Heb je veel buikpijn na het eten van melkproducten?

Heb je last van kramp in je buik of voel jij je opgeblazen?

De kans is dan groot dat je darmen melkproducten niet goed kunnen verteren.
De melksuiker die in je darmen terecht komt kan niet goed verteerd worden.
Hierdoor krijg je een opgeblazen gevoel, krijg je hoofdpijn, voel je je misselijk of vermoeid.

Dit kan heel vervelend zijn en een goede oplossing kan dan ook zijn om melkproducten te laten staan. Zo veel als mogelijk natuurlijk, helemaal voorkomen dat je iets binnenkrijgt is heel erg lastig.

Melkproducten zitten namelijk overal in. Ga maar eens verpakkingen lezen en kijk eens naar de woorden melk, boter of de zin kan sporen bevatten van melk.

Als je dus graag meer wil leren over waar wel of geen melk in zit stuur me een berichtje dan kan ik je hiermee helpen. Ik ben er al een paar jaar achter dat ik heftig reageer op melkproducten en weet nu wat ik wel en niet kan eten dus ik wil je hier graag mee helpen.

Wat moet je nu doen als je een lekker toetje wil gaan maken als tiramisu. Kan dit dan helemaal niet meer? Tiramisu maak je volgens het traditioneel recept met slagroom en mascarpone (roomkaas.) Dit zit dus bomvol melkproducten, dus hoe kan je dit dan in hemelsnaam namaken?

Het is echt mogelijk, ik heb het geprobeerd en het is echt heel erg lekker geworden.
Het nadeel van soja producten vind ik de smaak van soja, ik ben dan ook geen voorstander van sojamelk of soja yoghurt omdat ik de smaak persoonlijk niet heel prettig vind.

Vooral voor mensen die helemaal niet gewend zijn aan soja producten kan deze smaak nogal heftig zijn. Terwijl ik het juist leuk vind om mensen van mijn dessert te laten proeven zonder dat ze zich bewust zijn van het feit dat ik het anders heb klaargemaakt.

Hoe maak je lactosevrije tiramisu waar elke vrouw blij van wordt!

 

Hoe maak je nu lactosevrije tiramisu.

Ik zal heel eerlijk zijn dat ik mijn vraagtekens had bij het idee. Ik heb het recept gezien van Het meisje met de voedsel allergie en bedacht me dat het dus mogelijk was om dit na te maken op een smakelijke manier. Ik vroeg me wel af of de yoghurt in dit recept de tiramisu niet heel erg zuur ging maken maar dat is niet het geval

Wat heb je nodig?

  •  400 ml Lactosevrije yoghurt van arla.
  • 400 ml lactosevrije slagroom van minus l
  • 1 pak lange vinger
  •   4 eetlepels suiker
  •   2 kopjes espressokoffie
  • 5 eetlepels ammeretto
  • Een ovenschaal
  • Cacao


Hoe maak je dit?

Maak twee kopjes espressokoffie en laat dit afkoelen. Doe de koffie in een schaal en voeg hier 5 eetlepels ammeretto aan toe. Doop de lange vingers in het koffiemengsel en doe de natte kant naar boven in de ovenschaal.

Doe de slagroom een paar uur in de koelkast. Anders kan je het niet goed opkloppen.
Doe de slagroom als het goed is gekoeld in een kom. Voeg hier 4 scheppen suiker aan toe en klop de slagroom stijf. Voeg de yoghurt toe en roer dit door de slagroom.
Doe dit mengsel op de natte lange vingers en maak er een mooie laag van.

Het hangt van je ovenschaal af hoeveel lagen je kunt maken met de lange vingers.
Als al je mengsel over de lange vingers is verdeeld doe je de schaal in de koelkast.
Laat de tiramisu twee uur opstijven in de koelkast voordat je het serveert.
En strooi nog wat cacao over je tiramisu.

De bonustip is dat het lekkerder is om de tiramisu een dag eerder klaar te maken.
De smaak is nog beter als je het een dag laat staan in de koelkast.

De beste lactosevrije tiramisu waar elke vrouw gelukkig van wordt.

Stop met dromen en behaal je spaardoelen!

Elke maand van je leven geld besparen


Gebruik deze strategie en spaar voor de rest van je leven.

Lees hier de laatste blogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *