Meer verkopen via je website met een online cursus

Wanneer je meer wilt verkopen via je website is het aanbieden van een online training een goede oplossing. Maar hoe zorg je ervoor dat je een goede verkoopmachine neerzet die daadwerkelijk meer verkopen oplevert!
Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op linkedin

Wil je meer omzet realiseren via jouw website? Droom je van een verkoopmachine die je dagelijks omzet en verkopen oplevert. Dat kan! Dat kun je doen door het aanbieden van een online cursus of training. Maar hoe maak je zelf een online cursus? En hoe zorg je voor een passend systeem wat er voor zorgt dat je eenvoudig opschaalt met je business.

De ideale situatie

Het zonnetje schijnt, eindelijk is het lente! Je besluit dat je vandaag geen zin hebt om te werken, je gaat op het terras zitten. Terwijl je op het terras zit zie je de meldingen van Mollie binnenkomen. Verkoop nummer 1, verkoop nummer 2. Terwijl jij van de zon geniet werken de website en de achterliggende systemen voor jou. Klinkt goed toch?

Meer verkoop en omzet via je website

Maar hoe realiseer je dit?

Een goedlopende machine die je dagelijks meer verkopen oplevert met een online cursus omvat de volgende voorwaarden:

Een strategie voor bezoekers

Je moet bezoekers hebben die jouw website weten te vinden. Ofwel je hebt een strategie nodig om bezoekers te krijgen. Opties zijn:

Het bouwen van een goed systeem

Nu je bezoekers op de site hebt is het belangrijk dat de bezoekers in een goedlopend systeem terecht komen wat uiteindelijk leidt tot meer verkopen. In al deze gevallen is je website de basis. Met een gebruiksvriendelijke website heb jij een voorsprong op je concurrenten.

Een weggever met hierachter een funnel

Wanneer je bezoekers op je site hebt wil je ze graag converteren naar je mailinglijst. Via je mailinglijst kun je ze warm maken voor jouw product. Je maakt een weggever en een goede opt-in pagina.

Staat iemand op jouw mailinglijst dan komt hij terecht in een funnel. Via geautomatiseerde mails of nieuwsbrieven ga je de connectie aan met je bezoeker. Hoe beter je funnel, hoe meer verkopen.

Zie ook: Funnel inzetten voor jouw online marketing: dit moet je weten!

Een website met een goede salespage

Een goede salespage voor je online training is belangrijk. Hoe beter de pagina converteert, hoe meer verkopen je hebt. Hoe hoger je conversiepercentage.

Meer verkopen via je website?

Omgeving voor je online training

Je hebt een omgeving nodig waar je online training staat. In deze omgeving moet je content toe kunnen voegen in de vorm van video’s, teksten en PDF bestanden. De omgeving moet afgeschermd zijn. Pas na betaling ontvangt iemand de inlog voor de training.

Betaalsystemen

Wil iemand je training kopen? Dan moet je een betaalsysteem hebben waarmee iemand direct af kan rekenen via iDeal, Paypal of creditcard. Dit moet zo gekoppeld zijn dat de koper na betaling de inloggegevens voor de training automatisch ontvangt.

Een geautomatiseerd systeem

Alle bovengenoemde tools koppel je eenvoudig met elkaar zodat je een goedlopende marketingmachine creëert. Natuurlijk zit er tijd en werk in maar als het eenmaal staat, dan werkt het systeem voor jou. Voor alle stappen in deze marketingmachine zijn talloze tools te vinden op de markt. Dit kan makkelijker, met een website van SYS kies je voor de opbouw van een platform. Praktisch alle tools zijn geïntegreerd bij SYS. Denk aan het:

Online cursus aanbieden met SYS platform

Het SYS Platform maakt het mogelijk om een online training te maken en te verkopen via één platform met de juiste software. Je maakt de training één keer en je kunt deze daarna keer op keer verkopen, zonder dat je er extra moeite voor hoeft te doen. Het is een prachtige manier om jouw kennis te delen met meerdere mensen.

Via het SYS Platform staat de online training al voor je klaar, het enige wat je zelf nog moet doen is je eigen video’s en content plaatsen.

Kies je voor een betaald online programma? Dan kunnen klanten direct via jouw eigen platform betalen. Ze krijgen dan direct toegang tot de training, zonder dat je hier iets voor hoeft te doen. Daarnaast kun je ook zelf instellen welke content direct beschikbaar is en wat er later vrijkomt. Je hebt hier zelf volledige controle over.

Gerelateerde blogs

In de kennisbank van SYS Platform vind je tientallen handige blogs met tips en informatie. Heb je deze blogs al gelezen:

DOWNLOAD GRATIS CHECKLIST​

Checklist: Meer Resultaat uit je Website!

De afgelopen jaren hebben we (Maarten en Vanessa) meer dan 700 websites geanalyseerdHierdoor weten we nu precies wat werkt (en absoluut niet werkt).

Aanbevolen artikelen

  • Alle
  • Automatiseren
  • Bedrijf opschalen
  • Klantverhalen
  • Ondernemen
  • Updates
  • Vergelijkingen
  • Website maken
  • Website optimaliseren
sys-platform-en-oersterk
Opleidingsinstituut voor honderden OERsterk coaches

Richard zijn praktijk groeit in een razend tempo uit tot een succesvolle opleidingsinstituut voor OERsterk coaches. De bekendheid neemt toe, hij wordt steeds vaker uitgenodigd als spreker en zijn bereik wordt groter. Hij moet steeds meer losse systemen toevoegen aan zijn websites en juist tijdens zijn doorbraak op nationale televisie klapt zijn website eruit door de vele bezoekers.

Header Emiel en Chaja Voest - Freestyle Academy
Van 4 verschillende systemen naar één gebruiksvriendelijk platform

Wat doe je als je door de maatregelen je bedrijf (tijdelijk) moet sluiten? Maar je wel honderden studenten hebt die graag les van je volgen. Chaja en Emiel hebben in no-time hun bedrijf van een offline naar deels online bedrijf omgezet. Hoe is dat proces gegaan en hoe hebben zij dat ervaren?

Header Saar SYS-master
Een visitekaartje omtoveren naar een website met resultaat

Ze had absoluut geen ambitie om te ondernemen, heeft het uiteindelijk toch gedaan en draait nu haar succesvolle bedrijf SAAR. In dit blogartikel vertelt SYS-master Saar haar succesverhaal, wat SYS voor haar heeft betekend en wat haar toekomstplannen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download de gratis Checklist

Meer Resultaat uit je Website

Nu geen tijd om te lezen?👇

Ontvang dit artikel in je mailbox (voor later)

Je ontvangt een mail met een reminder van dit artikel

SYS Platform draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches