Wil jij voor 35 euro per week boodschappen doen? - besparen met een glimlach
Deze blog bevat affiliatielinks. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als je via een van de links een aankoop doet. Zonder dat dit extra kosten met zich meebrengt. Lees hier meer over in de affiliatie disclaimer. 
Goedkoop boodschappen doen

Wil jij voor 35 euro per week boodschappen doen?

Deze bespaartips zorgen ervoor dat je veel geld gaat besparen.

 

Een van de dingen waar we veel geld aan uitgeven is ons eten. We hebben het allemaal nodig om te overleven maar het is niet nodig om hier te veel geld aan uit te geven.

Schrik je altijd van het eindbedrag bij de kassa? Maak je een schatting in je hoofd als je de winkelwagen bekijkt en zit je er elke keer weer gigantisch naast?

Dit is voor mij gelukkig altijd een moment dat ik opgelucht kan ademhalen. Ik kies er namelijk voor om naar een goedkope supermarkt te gaan omdat ik het niet nodig vind om mijn geld te verspillen aan eten.

Eten van een ander merk smaakt precies hetzelfde terwijl ik hier veel minder voor betaal. Voor twee personen ben ik dan ook niet meer dan 35 euro per week kwijt. Doordat ik de tips uit dit artikel naleef lukt het mij gemakkelijk om dit bedrag elke week vast te houden.

Het scheelt je echt veel geld als je bewust je boodschappen gaat doen bij een Lidl of een Aldi. Hierdoor betaal ik 15 tot 20 euro per week minder voor mijn boodschappen. Dat is voor mij de moeite waard.

Er zijn een aantal manieren om geld te besparen op je boodschappen, dit vergt wat tijd en oefening. Maar dit is zeker de moeite waard!

Als jij de volgende dingen toepast zal jij de rest van je leven minder geld uitgeven aan je boodschappen!!

 

Besparen op je boodschappen zonder te veranderen in een vervelende krent

Geld terug acties

Ik doe standaard boodschappen bij de Lidl en Aldi maar soms zijn goede acties bij een andere supermarkt.
Als er een nieuw product op de markt is moet dit onder de aandacht worden gebracht van het publiek.

Je mag dit product dan uitproberen en krijgt je geld terug als je de bon invoert. De bedoeling hiervan is dat als jij tevreden bent over dit product je dit een volgende keer gaat kopen.

Bekijk altijd de aanbiedingen om geld te besparen

Als je geen fan bent van de Lidl of de aldi maak dan voortaan elke zondag even tijd vrij om de folders te bekijken. Waar kan je deze week het beste je appels kopen, bekijk en vergelijk de prijzen. Let er op hoeveel de prijs is per kilo, dit is een juiste manier om de prijzen te vergelijken.

Kijk vooral naar wat er veel wordt gegeten in je huishouden. Als er elke week tien broden worden gegeten is het handig om in de folders op zoek te gaan naar de beste aanbieding voor brood.

Worden er veel aardappels gegeten kijk dan eens waar je een zak van 5 kilo kunt halen voor de laagste prijs. Een grote zak aardappelen is goedkoper dan een kleine zak.

Pas op dat je niet te veel gaat kopen als je voor de eerste keer naar een Aldi of Lidl gaat. Gooi niet je boodschappenkar vol maar weet hoeveel je kan uitgeven aan je boodschappen. Ga hier niet overheen.

Beparen op je boodschappen zonder te veranderen in een krent

 

Maak een planning

Als je de folders hebt bekeken heb je gezien wat er allemaal in de aanbieding is die week. Stel je voor dat er tomaat en komkommer in de aanbieding is. Als je dan nog een krop sla in de koelkast hebt liggen is het een slim idee om een salade te maken als maaltijd.

Kijk dan wat je verder nog nodig hebt om een goede gevulde salade te maken. Maak gebruik van de aanbiedingen van dat moment en pas je maaltijden hier op aan.

Voorraad nakijken

Als je de aanbiedingen hebt bekeken dan heb je vast een aantal ideeën over wat je gaat eten die week.

Nu is het tijd om je koelkast, voorraadkast en vriezer na te kijken. Dit bespaart je geld omdat je hierdoor niet te veel koopt in de supermarkt.

Dus kijk in je koelkast, wat ligt hier nog in? En wat kan je hiermee klaarmaken?
Wil je deze week pasta gaan maken maak dan gebruik van het doosje champignons in je koelkast. Het is dan niet nodig om een nieuw doosje champignons te kopen.

Kijk ook je vriezer na. Wat zit er nog allemaal in je vriezer? Heb je nog twee pakken gehakt in de vriezer, gebruik dit dan voor je pasta.

Kook met je vriezer

Bespaar veel geld met je vriezer. Koop altijd grote zakken met groenten voor in je vriezer. Deze grote hoeveelheden zijn onwijs goedkoop en het grote voordeel is dat je dan altijd groente kan toevoegen aan je maaltijden. Doordat het in de vriezer zit kan je het extra lang bewaren zodat het niet snel bederft.

Als je boodschappen doet kijk dan altijd of het niet goedkoper is om dingen te kopen uit het vriesvak. Om maar een voorbeeld te noemen, een kilo aardbeien uit de vriezer is veel goedkoper dan een verse doos aardbeien.

Conclusie

Maak het voortaan je prioriteit om minder uit te geven aan je boodschappen.

Mijn advies is om boodschappen te doen bij de Lidl en Aldi. Als je ervoor kiest om ergens anders je boodschappen te doen adviseer ik je om je onderzoek te doen.

Neem elke week de tijd om de folders door te nemen zodat je weet waar je het beste boodschappen kan doen.
Koop slim in door altijd je voorraad na te kijken en je maaltijden slim in te plannen aan de hand van de aanbiedingen van dat moment.

Wat wordt er veel gegeten in jouw gezin? En aan welke boodschappen wil je  graag minder geld aan uitgeven?

Minder geld uitgeven en meer sparen

De bespaarstrategie

Ben je er klaar mee om van salaris naar salaris te leven?

Neem vandaag nog mijn praktische bespaarstrategie door en spaar elke maand. Meer dan 60 mensen zijn je al voorgegaan. 

Geld verdienen met je eigen website

internet succesgids

Heb je altijd al je eigen website willen maken om hier geld mee te verdienen?

Start vandaag nog met affiliate marketing via deze geweldige cursus. Meer dan 6000 mensen zijn je al voorgegaan!

Gratis blogcursus

Wil je meer leren over het beginnen van je eigen blog of heb je een blogplan nodig om er een inkomen mee te verdienen? Volg dan de gratis blogcursus van Suzie. 

Al meer dan 50,000 mensen hebben deze blogcursus gevolgd

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top