Dit bericht bevat affiliatie links.

Wil jij ook geld verdienen met je blog?

Vind je het heerlijk om te schrijven over je passie. Ben je helemaal gelukkig als je verteld over je grootste hobby. Wil jij je grootste hobby met de rest van de wereld delen.

Praat jij altijd over wat je graag doet? Dit kan voor iedereen iets anders zijn. Maak je graag taarten of bak je graag ovenschotels. Maak je graag bloemstukken, schilder je oude meubels of maak je verre reizen.

Als je nu geen idee hebt wat bloggen precies is dan zal ik het je kort uitleggen.
Bloggen betekend dat je op een eigen website stukjes schrijft over je leven of over je grootste hobby.

Voor veel mensen is dit een uitlaatklep omdat ze het leuk vinden om te schrijven. Of omdat ze dus inderdaad een passie of een project hebben wat ze willen delen met de rest van de wereld.

Het kan ook een reis zijn of een manier om iets te leren. Er zijn mensen die een website opstarten om hun wereldreis te delen met familie. Of mensen die graag veel kilo’s willen verliezen en hier een uitdaging aan verbinden. En andere mensen een kijkje willen laten nemen in hun leven.

Ook gebruiken veel bedrijven de mogelijkheden om te bloggen. Je kan dan op een blog van de gamma lezen hoe je dat ene kastje in elkaar kan zetten. Of misschien wil je graag lezen van een vakman waar je precies op moet letten voordat je een nieuwe vloer aanschaft.

Dit zijn allemaal mogelijkheden waardoor iedereen een blog kan beginnen. Iedereen heeft wel een verhaal, een passie of een uitdaging in het leven. Iedereen kan een blog gebruiken om zijn verhaal te delen met zijn netwerk of de rest van de wereld.

Een van de grootste valkuilen van mensen is dat de motivatie verdwijnt, het levert niet genoeg voldoening meer op om hier aan te werken.

Want als je ergens veel tijd en energie in steekt wil je er ook wat voor terugkrijgen.
Veel bloggers vinden het dan ook frustrerend dat ze geen geld verdienen met hun blog.

Dus hoe zit dat nu precies. Kan je eigenlijk wel geld verdienen met een blog? En hoe werkt dit dan precies?

Ik zal deze vragen in dit artikel voor je beantwoorden.

Geld verdienen met je blog

Geld verdienen met een blog

Veel succesvolle bloggers schrijven over hun inkomsten. Ze schrijven hoeveel ze hebben verdiend de afgelopen maand met hun blog. Michelle van making sense of cents schrijft in een van haar artikelen dat ze $179.139 heeft verdiend in februari.

Waarom schrijft Michelle hierover vraag jij je nu misschien af. Dit doet ze alleen maar om andere mensen te laten zien dat het echt mogelijk is om geld te verdienen met een blog. En dit doet ze om andere mensen te inspireren om ook een blog te beginnen.

En daarnaast doet ze dit natuurlijk ook slim, als mensen een blog willen beginnen dan weten ze niet waar ze aan beginnen. Michelle verdient haar inkomen door affiliaties, hierover kan je straks meer lezen.

Michelle heeft een cursus ontworpen om mensen te leren hoe ze hier ook geld mee kunnen verdienen. Door haar inkomsten rapport te delen kan ze mensen motiveren om haar cursus te volgen.

Als zij zoveel geld kan verdienen kan jij het ook!

geld verdienen met je blog

Verdien geld met advertenties.

Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met een blog. Een van de mogelijkheden is gebruik te maken van advertenties. Je kan dan gebruik maken van google adsense.

Dit is een mogelijkheid waarop er dus advertenties op je website verschijnen. Als mensen dan klikken op de advertentie krijg jij hiervoor betaald.

Hiervoor heb je wel veel bezoekers nodig. Je kan hier pas geld mee verdienen als mensen op de advertenties klikken. Google adsense geeft aan dat 2 tot 5 procent van de bezoekers op een advertentie klinkt, als je dus nog niet veel bezoekers krijgt kan je hier nog niet veel geld mee verdienen.

Gebruik affiliaties.

Een andere manier is gebruik te maken van affiliaties. Dit betekend dat je blog een platform is voor andere bedrijven. Jij verwijst je lezers door naar een andere webwinkel waar zij iets kunnen kopen.

Een voorbeeld kan zijn dat jij schrijft over het gebruiken van een cursus die jouw enorm heeft geholpen. Je kan dan door een internet link doorverwijzen naar de cursus die jij hebt gevolgd.

Veel websites maken gebruik van affiliaties zonder dat je dit door hebt. Als jij op een website een artikel aan het lezen bent over een appelboom en je klikt op het onderstreepte woord appelboom dan kan het gebeuren dat je op een andere website terecht komt.

Op deze website kan je dan je appelboom kopen. Als jij dan iets koopt krijgt de eigenaar van de website die jou heeft doorverwezen een bedrag betaald. Wat je als doorverwijzer betaald krijgt is vaak een bedrag van 5 tot 8% van het totale bedrag wat besteed is.

Een populaire manier om affiliaties te gebruiken is via het partnerprogramma van bol.com. Je kan dan gebruik maken van de afbeeldingen van de producten van bol.com. Door de speciale internetlink te gebruiken met jouw unieke code kan je lezers doorverwijzen naar de bol.com site.

Je kan deze code gebruiken als je een afbeelding plaatst op je website. Als er dan op de afbeelding wordt geklikt wordt je lezer doorverwezen naar de website. Een andere mogelijkheid is om een link te plaatsen in de tekst zodat mensen daar op kunnen klikken.

Verkoop je eigen producten

Een andere manier om te verdienen aan je website is door je eigen producten te maken. Als jij een expert ben in je vakgebied kan je andere mensen veel leren. Als er een nieuwe leerling in je klas komt wat ga je hem dan allemaal leren?

Je kan bijvoorbeeld een E-Book schrijven. Dit is een digitaal boek wat mensen kunnen downloaden. Hierin schrijf je dus over een bepaald onderwerp waar jij veel over weet.

Dit onderwerp vinden mensen zo interessant en hier willen ze graag meer over lezen. Je moet wel zeker weten dat mensen het echt interessant vinden om hier over te lezen.

Hoe kom je er achter waar mensen over willen lezen? Een manier is om te kijken of mensen de artikelen op je blog lezen. Ga experimenteren en schrijf verschillende soorten artikelen en kom erachter wat je lezers fijn vinden om te lezen.

Een andere mogelijkheid is om deel te nemen aan Facebook groepen. Als jij bijvoorbeeld een blog schrijft voor moeders die vanuit huis willen werken kan je op zoek gaan naar Facebook groepen waar deze moeders in actief zijn.

Kom erachter wat voor vragen de moeders stellen en wat voor problemen zij ervaren op dit moment. Probeer deze vragen te beantwoorden in je boek en los de problemen op.

Doe altijd goed je onderzoek voordat je gaat beginnen met het schrijven van een E-book. Het is zonde om veel tijd te besteden aan het schrijven als niemand het wil lezen.

Als je nu een E- Book hebt geschreven en mensen zijn hier laaiend enthousiast over is het mogelijk om een cursus te geven. Dit kan je digitaal maken zodat het heel makkelijk is voor mensen om hier aan deel te nemen.

Door een cursus te maken neem jij je lezer stap voor stap mee zodat deze hier mee aan de slag gaat.

Het grote voordeel van dit verdienmodel is dat je bij het verkopen van je producten 100% verdiend. Dit verdienmodel is dan ook een heel goed verdienmodel als je van de inkomsten van je blog wilt gaan leven.

Maar je moet dan wel weten wat je lezers willen, het is zonde om een boek of cursus te ontwikkelen dat niemand gaat kopen.

Geld verdienen met je blog

Conclusie

Een mooie manier om geld te verdienen is het beginnen van een eigen blog. Doordat je veel geld kan verdienen is dit een mogelijkheid waarbij je meer geld verdiend dan met je huidige baan.

Een succesvolle blogger is Michelle van making sense of cents, zij deelt haar inkomstenrapporten. Dit doet ze om andere mensen te inspireren om ook een blog te beginnen. Door haar cursussen helpt ze bloggers om ook een succesvol blog te starten.

Een van de manieren om geld te verdienen met een blog is gebruik te maken van google adense. Dit is een mogelijkheid waardoor er advertenties op je blog verschijnen.
Als mensen op de advertenties klikken verdien je hier geld mee.

Een andere mogelijkheid is gebruik te maken van affiliaties. Dit betekend dat je reclame maakt voor andere bedrijven. Je schrijft over een onderwerp of product en verwijst lezers door naar de webshop van dit bedrijf.

Als mensen in deze webshop dan iets kopen krijg je een deel van de verkochte prijs.
Dit is dan vaak tussen de 5 en 8 % van het totale bedrag.

Het populairste middel om geld te verdienen met je blog is door het schrijven van een E-book.

Je deelt je kennis dan met je lezer, maar je moet wel weten waar je lezer over wilt lezen. Doe je onderzoek altijd grondig.

Als je een succesvol boek hebt geschreven is de volgende stap het ontwikkelen van een cursus. Hierdoor neem je de lezer stap voor stap mee in het proces.

Lees ook de volgende artikelen:

Hoe kan je verdienen aan je hobby
Waarom niemand je blog leest

Stop met dromen en behaal je spaardoelen!

Elke maand van je leven geld besparen


Gebruik deze strategie en spaar voor de rest van je leven.

Lees hier de laatste blogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *