Hoe maak je jouw bedrijf schaalbaar: 7 praktische tips

Wanneer je tegen een uren- of omzetplafond aanloopt is het tijd om je bedrijf op te schalen? De vraag is alleen: op welke manier kun je opschalen? In dit blog vind je zeven praktische tips.
Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op linkedin

Je hebt in de afgelopen jaren een mooi bedrijf opgebouwd, maar nu stagneert je omzet. Je agenda zit vol. Hoe zorg je ervoor dat je verder groeit? Het antwoord hierop is simpel: Zorg voor een schaalbaar businessmodel. In dit blog lees je 11 effectieve en eenvoudige manieren om dit aan te pakken.

1. Werk aan een duidelijke, schaalbare visie

Hoe kun je meer omzet genereren terwijl je even hard werkt en hetzelfde doet als je nu doet? Dit doe je door het schaalbaar maken van je bedrijf. Maar wat betekent dat eigenlijk, schaalbaar maken? Het is niets anders dan je bedrijf op een eenvoudige manier groter maken. Dit bereik je niet door harder te werken ín je bedrijf, maar áán je bedrijf. Een eerste vereiste voor het schaalbaar maken van je bedrijf is dan ook dat je een duidelijke visie hebt.

2. Maak je bedrijf minder afhankelijk van jou als persoon

Aan je bedrijf werken houdt in dat jouw business ook draait zonder dat je zelf fysiek aanwezig bent. jouw bedrijf wordt dan minder afhankelijk van jou als persoon, wat ervoor zorgt dat je meer rust en tijd hebt om na te denken over hoe je je klanten nóg beter kunt helpen.

3. Besteed een deel van je werk uit

Het is in het begin misschien lastig om je werk uit te besteden, maar het vergroot je groeikansen én je flexibiliteit als ondernemer. Denk goed na over de kernwaarden van jouw onderneming en de mensen die in dit profiel passen.

4. Maak een online training

Werk je nu nog uurtje factuurtje? Dan is een online training een ideale manier om je bedrijf op te schalen. Aan de uren die je werkt zit een limiet. Deze limiet heeft een online cursus niet. Je maakt de cursus 1x. Of je de cursus nu 1 of 10 keer per dag verkoopt, dit kost je geen extra tijd. Je verwerkt alle kennis die je in livesessies met klanten deelt in de cursus.

Bedrijf opschalen

5. Abonnementen aanbieden

Overweeg of je jouw diensten of producten in abonnementsvorm aan kunt bieden. Door te werken met abonnementen verzeker je jezelf van periodieke inkomsten. Je hoeft niet elke maand op zoek naar nieuwe omzet, doordat je een vaste inkomstenbron hebt. Betalingen laat je verlopen via automatisch incasso, waardoor je er geen werk van hebt.

6. Afspraken automatiseren

Ben je continue aan het mailen met klanten over het inplannen van afspraken? Dan kan eenvoudiger. Door een afsprakenmodule of agenda toe aan je website toe te voegen kunnen klanten zelf hun afspraken plannen in jouw agenda. Dat bespaart je een X aantal mails per week.

7. Facturatie en boekhouding

Wanneer je facturen niet meer handmatig hoeft te versturen en in te boeken in je boekhoudprogramma bespaar je tijd. Verloopt dit geautomatiseerd dan kun je eenvoudig opschalen. Dan maakt het immers niet meer uit of je 10 of 100 facturen te verwerken hebt.

Zie ook: Automatisch facturen versturen: je website koppelen aan een boekhoudpakket

automatiseren administratie

Wanneer start je met opschalen?

Wij onderscheiden vier fases voor elke website:

 • Online visitekaartje: in dit stadium is je website letterlijk een visitekaartje. Je vertelt wie je bent, wat je doet en hoe je de bezoeker helpt
 • Website met resultaat: het doel is in dit stadium dat je klanten krijgt via je website. Je bent in de fase dat je alles opstart en het begint te lopen
 • Groei platform: je bedrijf groeit, het aantal handelingen en werkzaamheden neemt toe. De kans bestaat dat je hier tegen een uren/omzet plafond aanloopt.
 • Expert platform: in deze fase ga je voor voorspelbare, schaalbare en geautomatiseerde groei. De business staat goed, dingen lopen geautomatiseerd.

Het opschalen van je business wordt echt relevant in fase 3, het groeiplatform. Dit is de fase waarin je bedrijf zo hard groeit dat je tegen een uren of omzet plafond aanloopt. Het moment om op te schalen dus.

Opschalen bedrijf of business

Nooit meer gezeik met je website

Wil je opschalen en processen automatiseren. Met een site van SYS Platform kies je voor een systeem waarmee je de mogelijkheid om door te groeien. We helpen je stap van fase 1: het visitekaartje naar stap 4:  het expert platform. Alle benodigdheden zijn aanwezig om een bloeiende business op te zetten met je website als basis.

Gerelateerde blogs

In de kennisbank van SYS Platform vind je tientallen handige blogs met tips en informatie. Heb je deze blogs al gelezen:

DOWNLOAD GRATIS CHECKLIST​

Checklist: Meer Resultaat uit je Website!

De afgelopen jaren hebben we (Maarten en Vanessa) meer dan 700 websites geanalyseerdHierdoor weten we nu precies wat werkt (en absoluut niet werkt).

Aanbevolen artikelen

 • Alle
 • Automatiseren
 • Bedrijf opschalen
 • Klantverhalen
 • Ondernemen
 • Updates
 • Vergelijkingen
 • Website maken
 • Website optimaliseren
sys-platform-en-oersterk
Opleidingsinstituut voor honderden OERsterk coaches

Richard zijn praktijk groeit in een razend tempo uit tot een succesvolle opleidingsinstituut voor OERsterk coaches. De bekendheid neemt toe, hij wordt steeds vaker uitgenodigd als spreker en zijn bereik wordt groter. Hij moet steeds meer losse systemen toevoegen aan zijn websites en juist tijdens zijn doorbraak op nationale televisie klapt zijn website eruit door de vele bezoekers.

Header Emiel en Chaja Voest - Freestyle Academy
Van 4 verschillende systemen naar één gebruiksvriendelijk platform

Wat doe je als je door de maatregelen je bedrijf (tijdelijk) moet sluiten? Maar je wel honderden studenten hebt die graag les van je volgen. Chaja en Emiel hebben in no-time hun bedrijf van een offline naar deels online bedrijf omgezet. Hoe is dat proces gegaan en hoe hebben zij dat ervaren?

Header Saar SYS-master
Een visitekaartje omtoveren naar een website met resultaat

Ze had absoluut geen ambitie om te ondernemen, heeft het uiteindelijk toch gedaan en draait nu haar succesvolle bedrijf SAAR. In dit blogartikel vertelt SYS-master Saar haar succesverhaal, wat SYS voor haar heeft betekend en wat haar toekomstplannen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download de gratis Checklist

Meer Resultaat uit je Website

Nu geen tijd om te lezen?👇

Ontvang dit artikel in je mailbox (voor later)

Je ontvangt een mail met een reminder van dit artikel

SYS Platform draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches