is voor de slanke lijn. Daarnaast is het snel klaar en kan je hier eindeloos mee variëren zodat je zelf kan ontdekken wat jouw lievelingsrecept is.

Gebakken havermout

Wat heb je nodig: Gezond recept, gebakken havermout

-7 eetlepels havermout
-Scheutje melk
-1 appel
-kleine ovenschaal
-Eventueel rozijnen, noten, kaneel

Hoe kan je dit maken: 
-Schil de appel
-Rasp de appel fijn.
-Voeg de havermout bij de appel.
-Voeg kaneel, rozijnen, noten en een scheutje
melk toe.
-Vet de vorm in.
-Doe het mengsel in de vorm.
-Zet de vorm voor 15 minuten op 175 graden.

In dit recept zijn appels en kaneel gebruikt. Als je appels niet lekker vind of dit niet in huis hebt maak het dan met ander fruit. Het kan ook lekker zijn met banaan of aardbeien, ananas of mango. Maak het klaar naar je eigen smaak en geniet van je heerlijke ontbijtje.

recept 2

Genieten van je ontbijt

Geniet van dit heerlijke ontbijt. Het is heel gezond, goedkoop en ook nog eens super vullend. Als ik ontbijt met havermout zit ik de hele ochtend vol. Tegen lunchtijd krijg ik pas weer trek. Ontbijten met havermout is dus altijd een goed idee. Vooral als je een lange dag voor de boeg hebt. Gebakken havermout is dan ook mijn favoriete ontbijt. Soms maak ik het met appel en kaneel maar ik gebruik ook banaan met kaneel of banaan met cacao poeder. Ananas en aardbeien vind ik daarnaast ook erg lekker maar dat moet ik dan net in huis hebben.

Wat eet jij graag als ontbijt? Heb jij nog een leuke ontbijt tip voor ons? 

Stop met dromen en behaal je spaardoelen!

Bespaartips om elke maand te sparen

 

Raak je helemaal in paniek als er een extra rekening op de mat valt? En zorgen deze rekeningen ervoor dat je geen leuke dingen kunt doen? 

 Als je elke maand al je geld uitgeeft zorg je niet goed voor jezelf.  Je spaart niet voor eventuele noodgevallen en zet ook geen geld opzij om  leuke dingen van te doen. 

Sparen is de oplossing als je van salaris naar salaris leeft. Hierdoor heb je altijd genoeg geld en raak je nooit meer in de stress als er weer een rekening op de mat valt.

Leven van salaris naar salaris is niet meer nodig. Door deze strategie zorg je ervoor dat je vol zelfvertrouwen omgaat met je geld en er altijd voldoende op je rekening staat.

 

Lees hier de laatste blogs

2 gedachtes op “Gezond recept: gebakken havermout”

 1. Vraagje, ik zag op pinterest een bericht van je over de reclame folder, die app heb ik ook maar zo slim heb ik m nog niet gebruikt. Top tip dus, bedankt. Alleen die kortingsbonnen, print je die uit? ( we krijgen nl niet altijd alle folders die hierin staan. )

  Alvast bedankt voor je antwoord

  Ps wat een heerlijk recept van de gebakken havermout. Dit ga ik morgenvroeg gelijk proberen!

  1. Bij mij thuis heb ik ervoor gekozen om geen folders te ontvangen.
   Dit voorkomt een hoop papier wat ik moet weggooien.
   Wat ik zelf altijd doe is aan de hand van de reclamefolders mijn boodschappenlijstje maken.

   Ook voor grote projecten in huis, het schilderen van een kast of trap maak ik gebruik van alle acties die er op dat moment zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *