Deze bespaartips zorgen ervoor dat je veel geld gaat besparen.

Een van de dingen waar we veel geld aan uitgeven is ons eten.

Schrik je altijd van het eindbedrag bij de kassa? Maak je een schatting in je hoofd en zit je er elke keer weer gigantisch naast?

Dit is voor mij gelukkig altijd een moment dat ik opgelucht kan ademhalen. Ik kies er voor om naar een goedkope supermarkt te gaan omdat ik het niet nodig vind om geld te verspillen aan eten.

Eten van een ander merk smaakt precies hetzelfde terwijl ik hier veel minder voor betaal.
Voor twee personen ben ik dan ook niet meer dan 35 euro kwijt per week.

Doordat ik de volgende tips naleef lukt het mij om dit bedrag elke week vast te houden.

Er zijn een aantal manieren om geld te besparen met je boodschappen. Dit vergt wat tijd en oefening. Maar dit is zeker de moeite waard.

Als je de volgende dingen toepast zal je de rest van je leven minder geld uitgeven aan je boodschappen!!
Doe je boodschappen goedkoop en slim

Geld terug acties

Ik doe standaard boodschappen bij de Lidl en Aldi maar soms zijn er acties bij een andere supermarkt. Er is dan een nieuw product op de markt en dit moet onder de aandacht worden gebracht.

Je mag dit dan uitproberen en krijgt je geld terug als je de bon invoert. De bedoeling is dat als je tevreden bent over dit product je dit een volgende keer gaat kopen. Goede reclame is natuurlijk het beste wat er is.

Bekijk altijd de aanbiedingen om geld te besparen

Maak voortaan elke zondag even tijd vrij om de folders te bekijken. Waar kan je deze week het beste je appels kopen, bekijk en vergelijk de prijzen. Let er op hoeveel de prijs is per kilo, dit is een juiste manier om de prijzen te vergelijken.

Kijk vooral naar wat er veel wordt gegeten in je huishouden. Als er elke week tien broden worden gegeten is het handig om in de folders op zoek te gaan naar de beste aanbieding voor brood.

 

Maak een planning

Voordat je een boodschappenlijst maakt weet je wat je in huis hebt. Hier maak je handig gebruik van om je maaltijden samen te stellen.

Als je de folders hebt bekeken weet je wat er in de aanbieding is die week. Stel je voor dat er tomaat en komkommer in de aanbieding is. Als je dan nog een krop sla in de koelkast hebt liggen is het een slim idee om een salade te maken als maaltijd.

Kijk dan wat je verder nog nodig hebt om een goede gevulde salade te maken. Maak altijd gebruik van de aanbiedingen en pas je maaltijden hierop aan.

Wil je een weekmenu samenstellen voor de komende week?  Maak dan gebruik van een planning voor je maaltijden zodat je weet wat je gaat eten.
Voorraad nakijken

Als je de aanbiedingen hebt bekeken dan heb je vast een aantal ideeën over wat je gaat eten.
Nu is het tijd om je koelkast, voorraadkast en vriezer na te kijken. Dit bespaart je geld omdat je hierdoor niet te veel koopt in de supermarkt.

Dus kijk in je koelkast, wat ligt hier nog in? En wat kan je hiermee klaarmaken? Wil je deze week pasta gaan maken maak dan gebruik van het doosje champignons in je koelkast. Het is dan niet nodig om een nieuw doosje champignons te kopen.

Kijk ook je vriezer na. Wat zit er nog allemaal in je vriezer? Heb je nog twee pakken gehakt in de vriezer, gebruik dit dan voor je pasta.

Kook met je vriezer

Bespaar veel geld met je vriezer. Koop altijd grote zakken met groenten voor in je vriezer. Deze grote hoeveelheden zijn onwijs goedkoop en het grote voordeel is dat je dan altijd groente kunt toevoegen aan je maaltijden. Doordat het in de vriezer zit kan je het extra lang bewaren zodat het niet snel bederft.

Als je boodschappen doet kijk dan altijd of het niet goedkoper is om dingen te kopen uit het vriesvak. Om maar een voorbeeld te geven, een kilo aardbeien uit de vriezer veel goedkoper dan een verse doos aardbeien. 

Wat heb je nodig om minder uit te geven aan je boodschappen:

Zorg ervoor dat je volgende keer niet schrikt als je bij de kassa staat door je maaltijden te plannen en gebruik te maken van de aanbiedingen.

Wat wordt er veel gegeten in jouw gezin? En aan welke boodschappen wil je  graag minder geld aan uitgeven?

Ontvang meer bespaartips

* indicates required

5 gedachtes op “Besparen op je boodschappen zonder te veranderen in een vervelenende krent”

  1. Het is alleen jammer dat basis producten veel duurder zijn bij de Aldi of Lidl. de euroshoper, oké en basic shopper van plus, janlinders en ah zijn nog goedkoper bv yoghurt 0.64 bij plus, 0.79 bij Aldi, en zo zijn er meer producten. alleen vlees en groente zijn vaak goedkoper bij de Aldi of Lidl. Wij eten van zelfs maar 50 euro per week met 5 man. Ook kopen wij wel eens een half varken. je betaalt dan 120 euro voor 42 kilo vlees, en dan heb je zoveel voorraad, dat bespaart echt.

  2. hoi ik ga naar de markt en koop mijn groentepakket aan 3 euro 50 iedere week is er wel een andere heerlijke groentenpakket .Iksnij ze klein en die gaan de diepvriezer in ;in kleine zakjes zodat ik iedere dag andere groenten eet .op het einde maak ik een heerlijke soep ervan zalig toch .mijn fruit komt ook van de markt ook een pakket aan 3euro 50 soms zijn het veel appels daar maak ik appelmoes van of eens een appelcake altijd zalig mijn vlees komt uit de collie s van de Aldi 10 kg vlees voor soms 80 euro maar daar doe ik dan weer 4 maanden mee .Want mijn zoon en ik eten niet zoveel vlees per dag .Wij zijn gelukkig heel zuinig wasproducten kopen we in de reclame .Brood wij eten samen 5 sneetjes per dag dus het brood word diepgevroren in zakjes per 5 zo heb je minder afval en meer geld over .het sparen lukt hier redelijk goed .alleen jammer dat ik nu invalide ben geworden .en dat mijn vervroegd pensioen veel lager ligt .maar nog spaar ik er op los .

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *