Hoe kan jij geld besparen op je boodschappen? Dit is hoe je dat doet!
Deze blog bevat affiliatielinks. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als je via een van de links een aankoop doet. Zonder dat dit extra kosten met zich meebrengt. Lees hier meer over in de affiliatie disclaimer. 
geld besparen boodschappen

Hoe kan jij geld besparen op je boodschappen? Dit is hoe je dat doet!

Geld besparen op de boodschappen

Op het moment dat je naar een lege rekening kijkt aan het einde van de maand weet je dat er iets moet veranderen. Geld besparen op je boodschappen, vaste lasten en dingen die je koopt zijn dan drastische ingrijpen die nodig zijn.

Wanneer heb je voor het laatst eens opgeschreven hoeveel je elke maand uitgeeft aan je boodschappen? Heb je dit nog nooit gedaan? Dan heb je vast geen flauw benul van wat je allemaal uitgeeft per week. Een van de dingen waar ik heel bewust mee omga is het kopen van mijn boodschappen.

Veel mensen geven hier veel geld aan uit maar dat is niet nodig. Vraag jij je af hoe jij geld kunt besparen op de boodschappen neem dan de volgende tips eens door.

geld besparen boodschappen

Hoe kan je geld besparen op je boodschappen?

Als je met je rug tegen de muur staat en er minder inkomen binnenkomt moet je wat veranderen. Het is dan ook niet gek dat je op dat moment minder uit kunt geven aan je boodschappen. Maar waarom is het dan nu niet mogelijk om eens flink te minderen op je wekelijkse uitgaven?

Het is even op een andere manier omgaan met je geld maar als je heel eerlijk bent is het toch veel leuker om wat leuks te doen met je geld dan er eten van te kopen, toch? Daarom zijn er een aantal dingen die je enorm gaan helpen om de hand op de knip te houden.

Maak een maaltijd planning voor de hele week.

Zelf ga ik maar één keer per week naar de supermarkt. Waarom doe ik dat? Op het moment dat je vaker de supermarkt binnen loopt is het heel eenvoudig om nog even een extra pak koek mee te nemen of andere dingen die je eigenlijk niet nodig hebt.

Ook zonder een plan naar de supermarkt gaan is geen goed idee. Dan koop je van alles maar heb je nog steeds geen idee wat je de hele week gaat eten. Maak dus een planning voor de hele week zodat je weet wat je elke dag gaat eten.

Hou altijd rekening met dagen dat je snel moet eten door sport of vergaderingen of andere hobby’s. Maak op deze avonden een snelle en makkelijke maaltijd.

Bekijk de aanbiedingen

Het is natuurlijk altijd een goed idee om reclame folders door te bladeren voor een goede actie. Maar wees wel altijd kritisch, soms lijkt een aanbieding een goed idee maar haal het alleen als je het ook echt nodig hebt.

Zo is het bijvoorbeeld altijd een goed idee om je bier of koffie te halen bij een supermarkt met een goede aanbieding.

geld besparen boodschappen

Ga naar meerdere supermarkten

Dit is een andere manier die alleen maar voordelig is als er meerdere supermarkten dicht bij elkaar zitten en je er met de fiets heen gaat. Anders verbruik je natuurlijk weer benzine maar als het mogelijk is om gebruik te maken van meerdere aanbiedingen dan is dit een fijne manier om toch minder uit te geven.

Contant betalen

Een andere manier om je uitgaven flink te verlagen is voortaan alleen maar contant te betalen. Zo pin je één keer per maand alles wat je nodig hebt en haal je daar al je boodschappen en cadeautjes voor. Door het contant te doen krijg je een goed overzicht van hoeveel je nu eigenlijk uitgeeft.

Maak meerdere maaltijden

Een andere tip is om altijd ingrediënten te halen die je voor meerdere maaltijden kan gebruiken. Zo kan je champignons gebruiken in je ovenschotel, pasta maar ook voor je zelfgemaakte pizza. Denk dus altijd goed na bij het doen van je aankopen hoe je er meerdere maaltijden mee klaar kan maken.

Alleen boodschappen doen

Doe je graag boodschappen samen? Dan gebeurt het je vast regelmatig dat je bij de kassa staat en verbaast het ene zakje koek na de andere op de band neerzet.

Zonder dat je het doorhebt zit er toch meer in je karretje dan de bedoeling was. Wil je geld besparen op je boodschappen, dan is het beter om alleen te gaan.

geld besparen boodschappen

Zelf maken

Het is veel goedkoper om je eigen sauzen, soepjes en gerechten klaar te maken. Zo eten wij al jaren zelfgemaakte pizza omdat het veel goedkoper is om dit zelf te maken dan twee pizza’s te kopen. Als je een beetje creatief bent zijn de meeste sausjes en soepjes zelf klaar te maken.

Kijk je koelkast en vriezer na

Het is zo zonde als je dingen koopt die je eigenlijk niet nodig hebt. Kijk dus altijd even je koelkast en vriezer na. Zo haal je alleen maar dingen die je echt nodig hebt en is eten weggooien niet meer nodig.

Restjes avond

Als er eten over is hoef je het niet weg te gooien, maak er een vaste restjes avond van. Zo eet je een keer in de zoveel tijd al je restjes op.
Dit is ook altijd handig als je onverwachts eens een avondje alleen eet.

Snack met fruit

Haal geen liga of andere koekjes als tussendoortjes. Zo gezond zijn de koekjes toch niet. Neem een stukje fruit mee en een flesje water of fruitwater.

Eet vaker vegetarisch

Vlees is heerlijk maar behoorlijk prijzig. Daarom is het prima om vlees regelmatig weg te laten uit je maaltijden en te kiezen voor vegetarische maaltijden. Voeg wat extra groente toe om het vlees te vervangen en hou de aanbiedingen in de gaten als je vlees koopt.

boodschappen

Kook huismerken

Persoonlijk hecht ik niet veel waarde aan merken. Maar als je er nog niet eerder bij stilstond is het goed om te weten dat je minder betaald voor de huismerken. Neem de volgende keer dus huismerken mee.

Vergeet ook niet eens op de onderste schappen te kijken. Hier liggen meestal de goedkoopste producten.

Boodschappen doen en toch geld besparen? 

Geld besparen met je boodschappen is niet zo moeilijk als het lijkt. Als je bewuster omgaat met wat je uitgeeft en je maaltijden samenstelt met een goed plan geef je automatisch minder uit. Ben jij al bewust bezig om geld te besparen op je boodschappen?

 

Minder geld uitgeven en meer sparen

De bespaarstrategie

Ben je er klaar mee om van salaris naar salaris te leven?

Neem vandaag nog mijn praktische bespaarstrategie door en spaar elke maand. Meer dan 60 mensen zijn je al voorgegaan. 

Geld verdienen met je eigen website

internet succesgids

Heb je altijd al je eigen website willen maken om hier geld mee te verdienen?

Start vandaag nog met affiliate marketing via deze geweldige cursus. Meer dan 6000 mensen zijn je al voorgegaan!

Gratis blogcursus

Wil je meer leren over het beginnen van je eigen blog of heb je een blogplan nodig om er een inkomen mee te verdienen? Volg dan de gratis blogcursus van Suzie. 

Al meer dan 50,000 mensen hebben deze blogcursus gevolgd

1 gedachte op “Hoe kan jij geld besparen op je boodschappen? Dit is hoe je dat doet!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top