Bespaar geld en ruimte met dit droogrek.

Staat of hangt je was altijd in de weg?

De was is een van die dingen waar je altijd mee bezig bent.
Je draait waarschijnlijk elke dag een was of je bent bezig om een was te laten drogen.

En als het dan droog is moet je het ook nog een keer opvouwen voordat je het in je kast opbergt.
We hebben het er maar druk mee.

Voor mij persoonlijk is het een taak die ik niet de leukste vind. Ik vind het maar lastig om mijn was meteen op te ruimen als het droog is.  Hierdoor blijft het veel te lang hangen op mijn droogrekken.
Ik gebruik niet één maar zelfs twee droogrekken op de zolder.

De twee droogrekken die ik gebruik nemen behoorlijk wat ruimte in beslag. Terwijl het helemaal niet nodig is om ruimte in te leveren voor je was. Ik heb een slim systeem ontdekt waardoor je je was sneller laat drogen zonder dat het ruimte in beslag neemt.

Geld en ruimte besparen met je droogrek

Bespaar ruimte

Ik vroeg me dus af of er niet een andere  manier was om mijn was te laten drogen. Een manier die nog beter werkt en waardoor ik geen ruimte hoef in te leveren.

Op een verjaardag had ik het hier met een vriendin over. Zij vertelde dat ze een  plafonddroogrek gebruikt. Dit is een handig droogrek wat je aan je plafond bevestigd. Het grote voordeel hiervan is dat het helemaal geen ruimte meer in beslag neemt op de vloer.

Elke keer als je het nodig hebt dan trek je een stang naar beneden en hang je hier je was aan op.
Je hoeft je niet uit te strekken en je kunt er gemakkelijk bij. Dit is ideaal voor kleine ruimtes, voor als je moeite hebt om te staan of als je het niet mooi vindt om een droogrek neer te zetten.

Geld besparen

Volgens de consumentenbond neemt een wasdroger 7% van het totale stroomverbruik in van een gemiddeld huishouden. De beste manier om te besparen is dus geen droger te gebruiken.
Per huishouden bespaar je hier €80 tot €110 per jaar mee.

Een droogrek gaat volgens onderzoeken gemiddeld zo’n tien jaar mee. Het is dus nodig dat je een aantal keer je droogrek vervangt als deze niet meer meegaat. Maar een plafonddroogrek gaat veel langer mee, wel levenslang. En als je in die periode verhuist neem je het droogrek gewoon mee. Het is dus een slimme investering voor de rest van je leven.

Bevestig het plafond droogrek


Bevestigen op het plafond

Misschien vraag je je nu af hoe je dit nu in hemelsnaam aan je plafond bevestigd. Wees gerust, er wordt altijd een montagetekening en omschrijving meegeleverd. Het is gemiddeld een uur werk om het systeem op te hangen. Mocht je echt twee linker hangen hebben kies er dan voor om het te laten monteren.

Wat vind ik ervan?

Ik ben heel blij met deze investeringen omdat ik hierdoor geen ruimte meer verspil op de grond.
De was droogt sneller en ik merk dat ik het hierdoor ook meteen opruim.

Het is een prettig en makkelijk systeem om te gebruiken en ik kan het iedereen dan ook aanraden.
Ik vind het een fijn idee dat ik het droogrek altijd mee kan nemen als ik ooit verhuis.

Daarnaast is het heel prettig dat ik hier levenslang plezier aan beleef, dit komt door het materiaal. Het droogrek is namelijk gemaakt van duurzaam polyethyleen, dit brokkelt niet af en roest ook niet. Het enige wat je om de paar jaar moet vervangen is het touw.

Wil je ook dat je was snel droogt zonder dat het ruimte in beslag neemt?Dit is een gesponsord artikel, dit betekend dat ik een vergoeding ontvang voor dit artikel.

Verplicht onderwerp: Tank en bespaar tot E 50,00 per jaar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *