De kerst dagen zijn geweldige feestdagen met veel gezelligheid en lekker eten.

De feestdagen kunnen echter ook heel stressvol zijn. We hebben het allemaal druk met het kopen van de kerstboom, kerstversieringen en de mooiste cadeaus. We moeten onze dagen vol plannen met samenzijn van familie en vrienden.
En dan is er natuurlijk ook nog het beruchte kerstdiner waar de hele familie van moet eten. Niet heel gek dat we daar gestrest van worden dus.

Hoe kom jij nu ontspannen de kerst door?

-De perfect kerst

De perfecte kerst bestaat niet, stel je verwachtingen dan ook bij.
We hebben vaak een beeld in ons hoofd van hoe de kerst er precies uit hoort te zien. Maar laten we eerlijk zijn, het gaat vaak anders dan we hadden verwacht. Maak je dan ook niet te druk als het eten niet perfect is gelukt of als er iets omvalt. Doe je best om een fijne kerst te organiseren en geniet dan ook van deze dagen.

-Maak het jezelf niet te moeilijk.

Ga geen nieuwe recepten uitproberen die je nog nooit hebt gemaakt maar kook iets waarvan je weet dat dit je lukt en waarvan je weet dat het goed zal smaken. Zo hoef je geen lange tijd in de keuken te staan en voel je geen prestatiedrang om het allemaal goed te moeten doen.
Maak het kerstdiner gemakkelijker voor jezelf door veel dingen voor te bereiden, soepen en sauzen kunnen al eerder worden klaargemaakt. Dit scheelt enorm veel tijd. Serveer het eten niet op borden maar in schalen, zo kan iedereen zelf opscheppen en het scheelt een hoop gedoe.

Kerst ontspanen doorkomen

-Bewaak je grenzen

Als je er geen zin in hebt om twee families bij je thuis uit te nodigen, zeg dan gewoon eerlijk dat je hier geen behoefte aan hebt. Wees hier eerlijk over in plaats dat je met tegenzin kerst gaat vieren. Maak een duidelijke takenlijst voor de feestdagen en delegeer de taken ook naar de andere gasten.
Hierdoor maakt iedereen een gerecht en hoef jij je maar op één gerecht te concentreren. Schrijf de gerechten als voorbereiding op een lijstje zodat het duidelijk is wat iedereen klaarmaakt.

-Ontspan

Plan ook een aantal ontspan momenten voor jezelf en doe de dingen die jij leuk vind. Dat heb je wel verdiend! De kerstdagen zijn vrije dagen dus kom daarom niet te vroeg bij familie, je bent niet verplicht om de hele dag hier door te brengen.

-Doe je inkopen op tijd

Koop je spullen online. In de winkel is het druk, de spullen zijn vaak uitverkocht. Als je op tijd je spullen online koopt voorkom je al deze drukte en ongemakken. Ook kan je ervoor kiezen om de kerstkaarten online aan te schaffen en te laten vesturen. Ontspannen de laatste maand doorkomen is niet moeilijk.

Conclusie

Met deze tips weet ik zeker dat jij er een leuke, gezellige en ontspannen kerst van gaat maken. Alvast een hele fijne kerst gewenst.

Minder geld uitgeven en meer sparen

blijei.blog

Ben je er klaar mee om van salaris naar salaris te leven? Wil je nu echt minder uitgeven en elke maand sparen?  Bekijk dan mijn praktische bespaarstrategie waardoor je geld bespaart en eenvoudige methodes gebruikt om elke maand geld opzij te zetten. 

Ontdek hoe je met elk salaris minder uitgeeft en elke maand spaart. Door minder uit te geven, spaar je meer en kan je dit jaar wel op vakantie met je gezin of die verbouwing eindelijk eens laten doorgaan. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *