Dit artikel bevat affiliatielinks.

Een budget gebruiken

Een budget bijhouden klinkt voor veel mensen saai, stressvol of verwarrend. En veel mensen weten dan ook niet hoe ze hieraan moeten beginnen.

Op blijei.blog ben ik op zoek naar manieren om geld te besparen. Ik deel mijn tips om je te helpen met je budget. Daarnaast vind ik het ook interessant om te schrijven over manieren waarop jij extra geld kunt verdienen.

Financiële vrijheid is het afbetalen van je schulden, dan hoef je niet tot je 67ste te werken. Maar dan bepaal jezelf hoe lang je wil doorwerken.

In het verleden ben ik slordig omgegaan met mijn eigen spaargeld, Er zijn maanden geweest dat ik geen idee had hoeveel er op mijn rekening was bijgeschreven. Dit was een groot nadeel van een flexibel inkomen. Maar wat ging er nu precies fout? Ik had totaal geen overzicht, ik had geen idee hoeveel ik eigenlijk kon uitgeven. Hierdoor was het ook niet duidelijk hoeveel ik kon sparen aan het eind van de maand. Dit is een situatie die jouw vast bekend voorkomt. Doordat je geen overzicht hebt weet je niet hoeveel geld er maandelijks binnenkomt. Dit zorgt ervoor dat je geen geld spaart.

Je bepaalt zelf hoe je financiële toekomst eruitziet door de manier hoe jij met je geld omgaat. De dag dat je salaris wordt gestort is geweldig, daar staan je zuurverdiende centen toch weer mooi op je rekening. Maar het is verder helemaal aan jou hoe jij hier mee omgaat. Je kunt ervoor kiezen om elke week naar de stad te gaan en daar nieuwe kleding te kopen. Je kan er ook voor kiezen om elke week uit eten te gaan en nog een paar drankjes te drinken in de kroeg.

Dat zijn keuzes die jij maakt, als je hierdoor elke maand geen geld spaart zorg je niet goed voor jezelf.
Als jij altijd je geld uitgeeft en niet spaart ga je dit jezelf kwalijk nemen als je ouder bent.

Want hoe wil jij dat je toekomst eruitziet? Wil jij minder werken of helemaal niet meer werken?

Wil jij wonen in een paleis van een huis? Je moet hier toch echt zelf door zorgen, niemand doet het voor je.

Maar op dit moment heb ik een manier ontdekt die goed werkt, Ik heb hierdoor een groot bedrag kunnen sparen voor de aankoop van ons huis. Ik wil je dan ook graag helpen om mijn manier te gebruiken. Ik weet zeker dat je hier veel profijt van gaat hebben. Probeer deze manier uit en laat me weten of het je nu wel lukt om geld te sparen.

[bctt tweet=”Je zorgt zelf voor financieel succes.” username=”Blijei.blog”]

 

 

De 50/30/20 regel

De 50/30/20 regel is ontworpen door Elizabeth Warren. Elizabeth is Harvard- faillissement deskundige heeft het boek: All your worth, the ultimate life time money plan geschreven.

De 50/30/20 manier is een flexibele manier van budgettering. Wat is precies deze regel? En waarom moet je een regel volgen om te kunnen omgaan met je financiële situatie.
Deze regel is voor mensen die het woord budget afgrijselijk vinden. Voor iedereen die een hekel heeft aan een kasboek.

Doordat je streng bent voor jezelf en een regel volgt ga je dit de rest van je leven volhouden. Door goed met je geld om te gaan bepaal jij zelf hoe je toekomst eruit gaat zien.
Wil je niet tot je 67ste werken? Dan is het tijd om hier zelf actief mee aan de slag te gaan.  Jij ben zelf verantwoordelijk voor je eigen pensioen.

Wat is nu precies de regel? Deze regel volgen de rijke mensen om rijk te blijven. En jij kan deze regel gaan volgen om rijk te worden.

 

50/30/20 regel
Afkomstig van stylesalut.com

50 % van je inkomen

Ik begrijp dat iedereen een ander inkomen heeft. Dit artikel is vooral gericht op mensen met een financieel gezond inkomen. Als je op dit moment veel moeite hebt om rond te komen is dit artikel misschien niet voor je geschikt.

Hoeveel verdien je elke maand? Van je inkomen, is er 50 % nodig voor je noodvoorzieningen. Dit zijn de belangrijkste dingen voor een goede kwaliteit van je leven.

 1. Huur
 2. Hypotheek
 3. Boodschappen
 4. Auto
 5. Brandstof
 6. Rekeningen
 7. Medicijnen
 8. Telefoon
 9. Internet

Bovenstaande voorbeelden zijn noodzakelijk voor een goede kwaliteit van je leven. Je moet elke maand je hypotheek of huur betalen om in je huis te kunnen wonen. Ook moet je elke maand betalen voor je boodschappen anders kan je niet eten en drinken. Het kan een noodzakelijke uitgave zijn om voor je auto te betalen omdat je anders niet op je werk kan verschijnen. Het is ook mogelijk dat je door een ziekte of lichamelijke omstandigheden genoodzaakt bent om medicijnen te slikken. Dan valt dit ook onder noodzakelijke uitgaven. Voor de meeste mensen is het gebruiken van een telefoon of internet ook noodzakelijk. Denk hierbij dan ook de goedkoopste mogelijke mobiele telefoon of het goedkoopste abonnement.

 

gezond budget en toch een leuk leven

30% van je inkomen

30% van je inkomen gebruik je om aan jezelf uit te geven. Dit is de plezier factor van je budget. En dit is dan ook een groot deel van je inkomen. Haal dus even goed adem want dit deel zorgt ervoor dat je genoeg leuke dingen kan doen met je geld. Wat valt er nu precies onder deze factor?

 1. Uit eten
 2. Vakanties
 3. Drankjes
 4. Uitgaan
 5. Netflix
 6. Spotify
 7. Sport abonnement
 8. Bioscoop
 9. Theater
 10. Winkelen
 11. Decoratie

Kijk eens goed naar je uitgaven. Vallen jouw uitgaven binnen deze 30%? Als dit niet het geval is moet je echt op zoek naar manieren waarop je kan besparen.

 

gezond budget met deze regel

20% van je inkomen

20 % van je inkomen gebruik je om te sparen en om schulden af te betalen. Bij de 20% ligt de nadruk op het verbeteren van je financiële gezondheid. Door dit percentage toe te voegen aan je budget betaal je schulden af, zorg je ervoor dat je structureel geld spaart of investeert. Je zorgt hierdoor dat je structureel aan het sparen bent waardoor je spaargeld gaat groeien, hierdoor is je toekomst op financieel gebied een stuk rooskleuriger.

Bekijk dit filmpje voor ondersteuning van dit artikel

 

 

Conclusie

De 50/30/20 regel is ontworpen door Elizabeth Warren, schrijver van het boek All your worth, the ultimate life time money plan

Door het volgen van deze gemakkelijke regel zal je voor een rooskleurige financiële toekomst zorgen. Je zorgt namelijk zelf voor je eigen toekomst. Je bepaald zelf tot wanneer je wilt werken. Als je eerder wilt stoppen met werken volg dan de rest van je leven deze manier van budgetteren.

Het volgen van de 50/30/20 regel is simpel, gemakkelijk en maakt je leven een stuk overzichtelijker.

Je moet weten wat er elke maand binnenkomt aan inkomen. Van dit inkomen is dan 50% bedoeld voor de noodzakelijke uitgaven. Met noodzakelijke uitgaven worden dan de uitgaven bedoeld die nodig zijn om ervoor te zorgen dat je kwaliteit van leven zo hoog mogelijk is.

Uitgaven als de huur/ hypotheek of rekeningen en boodschappen vallen hieronder. Zonder deze uitgaven te betalen kan je niet in je huis wonen en kan je niet meer eten.
Het zijn dan ook de uitgaven die elke maand betaald moeten worden.

Van je inkomen is 30% bedoeld om aan leuke dingen uit te geven. 30% van je inkomen is een prima bedrag om goed van te leven. Uitgaven die hieronder vallen zijn uit eten gaan, naar de bioscoop gaan, kleding kopen, uitgaan, abonnementen die je moet betalen. Het is nodig dat je deze uitgaven blijft bijhouden zodat je weet of dit binnen de 30% valt van je inkomen.

Als laatste onderdeel van dit budget is het spaargeld. 20% van je inkomen moet je gebruiken om te sparen of te investeren. Dit spaargeld moet je gebruiken voor een betere financiële toekomst. Betaal je schulden af, zorg voor een noodspaarpot en zorg ervoor dat je gaat sparen voor een dure vakantie, voor je bruiloft of andere spaardoelen.

Lees ook de volgende artikelen:

7 briljante bespaartips

De beste app om geld te besparen

14 manieren om beter met je geld om te gaan

 

 

 

 

 

 

Stop met dromen en behaal je spaardoelen!

Elke maand van je leven geld besparen


Gebruik deze strategie en spaar voor de rest van je leven.

Lees hier de laatste blogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *