Beter slapen door de volgende dingen NIET te doen.

Voel jij je altijd moe, wordt je nooit uitgerust wakker? En heb je elke avond weer moeite om op tijd naar bed te gaan? Dan is het tijd om een aantal dingen te veranderen in je leven. Goed slapen is belangrijk om je gezond en gelukkig te voelen.

Ted talks.

Ted talks zijn inspirerende mensen die hun wijsheid delen met anderen in een videoboodschap. Volgens Arianne Huffington zijn mensen succesvoller door meer slaap. Doordat mensen goed slapen kunnen ze betere beslissingen nemen. Door te weinig slaap voel je stress en krijg je een opgejaagd gevoel. Hierdoor neem je juist beslissingen vanuit je angsten. Uit een experiment van een student die 11 dagen niet sliep bleek dat slapeloosheid ernstige concentratieproblemen veroorzaakt. Deze student kon bepaalde voorwerpen niet meer terugvinden, werd humeurig en begon te hallucineren.
Genoeg redenen dus om goed te willen slapen.

Verbeter de volgende gewoontes.

-Drink na het avondeten geen koffie. 
Een bak koffie om acht uur is heel gezellig maar zorgt er wel voor dat je in de avond nog wakker blijft. Als je echt op tijd wil gaan slapen is het dan ook beter om je koffie in te ruilen voor thee. Als je echt niet zonder koffie kunt dan raad ik je aan om op een eerder moment van de dag je laatste kopje te drinken.

-Kijk geen televisie
Mensen denken dat ze ontspannen voor de televisie, niets is minder waar.
Televisie kijken is helemaal niet ontspannend, je brein wordt juist extra geprikkeld en krijgt helemaal geen rust. Alle beelden die langs flitsen, de geluiden, de teksten.
Je hebt geen moment rust. Als je echt wil ontspannen kun je beter een puzzel maken, een boek lezen of tekenen in een volwassen kleurboek.

-Eet niets meer
Na het avond eten nog een flinke duik nemen in de snoep pot is niet gezond.
En met een volle maag kan je niet slapen.  Daarnaast zorgt de hoge suikerspiegel er ook voor dat je nog een tijd wakker zal liggen.

-Stop met piekeren
Waarom je dit toch altijd in je bed moet doen, geen idee. Misschien omdat dit de enige omgeving is waar je helemaal tot rust komt. Als je aan het piekeren bent, stop hier dan mee. Schrijf alles even op in je dagboek of een schrift.

-Doe meditatie oefeningen
Voordat je naar bed gaat kan je ademhalingsoefeningen doen als je het prettig vind.
Een andere mogelijkheid is om te luisteren naar geleide meditatie om te kalmeren.

-Knuffel voor het slapengaan
Voel je goed en geliefd door je dierbaren even stevig vast te houden.
Geef een compliment en wees dankbaar voor de fijne mensen in je leven en de fijne dingen die je mag meemaken. Vergeet jezelf ook niet een compliment te geven.

Dus aan de slag met deze tips zodat jij voortaan genoeg slaapt. En voldoende uitgerust bent om goed voor jezelf te zorgen en de juiste beslissingen te nemen.

Advertenties

You may also like

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.