Geld verdienen met affiliaties op je blog

Wil je geld verdienen met je blog en werken waar en wanneer je maar wilt? Vind je het geweldig om te bloggen maar wil je ervoor zorgen dat je hier wat mee gaat verdienen.

Of wil je een extra spaarpotje naast je huidige baan?
Wat je reden ook is, het is super gemakkelijk om extra geld te verdienen met de producten of diensten van andere bedrijven.

Affiliatie marketing betekend niet anders dan dat jij producten of diensten promoot, dit doe je door een affiliatielink te gebruiken. Als bezoekers op je blog komen en een artikel lezen kan jij affiliatielinks plaatsen. 

Door hierop te klikken komen je bezoekers op de website van het bedrijf terecht. Als bezoekers dan iets kopen krijg je een vergoeding over dit bedrag. Dit kost je bezoekers niets extra maar levert jouw wel een mooi bedrag op.

Vandaag zal ik met je delen welke affiliatienetwerken er allemaal zijn, hoe je kunt beginnen met affiliatiewerk en hier geld mee kan verdienen. Want dit is een geweldige manier om extra geld te verdienen!

 

Wordt een expert in affiliaitie marketing en verdien geld met je blog

Hoe verdien je geld met je blog? 

Als je een eigen blog bent begonnen heb je al een aantal dingen gedaan. Je hebt erover nagedacht wie je doelgroep is en weet voor wie je schrijft. De blognaam die je gebruikt heb je toegepast aan je doelgroep.

Je weet dat je bijvoorbeeld over zwangere dameskleding gaat schrijven en hebt hier je blog dan helemaal op aangepast. De naam van je blog en je artikelen zijn hier helemaal op toegespitst. Hoe begin je hier dan geld mee te verdienen?

Dit is dus heel simpel! Door het promoten van producten  waar je doelgroep naar op zoek is. Promoot alleen producten of diensten waar je echt in gelooft. Anders komt dit niet betrouwbaar over.

Hoe gebruik je affiliaties voor je blog? 

Je kan dit op verschillende manieren doen, een van de eerste mogelijkheden is door het schrijven een review. 
Je hebt bijvoorbeeld iets gekocht wat bij je doelgroep past en schrijft hier een beoordeling over op je blog.

In het geval van een blog over zwangerschapsproblemen heb je een crème gevonden wat de zwangerschapsstriemen tegengaat. Je plaats hierbij een aantal foto’s van deze crème en plaats een link naar de webshop. Hierdoor kan je lezer op de afbeelding klikken en komt deze terecht op de website.

De lezer kan dezelfde crème kopen en jij verdient dan een commissie over het bedrag wat er besteed is. Je kan dit ook doen door een woord in je tekst te arceren en hier een link in te plaatsen. In het bovenstaande voorbeeld schrijf je dus een stuk over crème Het woord crème kan je dan arceren en hierin plaats je dan een link naar de website.

Verdien geld met affiliatie marketing op je blog

Gebruik je affiliatielink meerdere keren in elk artikel. 
Plaats de link in je tekst, in je afbeelding en laat het ook nog eens terugkomen in je conclusie. Wat je ook nog kunt doen is een email lijst opzetten en hier vervolgens je affiliaties in promoten.

Het voordeel hiervan is dat je elke week een mailtje stuurt aan je maillijst, deze mensen kennen je en vertrouwen je. Dat zorgt er eerder voor dat ze op je linkjes klikken dan mensen die nog niet eerder iets van je hebben gelezen.
Let er wel op dat het bedrijf het ook goedkeurt dat je het gebruikt in je mailtjes. 

Verdien geld met de plug-in linkpizza

Linkpizza is een briljante plug-in die ervoor zorgt dat er automatisch affiliatielinks worden gemaakt.

Linkpizza heeft meer dan 7000 adverteerders waarvan je producten mag promoten. Dit bekend dat het niet uit maakt waar je over blogt er zijn genoeg adverteerders waar jij naar kunt doorverwijzen. Verwijs je door naar een actie van groupon dan maakt deze plugin er een affiliatielink van.

Wordt expert in affiliatie marketing en verdien geld op Pinterest Afbeelding van linkpizza

Welke bedrijven doen hieraan mee?

Er zijn veel bedrijven die hieraan mee doen. Door deze plug-in te installeren kan je samenwerken met meer dan 7000 bedrijven. 

Wat voor bedrijven zijn dit dan? Denk aan bedrijven als bol.com, Douglas, vakantieveilingen, groupon. Dit zijn een aantal voorbeelden van bekende bedrijven. Op het moment dat je als blogger artikelen schrijft en deze bedrijven benoemd in je stukken is het dus mogelijk om hier een betaalbare link voor te maken.

Dan verdien je dus geld met het doorverwijzen van je lezers. Dit is een hele krachtige maar simpele manier om geld te verdienen met je blog.

Hoe kan je affiliatie partner worden?

Door een aantal simpele stappen kan je heel gemakkelijk partner worden van verschillende bedrijven. Via bol.com of bij daisycom kan je je hiervoor opgeven met een eigen website.

Vul een aantal vragen in en je kunt partner worden van deze programma’s, Een plug-in als linkpizza is prettig om te gebruiken omdat je hierdoor meerdere adverteerders kan aanbevelen in je artikelen. Het grote voordeel is dat je niet steeds hoeft in te loggen om een unieke affiliatielink aan te maken. Want dit wordt automatisch voor je gedaan.

 

Conclusie

Het is heel gemakkelijk om geld te verdienen met je blog of website. Dit kan je doen door gebruik te maken van affiliatie marketing.

Geld verdienen door affiliaties betekend dat je mensen doorverwijst naar een website. Je promoot producten of diensten van andere bedrijven.

Promoot alleen maar producten en diensten waar je echt in gelooft en die je vrienden ook zult aanraden. Lees hier meer over affiliatie marketing.

 

Minder geld uitgeven en meer sparen

blijei.blog

Ben je er klaar mee om van salaris naar salaris te leven? Wil je nu echt minder uitgeven en elke maand sparen?  Bekijk dan mijn praktische bespaarstrategie waardoor je geld bespaart en eenvoudige methodes gebruikt om elke maand geld opzij te zetten. 

Ontdek hoe je met elk salaris minder uitgeeft en elke maand spaart. Door minder uit te geven, spaar je meer en kan je dit jaar wel op vakantie met je gezin of die verbouwing eindelijk eens laten doorgaan. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *