Ongeveer 45 procent van de dingen die we doen elke dag zijn dagelijkse gewoontes. Dit zijn de dingen die je elke dag doet zonder dat je erover nadenkt. Als je wakker wordt kijk je op je telefoon, je poetst je tanden en stapt onder de douche. Deze activiteiten herhaal je elke dag weer.

Het is goed om je bewust te zijn van je dagelijkse gewoontes en hoe gemakkelijk het is om deze aan te leren. Vandaag staan er tien dagelijkse gewoontes centraal die mijn leven hebben verbeterd.  .

De beste lijst van dagelijkse gewoontes

Deze lijst van dagelijkse gewoontes zal je helpen om een beter persoon te worden zowel op het werk als thuis. 
Je leven zal voortaan gelukkig, gezond en tevreden zijn, alles is in balans.

1.Luister naar zelfhulp boeken.

Elke dag luisteren naar een zelfhulp audioboek zal je leven verbeteren. Je bent meer geïnspireerd, gemotiveerd en je leert van andere mensen. Je leert nieuwe vaardigheden, je wordt productiever en daarmee een succesvoller persoon.

Het voordeel is dat je hier altijd tijd voor kan vrijmaken, dit kan je namelijk doen onderweg naar je werk, in de bus of de trein, tijdens het koken. Hieronder geef ik een aantal voorbeelden zelfhulpboeken. 

2. Blijf bij je dagelijkse routines.

Een routine is de manier waarop je dingen doet op een dagelijkse basis. Voor mij werkt het dan ook het best om iets nieuws aan het begin van een nieuwe dag of juist aan het einde van een nieuwe dag te doen.

Als je vast blijft houden aan vaste gewoontes maak jij je leven voorspelbaar en overzichtelijk. Een fijne overzichtelijke ochtendroutine maakt je klaar voor een productieve nieuwe dag terwijl een avondroutine je weer klaar kan maken voor de nacht.

3. Ruim elke dag 20 minuten op.

Zorg ervoor dat je elke dag 20 minuten de tijd neemt om op te ruimen in je huis. Waarom dit goed voor je is? Het zorgt voor een opgeruimd en overzichtelijk huis waardoor je altijd klaar bent voor onaangekondigde bezoekers. 

Als je huis opgeruimd is hoef je niet op zoek te gaan naar spullen als je sleutels. Je hebt meer vrije tijd in het weekend omdat je niet de hele dag bezig bent met schoonmaken en de was!

Simpele stappen:

Maak je bed elke dag op.
Doe elke ochtend een was. Of vouw een was op en doe dit in de kast.
In de avond hang je de was op je droogdrek.
Ruim de vaatwasser in na de avond maaltijd.
Ruim de vaatwasser elke ochtend weer uit.

bewerken

4. Zorg voor een moment voor jezelf.

Maak elke dag tijd vrij voor jezelf, een kwartier kan al voldoende zijn. Doe dan iets wat je leuk vind.  Zorg dat je hier elke dag tijd voor vrijmaakt. Dit is goed voor je omdat meer ontspanning het beste medicijn is tegen stress en goed is voor je gezondheid.

5. Ga op tijd naar bed.

Als je in de avond nog heel druk bezig bent kan het zijn dat je in bed wakker ligt. Dat is niet goed voor je en dat moet je dan ook veranderen. Ga eerder naar bed zodat je echt voldoende uren slaapt. Zet elke dag een half uur voordat je naar bed gaat een alarm.

Gebruik dan ook geen telefoon en computer meer maar ga het laatste half uur een boek lezen of schrijf in je dagboek.

tara-raye-446852

6. Slim met je geld omgaan.

Geld kan je verdienen, uitgeven en sparen. Zorg altijd dat je een overzicht bijhoudt van de financiën. je moet weten waar je geld heengaat en je moet bewust zijn van je eigen spaardoelen.

Er zijn verschillende spaardoelen mogelijk. Misschien spaar je omdat je een eigen huis wilt kopen. Ook kan je sparen voor een nood situatie zoals het verliezen van je baan.  
Hoe meer aandacht je geeft aan je financiële situatie, hoe succesvoller deze zal worden.

7. Gezondheid

Gezonde dagelijkse gewoontes geven je een fit lichaam, een jong uiterlijk en een prachtige huid. Beweeg elke dag, zoek uit wat je leuk vind om te doen. 

Maak een wandeling, fiets een rondje, dans een kwartier. Kijk op welk moment van de dag dit een goed moment is.Drink elke dag 1 liter water, koop een leuke fles die je overal mee naar toe kan nemen. 

Doe één keer in de week boodschappen en zorg ervoor dat je weet wat je elke dag gaat eten. Bereidt je maaltijden in de ochtend al voor. Haal vlees uit de vriezer en zet zo veel mogelijk klaar. Maak het jezelf zo makkelijk mogelijk.

blubel-103318

8. Dagelijkse affirmaties.

Affirmaties zijn positieve uitspraken over een deel van je leven. Deze uitspraken helpen je om je in te beelden wat je wil bereiken en zorgen ervoor dat je gelooft in jezelf.

Affirmaties zorgen voor positieve veranderingen in jezelf en je carrière en zorgen ervoor dat je zelfvertrouwen vergroot. Voorbeelden van affirmaties zijn: ik kan dit. Ik moet fouten maken om te leren. Ik wil succesvol zijn.

9.Drie dingen die je moet doen.

 Schrijf elke avond drie dingen op die je volgende dag moet doen. Schrijf dit zo specifiek mogelijk, het zijn dan drie dingen die je leven de volgende dag gaan verbeteren. 
Wat er ook gebeurd de volgende dag, je moet deze drie dingen echt doen.

glenn-carstens-peters-190592

10. Mediatie

Na een lange dag werken ben je moe en uitgeput. Een van de beste dingen die je kan doen met deze uitputting is ontspannen. Dit kan je het beste doen door te mediteren.

Meditatie maakt je hoofd helemaal leeg.  Als je hier elke dag een aantal minuten voor vrij maakt ervaar je minder stress.  

eye-for-ebony-344843

Conclusie

Met deze dagelijkse gewoontes zal je leven veranderen. Deze dagelijkse gewoontes zijn gemakkelijk toe te passen in je leven. Schrijf voor jezelf op welke gewoontes jij kunt toepassen in je leven en begin ermee om één gewoonte toe te passen. Doe dit geleidelijk aan zodat je steeds meer gewoontes kunt gaan gebruiken in je dagelijkse leven.  

Welke dagelijkse gewoontes gebruik jij die ons leven kunnen veranderen? 

 

 

Minder geld uitgeven en meer sparen

blijei.blog

Ben je er klaar mee om van salaris naar salaris te leven? Wil je nu echt minder uitgeven en elke maand sparen?  Bekijk dan mijn praktische bespaarstrategie waardoor je geld bespaart en eenvoudige methodes gebruikt om elke maand geld opzij te zetten. 

Ontdek hoe je met elk salaris minder uitgeeft en elke maand spaart. Door minder uit te geven, spaar je meer en kan je dit jaar wel op vakantie met je gezin of die verbouwing eindelijk eens laten doorgaan. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *