Dit bericht bevat affiliatielinks

Deze bespaartips zorgen ervoor dat je veel geld gaat besparen.

Een van de dingen waar we veel geld aan uitgeven is ons eten. We hebben het allemaal nodig om te overleven maar het is niet nodig om hier te veel geld aan uit te geven. 

Schrik je altijd van het eindbedrag bij de kassa? Maak je een schatting in je hoofd als je de winkelwagen bekijkt en zit je er elke keer weer gigantisch naast?

Dit is voor mij gelukkig altijd een moment dat ik opgelucht kan ademhalen. Ik kies er namelijk voor om naar een goedkope supermarkt te gaan omdat ik het niet nodig vind om mijn geld te verspillen aan eten.  Eten van een ander merk smaakt precies hetzelfde terwijl ik hier veel minder voor betaal. 

Voor twee personen ben ik dan ook niet meer dan 35 euro per week kwijt. Doordat ik de tips uit dit artikel naleef lukt het mij gemakkelijk om dit bedrag elke week vast te houden.

Het scheelt je echt veel geld als je bewust je boodschappen gaat doen bij een Lidl of een Aldi.
Hier kan je 15 tot 20 euro per week mee besparen en dit vind ik echt de moeite waard.

Er zijn een aantal manieren om geld te besparen op je boodschappen, dit vergt wat tijd en oefening. Maar dit is zeker de moeite waard!


Als jij de volgende dingen toepast zal jij de rest van je leven minder geld uitgeven aan je boodschappen!!

 

Besparen op je boodschappen zonder te veranderen in een vervelende krent

Geld terug acties

Ik doe standaard boodschappen bij de Lidl en Aldi maar soms zijn er geld terug acties bij een andere supermarkt.
Er is dan een nieuw product op de markt en dit moet onder de aandacht worden gebracht van klanten.

Je mag dit product dan uitproberen en krijgt je geld terug als je de bon invoert. De bedoeling hiervan is dat als jij tevreden bent over dit product je dit een volgende keer gaat kopen.

De fabrikant hoopt dat jij als tevreden klant je mening deelt met vrienden en familie. Goede reclame is natuurlijk het beste wat er is.

Bekijk altijd de aanbiedingen om geld te besparen

Maak voortaan elke zondag even tijd vrij om de folders te bekijken. Waar kan je deze week het beste je appels kopen, bekijk en vergelijk de prijzen. Let er op hoeveel de prijs is per kilo, dit is een juiste manier om de prijzen te vergelijken.

Kijk vooral naar wat er veel wordt gegeten in je huishouden. Als er elke week tien broden worden gegeten is het handig om in de folders op zoek te gaan naar de beste aanbieding voor brood.

Worden er veel aardappels gegeten kijk dan eens waar je een zak van 5 kilo kunt halen voor de laagste prijs. Een grote zak aardappelen is goedkoper dan een kleine zak.

Pas op dat je niet te veel gaat kopen als je voor de eerste keer naar een Aldi of Lidl gaat. Gooi niet je boodschappenkar vol maar weet hoeveel je kan uitgeven aan je boodschappen. Ga hier niet overheen.

Beparen op je boodschappen zonder te veranderen in een krent

Maak een planning

Als je de folders hebt bekeken heb je gezien wat er allemaal in de aanbieding is die week. Stel je voor dat er tomaat en komkommer in de aanbieding is. Als je dan nog een krop sla in de koelkast hebt liggen is het een slim idee om een salade te maken als maaltijd.

Kijk dan wat je verder nog nodig hebt om een goede gevulde salade te maken. Leer jezelf om altijd gebruik te maken van de aanbiedingen van dat moment en pas je maaltijden hier op aan.

Vergelijk de prijzen, vooral als er geen Lidl of Aldi bij jouw in de buurt is. Dan is het juist nodig dat je goed gaat kijken naar de verschillende prijzen. Bekijk de folders of gebruik de apps van verschillende supermarkten om te kijken waar je die week het beste iets kan kopen.

Wil je graag inspiratie op doen voor het maken van een planning, klik dan hier. 

Voorraad nakijken

Als je de aanbiedingen hebt bekeken dan heb je vast een aantal ideeën over wat je gaat eten die week.

Nu is het tijd om je koelkast, voorraadkast en vriezer na te kijken. Dit bespaart je geld omdat je hierdoor niet te veel koopt in de supermarkt.

[bctt tweet=”Een goede voorbereiding is essentieel voor een gezond financieel dieet. ” username=”blijei”]

Dus kijk in je koelkast, wat ligt hier nog in? En wat kan je hiermee klaarmaken?
Wil je deze week pasta gaan maken maak dan gebruik van het doosje champignons in je koelkast. Het is dan niet nodig om een nieuw doosje champignons te kopen.

Kijk ook je vriezer na. Wat zit er nog allemaal in je vriezer? Heb je nog twee pakken gehakt in de vriezer, gebruik dit dan voor je pasta.

Kook met je vriezer

Bespaar veel geld met je vriezer. Koop altijd grote zakken met groenten voor in je vriezer. Deze grote hoeveelheden zijn onwijs goedkoop en het grote voordeel is dat je dan altijd groente kan toevoegen aan je maaltijden. Doordat het in de vriezer zit kan je het extra lang bewaren zodat het niet snel bederft.

Als je boodschappen doet kijk dan altijd of het niet goedkoper is om dingen te kopen uit het vriesvak. Om maar een voorbeeld te geven, een kilo aardbeien uit de vriezer is veel goedkoper dan een verse doos aardbeien. Terwijl aardbeien uit de vriezer altijd worden ingevroren op het juiste moment, hierdoor smaken ze goed. Dit is helaas niet altijd het geval bij verse aardbeien die je buiten het seizoen koopt.

Ben je nog op zoek naar een vriezer? Klik dan hier. 

Conclusie

Zorg ervoor dat je volgende keer niet schrikt als je bij de kassa staat.

Doe je boodschappen bij een goedkope supermarkt omdat je hier per week veel geld mee bespaart. Dit scheelt je namelijk 15 tot 20 euro per week.

Neem één keer per week de tijd om uit te zoeken of er bij een supermarkt een geld terug actie is. Hierdoor kan je gratis iets nieuws uitproberen.

Maak een keer per week tijd vrij om de aanbiedingen  te bekijken. Vergelijk dingen die je gezin veel gebruikt zoals brood of aardappelen . Kijk waar je dit voor zo min mogelijk geld kan kopen.

Een handige app voor het doen van je onderzoek is de app van reclamefolder, hier kan je meerdere folders doorbladeren om dit te vergelijken.

Een andere mogelijkheid is dat je apps gebruikt van verschillende supermarkten. Hier kan je dan invoeren wat je nodig hebt.
Vergelijk vervolgens de prijzen.

Gebruik de aanbiedingen van de week om je maaltijden te plannen.

Dan is het tijd om je koelkast, vriezer en voorraadkast na te lopen.

Zorg ervoor dat je weet wat je in huis hebt zodat je nooit teveel eten koopt.
Maak je koelkast altijd leeg en voorkom dat je eten moet weggooien, dit is zonde van je geld.

Gebruik je vriezer voor het koken van je maaltijden en zorg ervoor dat je weet wat er in je koelkast en je vriezer ligt.

Gebruik één vast bedrag per week voor je boodschappen en blijf je hieraan houden.

 

Wat wordt er veel gegeten in jouw gezin? En aan welke boodschappen wil je  graag minder geld aan uitgeven?

 

Besparen op je boodschappen zonder te veranderen in een krent.

 

 

 

Stop met dromen en behaal je spaardoelen!

Elke maand van je leven geld besparen


Gebruik deze strategie en spaar voor de rest van je leven.

Lees hier de laatste blogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *